Трчање, Скопски Маратон и останати атлетски настани во Македонија

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
2010 go trcav za 2 saati polumaratonot,2011 2 nedeli pred polumaraton me operiraa od slepo crevo,2012ta bev daleku od forma...sega 2013ta zdravje go trcam pod 2 saati...

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
Лани трчав 21км, оваа година здравје пак....се спремав неколку недели пред тоа по 10км на ден-два ги трчав на кеј и резултатот ми беше поприлично слаб, над 2 часа....
Оваа година планирам дистанцата 21 да ја истрчам пред самиот маратон неколку пати и да спуштам под 2 саати...
Сите што му ја мислите за 21 (па и 42), немојте да му ја мислите, спремајте се! Кеј, Водно, точак...
п.с. Некаков предлог за добри патики за трчање по асфалт (без забегани цени) би бил добредојден...

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.082
Поени од реакции
447
Лани трчав 21км, оваа година здравје пак....се спремав неколку недели пред тоа по 10км на ден-два ги трчав на кеј и резултатот ми беше поприлично слаб, над 2 часа....
Оваа година планирам дистанцата 21 да ја истрчам пред самиот маратон неколку пати и да спуштам под 2 саати...
Сите што му ја мислите за 21 (па и 42), немојте да му ја мислите, спремајте се! Кеј, Водно, точак...
п.с. Некаков предлог за добри патики за трчање по асфалт (без забегани цени) би бил добредојден...
и мене ме интересира некоја препорака за добри патики за трчање, немора да се за на асфалт на трева се трча најубаво

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
Да, ама јас трчам со патики што (мислам дека) се за футсал, имаат тенок ѓон и за трева се подносливи, ама асфалт е друга прича (како што маратонов се трча)...

...вакви глупости као мене немојте да праите со патики, посебно ако добар дел од годината идете на трчање...

Член од
23 јануари 2013
Мислења
3
Поени од реакции
7
Види во New Balance продавницата, имаат добри running модели а знаат да дадат и добар попуст. Продавницата е во ГТЦ, карши Македонија Спорт.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.444
А што ќе понудат повеќе за тие 200 денари плус? :)

S

Stef Bachatero

Гостин
Па ако освојам трофеј на 20 (со оваа форма не )
Ќе се ставам на ова чудо 42 или 20 км :)

Peterson15

A TryHard
Член од
20 мај 2012
Мислења
169
Поени од реакции
188
Аманте бе, 600 денари за да можам да трчам на чудово? Почитувам апсолутно спортов, ама вака скапичко делуе....

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Да, ама јас трчам со патики што (мислам дека) се за футсал, имаат тенок ѓон и за трева се подносливи, ама асфалт е друга прича (како што маратонов се трча)...

...вакви глупости као мене немојте да праите со патики, посебно ако добар дел од годината идете на трчање...

Со такви патики на футсал може да се трча на кеј?Или воопшто па не се препорачливи?

Pat Bateman

Oh Africa, brave Africa
Член од
7 февруари 2009
Мислења
1.908
Поени од реакции
1.867
Респект за легендата Кираџиев....и јас би се пријавил на ова чудо, само до мај да истемпирам формата некако.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.444
Со такви патики на футсал може да се трча на кеј?Или воопшто па не се препорачливи?
Јас со такви почнав. Нозете партали ми се направија со плускавци, па ги баталив и си купив патики за трчање.
Повеќе стегаат тие за футсал, не се еластични, не ти дише ногата...

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
Јас трчам од каналот во Карпош до мостот кај Влада во добар дел на трева (дур не испогори летно време и дур не ги шлапнаа кретенскине „плажи“) и на трева мука нема, јас немам никаков проблем....добро е што се појачани со конци и не се прекршува кожата, а за моментот со потењето, дишење на ногата - релативно се плитки и не е толку страшно....проблемот е на асфалт, ѓонот е многу тенок и има повеќе триење на зглобовите....

Аманте бе, 600 денари за да можам да трчам на чудово? Почитувам апсолутно спортов, ама вака скапичко делуе....
Маичка добиваш, гел за мускули, некој попуст може по продавнициве....барем добри да ги праат маичките, лани беа без врска и квалитет и дизајн....

СпаЈдеР

DissentiveMoron202
Член од
1 март 2006
Мислења
3.201
Поени од реакции
52
Испитна заврши. Време е да почнам со припрема. Си стаив RunKeeper по иницијатива на едно другарче - релативен почетник у дисциплина аматерско трчање :) Интересна апликација, дефинитивно дополнителна мотивација дава со траките и точната километража. Ќе бидам посекако подготвен за полумаратонот. Маратон, здравје, за 3-4 години ако некогаш успеам да имам целосна сезона вклучувајќи и добро зимски кондициони тренинзи, ќе се испробам. Сега само ќе гледам да си го надтрчам ланското, иако и за тоа малу сумљам дека поприлично потежок семестар ми следи на факултетов па не знам како ќе се натерам да бидам поредовен на стаза. Па, се гледаме можда по кеј? :)

Член од
27 април 2011
Мислења
2.312
Поени од реакции
3.090
3. МАРАТОН – 42.195 км: (стартнина 600 денари)
-
на денот на одржување на трката да се постари од 18 години
-
доколку имате помалку од 18 години на денот на одржување на трката нема да ви биде дозволен настап

Незнаев дека се трча околу екваторот

Kajgana Shop

На врв Bottom