Трчање, Скопски Маратон и останати атлетски настани во Македонија

А

Атомската мравка

Гостин
Еј, добра ти е идејата... Ќе заборавев на ова за малку :)
Ќе правиме ли Кајгана тим за полумаратонот? Stef Bachatero, Isak Keyten FilipMKD007 Mr.White Спенс Kocka gahan СпаЈдеР Атомската мравка
Рано е има време до тогаш.. ќе се договориме а и чисто сумњам дека ќе бидам во првите 3ца најдобри. 5-6 тренинга до сега само грипов ме зафркава на 2 пати се разболувам :mad: мада ќе го истрчам 21км па за колку сака време нека биде.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.444
Мора да се имаат патики за трчање? На пример неможе со патики за фудбал ф-50 или? :)
Може со што сакаш да трчаш... И јас почнав со патики за фудбал.
Ама после 3-4 трчања почнаа да ми излегуваат плускавци и да ме болат нозете и прстите. Веруј, далеку поудобни се патиките што се наменети стриктно за трчање :)

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
Има добри патики во Сити мол, во продавницата за спортска на 2ри кат и во Борис Трајковски има нешто (околу 2000-2500ден.)....зборам за патики обликувани за трчање од претежно од перфориран текстил и помалку кожа (оние погоре се целосно затворени и не се баш за трчање, повеќе за тренинг)....

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.006
Поени од реакции
5.653
Значи патиките од доле се за трчање, јас не ги земав за тоа. Поновите верзии од истата линија се со помалце кожа, баш како што си ги опишал :)

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Мора да се имаат патики за трчање? На пример неможе со патики за фудбал ф-50 или? :)
Битно е да се меки, лесни, витливи, да дишат и да имаат мек дебел ѓон особено на петата.
Ако имаш други вакви (и мислиш дека не се за трчање само пошо не пишува RUNNING на нив :D) топ ти се.
Иначе ќе те болат нозе, колена, па и кичма од ударите после многу саати трчање.

Член од
20 јануари 2009
Мислења
3.159
Поени од реакции
375
Еј, добра ти е идејата... Ќе заборавев на ова за малку :)
Ќе правиме ли Кајгана тим за полумаратонот? Stef Bachatero, Isak Keyten FilipMKD007 Mr.White Спенс Kocka gahan СпаЈдеР Атомската мравка
За пократки стази се спремам сега,најверојатно ќе идам во Приштина тој ден на 5 км,исто склоп на полумаратон,пошто има јаки парични награди. Тука за првите 3ца на 5км даваат чаши и кафе :D
Ако трчам на Скопски ќе трчам на 5,значи не ме рачунајте. Полу таму на крај година ќе трчам,ако се иде според план под 1:20 :)

Член од
14 февруари 2013
Мислења
1.798
Поени од реакции
2.366
викендов ќе пробам со еден другар 12 километри ... ќе видиме што ќе биде со високи патики тешки.. па ќе постирам временце тука :)
--- надополнето: 12 март 2013 во 20:22 ---
Инаку кој ќе купи патики нека постира тука да видам што како да земам некои оти со високи Dwight Howard не се трчи.

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
jas sum za nema problem ali ne trcam niso posebno celta mi e pod 2 saati da go istrcam...

СпаЈдеР

DissentiveMoron202
Член од
1 март 2006
Мислења
3.201
Поени од реакции
52
Ја више 3 недели се враќам у форма. Негдека под ~ 2 саат ќе да прам за 21 километар по некои мои пресметки (runkeeper user) Ваљда за два месеци ќе се ујачам доволно да срушам лански мој од 1:45. I'm in either way :))

Член од
21 септември 2012
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.443
Годинава ќе трчам полу-маратон, ~21км. Ќе го истрчам па ако треба и ќе ползам до целта.
Вчера на базен ја заебав левата нога... малце се напнав брзо пливање, и левата нога грч ме фати :D пм, држ недај стигнав до крај/ 5 мин се виткав ко нетачен на плочките :D Сега не можам да одам како што треба... ако не се среди за брзо време, не знам дали ќе имам време за спремање за 21км :(

Совет како да ја опоравам ногава побрзо ?

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
Вчера на базен ја заебав левата нога... малце се напнав брзо пливање, и левата нога грч ме фати :D пм, држ недај стигнав до крај/ 5 мин се виткав ко нетачен на плочките :D Сега не можам да одам како што треба... ако не се среди за брзо време, не знам дали ќе имам време за спремање за 21км :(

Совет како да ја опоравам ногава побрзо ?
ben gay i odmor nekolku denovi

Charon

Нинџа
Член од
31 октомври 2010
Мислења
428
Поени од реакции
1.104
Ја намалиле цената на 500 :D

За тие што учествувале лани:
Дали мора лично да се подигне стартниот пакет?

Член од
14 февруари 2013
Мислења
1.798
Поени од реакции
2.366
Колку време отприлика се спремавте ??? Јас не сум трчал саалам кардио бајаги време ама иам кондиција само сеа малце сум настинат од тренинзите у сала и за 3-4 дена ќе почнам секојдневно по саат време кардио да трчам ..дајте некоја препорака за повеќе време да издржам и слично ;)

Член од
20 јануари 2009
Мислења
3.159
Поени од реакции
375
Колку време отприлика се спремавте ??? Јас не сум трчал саалам кардио бајаги време ама иам кондиција само сеа малце сум настинат од тренинзите у сала и за 3-4 дена ќе почнам секојдневно по саат време кардио да трчам ..дајте некоја препорака за повеќе време да издржам и слично ;)
Зависи секој за различно време се спрема. Зависи шо ти е целта,дали да финишираш само или да го истрчаш за одредено време и колку кондиција имаш пред да почнеш да се спремаш баш за ваква трка.
Еве на мене пример прв полумаратон ми беше во 2011 и се спремав точно месец дена и го истрчав за 2 часа и 6 минути. (целта ми беше само да финиширам)

Kajgana Shop

На врв Bottom