Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Очигледно сум го згрешил хејтот. Ќе треба сега да правам рецензија на некоја паметна и потценета комедија за да се вратам во нормала :D

Do you know what it's like to hate a movie and get ridiculed...by everyone...with lame quotes?
Of course you don't, no one does. It never happens. Sorry, that's a dumb question, skip it.

Не ми се свиѓа филмов ама пак повеќе пати го имам изгледано од што го отупеа на телевизиите. Сега знам на бенеамата како му е

Ама добро е. Не сум сам. Шкорпион ми го ме поддржува. no homo

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Чекајќи го Дред.
На Метакритик има само 5.7 :cautious:

Пред некој ден на IGN, сценаристов изјави дека Judge Death го планира тек за у тројката, тоа е исто како Џокер да го стаиш тек у Бетмен 3, очекував да го видам у двојката али добро Dark Judges и целата таа мрачна атмосфера може да и даде добар крај на трилогијата...ако биде трилогија, пошто кецов слабо заработува гледам :unsure:

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Иначе гледам Looper има висока оцена на imdb а и на metascore.
Нека не те занесе тоа, Аватар на пример е со скоро иста оцена и кај двете места, а гледај колку е хејтан сега. Се случува филмови со висока оцена да се хејтани отпосле, и обратно.

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.298
Нека не те занесе тоа, Аватар на пример е со скоро иста оцена и кај двете места, а гледај колку е хејтан сега. Се случува филмови со висока оцена да се хејтани отпосле, и обратно.
Ќе го оцениме овај по некој месец, ко ќе излези добра снимка по торентиве. А и актерската екипа ветува.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Брус Вилис е стар лисец и во тандем со ЏГ Левит ветуваат многу и воедно немаат џиновски штрумфови во Покахонтас свет.

Vlatko_Gjorce На imdb и rottentoamtoes е одлично оценет + фановите на стрипот се уверени дека ова е верна адаптација на стрипот.

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Moonrise Kingdom - убав филм. Како да имаше некои пропусти во сценариото и ликовите, ама за среќа истите беа замаскирани од визуелниот впечаток. 7.5/10 од мене, не толку поради приказната, колку поради тоа што час и половина уживав во кадрите, боите, музиката, пејзажите итн. Нешто слично на Big Fish, само што овој на Бартон е далеку подобар и покомпактен. Да се гледа исклучиво во HD.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Vlatko_Gjorce На imdb и rottentoamtoes е одлично оценет + фановите на стрипот се уверени дека ова е верна адаптација на стрипот.
на метакритик даваат пореални оцени а и читав некои рецензии од фанови на ИМДБ кои му дадоа исто 5, се надевам дека не се у право :unsure: , а тоа за верна адаптација хм хм викаат дека го нема саркастичниот хумор од стрипот, негативецот исто го нема у стрипот (ама па до таму до каде што стигнав со читање освен Џаџ Дет нема некои негативци кои се издвојуваат), градот воопшто не личи на Мега Сити 1 како и униформите и моторите колку што се гледа вака од трејлерот а уште една работа што се гледа од трејлерот - сличноста со The Raid дури и Лина Хеди у трејлерот ја изговара истата реченица - Има цајкани у зградава ги сакам мртви - така нешто беше...
видеќемо.
БТЊ искочи еден број од стрипот, како приквел на филмот.
поради тоа што час и половина уживав во кадрите, боите, музиката, пејзажите итн.
отстрани ''пејзажите'' додај ''атмосфера, глума, ликови, приказна'' = КарВаи :cool: (се погоди смајливо со наочарчињата)
:)

Kajgana Shop

На врв Bottom