Просечен Македонец за оброк троши 46 денари

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Со 40 денари ке доручкувам како нормален човек, ке купам пола леб, кремсир АБЦ ке си се изнајадам слатко. Десерт вода од чешма
Десерт стомачен вирус. Така три дена заштедуваш по 46 денари.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Пола кило праски, пола кило банани, исечкани на парчиња, гајле немаш :pos: Ќе те држи три саати :pos:
Без заебанција ама пред куќа имам праска, моментално се зрели праските и големи се колку тупаница и да изедеш 3-4 такви ќе те држат неколку саати, исто како да си изел леб неколку кришки .............. овошјето ите-како држи, лубеница на пр. не брзо ја мокриш, ама праскиве држат доста !

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.006
Поени од реакции
5.652
Без заебанција ама пред куќа имам праска, моментално се зрели праските и големи се колку тупаница и да изедеш 3-4 такви ќе те држат неколку саати, исто како да си изел леб неколку кришки .............. овошјето ите-како држи, лубеница на пр. не брзо ја мокриш, ама праскиве држат доста !
Друже мене ме држат по 3-4 саати, од искуство кажував :) Во здраво тело, здрав дух. :D

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Друже мене ме држат по 3-4 саати, од искуство кажував :) Во здраво тело, здрав дух. :D
Незнам за вас ........... ама летниов период на +40 ст.целз. и со сила да се обидувам да јадам месо не ми оди, ниту пак други тешки јадења ............ па и леб многу неможам летниов период, претежно сум на овошје последниов месец дена и овошјево дава доста енергија ....... особено ако го јадеш мешано повеќе врсти на овошје во денот !

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.923
Чекај бре дали 46 денари важи само на лете,а зима колку чинат?

S

Stef Bachatero

Гостин
Еден ден без месо за мене е како за вас без шеќер.Едноставно морам или пилешко или риба.

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Слушајте ме само кравја урда кило 100 денари 100% чисти млечни протеини најефтин извор на животински протеини плус е посна и речиси и да нема холестерол а пуна е со калциум. Да не претерам ако годишно јадеме едно 50-60 кила урда четворица. Друго царско јадење е кикиритки 100 денари кило а пуни се со протеини и масти плус витамин А, Е и други антиоксидански. Живи малку се невкусни ама може да ги сприжиш или свариш во манџа и даваат убава арома. Печурки 120 денари кило свежи чисти протеини и прекрасен вкус. Од месо поможе понекогаш пиле или риба ама и тоа не многу често еднаш неделно. Свинско, Телешко, Говедско и Јагнешко јок не се ни здрави а отров скапи се...Исто и сирење и кашкавал. Може некад кравјо сирење. Моите јадат и путер ама јас не сум мерклија на тоа мрсно ми е многу и не е баш здраво...
Најмераклиско јадење ми е зеленчукова чорба, моркови, целер, карфиол, брокули, кромид, компир, пипер, ако имаш оние суви патлиџани (sun dried tomatos), маслинов зејтин во голем лонец и ќе ја јадеш 3 дена со леб тоа е кога ме мрзи да готвам. Бадијала а многу здраво...
Омилено летно јадење ми е Шопска тава, сецкан пипер, патлиџан во тава и врз тоа урда(може и сирење) и јајца најгоре.:) Има тон вакви јадења...сите се по 40-45 ден порција ако не и помалку.
Ми се пријаде одам да џапнам нешто...2 јајца, кромид и краставица, снемало патлиџани...:(

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Друго царско јадење е кикиритки 100 денари кило а пуни се со протеини и масти плус витамин А, Е и други антиоксидански.
Кикириките се убедливо најевтината и најкалоричната храна на пазарот, башка вкусни се.
Едина мана им е високата количина на масти.

Стефус-Рефус дај кажи тоа рецептот за шопска тава?

S

Stef Bachatero

Гостин
Кикириките се убедливо најевтината и најкалоричната храна на пазарот, башка вкусни се.
Едина мана им е високата количина на масти.

Стефус-Рефус дај кажи тоа рецептот за шопска тава?
Мастите се добри сите се монозаситени и се добар афродизијак :).Пробај пред секс да изедеш 3 јајца,10 грама кикирики и исончај се малку да видиш каков афродизијак ќе добиеш.Не ти треба вијагра :)

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.382
Просечен Македонец за оброк јаде леб и маргарин. Троши околу 20 денари максимум ако се напие сок на растварање . Ете ви го просечниот Македонец...

Jack Nolan

Сите сме луѓе, но ретко кој е човек!
Член од
31 јули 2011
Мислења
1.587
Поени од реакции
1.506
Остај то вие колку трошите. Ова е Македонски просек. Да не заборавиме дека 1/3 од луѓето во Македонија гладуваат ;)

Член од
6 март 2009
Мислења
979
Поени од реакции
853
2х кифли со кашкавал од Вегера по 25 секоја и за 4 денари само го надминуваш буџетот.Плус секако зимаш и 2 кечапа.
од кога бе по 25 денари ?
јас што ги јадам над 40 се ... или она чешел 45 е такви 3 ми требаат да се најадам

Rale

Crno Beli Svet
Член од
14 април 2012
Мислења
809
Поени од реакции
723
Ја само за јогурт давам 56 денара :coffee: + кафе + 2 парчиња леб .. Аристократија бе :pos:
Brat,,jas da kupuvam yogurt barem 100ka ke mi ide dnevno,,nego fino lepo si najdov covek koj mi nosi domasno mleko 4 litra nedelno za 220 den,i toa na vrata mi go ostava...fino lepo mama go kiseli mlekoto i priroden yogurt si pijam..t.e se utepuvam od pienje cela nedela.

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.818
Поени од реакции
10.171
Кило мусли со тропско овошје од Виталија = 130 ден. 2 тетрапак млека 1.5% = 100 ден. За 230 денари ќе јадам најмалце 10-15 пати, ем здраво ем вкусно.

Kajgana Shop

На врв Bottom