Просечен Македонец за оброк троши 46 денари

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Јас сум изгледа натпросечен Македонец.
Повеќе трошам од просекот...

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Месо користите или вегетарјанци сте
Јок месо, сирење и кашкавал. Имаш урда, соја, печурки и јајца имаат поефтин денар/грам протеин плус помалку масти и холестерил како бонус освен жолчка од јајце таа е богата со масти повеќе и од најмрсно месо. А ако ти е до животински масти имаш путер чисти животински масти а е поефтин како денар/маст грам. Исто грашок и кикирики се богати со протеини а ефтини. Зашпрауваш некој 2-3000 денари месечно.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Месо ЈОК ........... чорба ЧОК ........... :pos::pos:

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
ако е направена анализава пред едно 10тина години кога симит беше 15 денара и бурек со месо (четврт) беше 30 денара онда може да правиме муабет..... ако е сега во последно време НИКОЈ не е испод 50 денара.. еден обичен бурек да земеш (за да се заситиш) ти требааат минимум 40 денара !!!

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Многу трошите на храна, намалете малку шо е ова 46 денари. Можете вие и со 20 да поминете, стегнете се.

• Ми се допаѓа
Reactions: `V`
Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
Овој Стефус-Рефус ѓоа Лазар Бараков од с.Мокрино .......... и чајо мрсен му бил, та не го пиел ! :coffee::notworthy:
Го пие само за празници и посебни прилики...А тогаш, едно филтер ќесе и повеќепати го користи;)
--- надополнето: 30 јули 2012 во 22:40 ---
Стефус Рефус, ако ти навистина вака се храниш, со оваа математика, мислам дека треба аватарот да си го смениш во овој;)

Излегува дека само за тебе за исхрана трошиш 1380 денари месечно, машала! А јас со 46 денари не можам ни бурек да купам. Го поскапеа на 50:).

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Го пие само за празници и посебни прилики...А тогаш, едно филтер ќесе и повеќепати го користи;)
Абе ова народов ептен тоа г’зот го проширил ............ некој претходно имаше напишано дека насабајле јадел по четвртина бурек+јогурт .............. алллоооооооооооооо па ова не е Америка бе ! :гомце:

S

Stef Bachatero

Гостин
Една лубеница 100 ден.200 гр урда+2 јајца=35 ден.50 ден ја јадам пола другата половина мајка ми.Ако се храниш само со кикирики ќе поминеш најефтино потребно ти е 400 гр кикирики ефектот е тоа е подуен стомак и пролив секако.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Стефус Рефус, ако ти навистина вака се храниш, со оваа математика, мислам дека треба аватарот да си го смениш во овој;)

Излегува дека само за тебе за исхрана трошиш 1380 денари месечно, машала! А јас со 46 денари не можам ни бурек да купам. Го поскапеа на 50:).
Девојко ќе си го делиш бурекот од 50 ден. на два или на три дела ................. а не да го јадеш цел одеднаш за еден ден, остај и за утре, задутре... слушај го ти дедо Лазо од с.Мокрино ............ :X3:

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Ако почнеш на јадење да штедиш, маф ти е работата.

Член од
27 јули 2012
Мислења
300
Поени од реакции
122
Со 40 денари ке доручкувам како нормален човек, ке купам пола леб, кремсир АБЦ ке си се изнајадам слатко. Десерт вода од чешма

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055

Ако јаде по 3 оброка дневно 4140 е месечно.За 4 члена фамилија тоа е околу 16560.Требало со извештајов да иде и препорака да се намали малце на храна барем на 40 денари да се симне.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.006
Поени од реакции
5.652
Дај нешто за на работа од сабајле препорачај, по можност во гужва.Ова тешко за таква ситуација :)
Пола кило праски, пола кило банани, исечкани на парчиња, гајле немаш :pos: Ќе те држи три саати :pos:

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Пола кило праски, пола кило банани, исечкани на парчиња, гајле немаш :pos: Ќе те држи три саати :pos:
Нешто друго би ме држело и цел работен ден, ама е поскапо од 46 :vozbud: А поубо да сум пијан цел ден со оглед на работната ситуација :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom