Јок месо, сирење и кашкавал. Имаш урда, соја, печурки и јајца имаат поефтин денар/грам протеин плус помалку масти и холестерил како бонус освен жолчка од јајце таа е богата со масти повеќе и од најмрсно месо. А ако ти е до животински масти имаш путер чисти животински масти а е поефтин како денар/маст грам. Исто грашок и кикирики се богати со протеини а ефтини. Зашпрауваш некој 2-3000 денари месечно.Месо користите или вегетарјанци сте
Го пие само за празници и посебни прилики...А тогаш, едно филтер ќесе и повеќепати го користиОвој Стефус-Рефус ѓоа Лазар Бараков од с.Мокрино .......... и чајо мрсен му бил, та не го пиел !
Абе ова народов ептен тоа г’зот го проширил ............ некој претходно имаше напишано дека насабајле јадел по четвртина бурек+јогурт .............. алллоооооооооооооо па ова не е Америка бе !Го пие само за празници и посебни прилики...А тогаш, едно филтер ќесе и повеќепати го користи
Девојко ќе си го делиш бурекот од 50 ден. на два или на три дела ................. а не да го јадеш цел одеднаш за еден ден, остај и за утре, задутре... слушај го ти дедо Лазо од с.Мокрино ............Го пие само за празници и посебни прилики...А тогаш, едно филтер ќесе и повеќепати го користи
--- надополнето: 30 јули 2012 во 22:40 ---
Стефус Рефус, ако ти навистина вака се храниш, со оваа математика, мислам дека треба аватарот да си го смениш во овој
Излегува дека само за тебе за исхрана трошиш 1380 денари месечно, машала! А јас со 46 денари не можам ни бурек да купам. Го поскапеа на 50.
Ако јаде по 3 оброка дневно 4140 е месечно.За 4 члена фамилија тоа е околу 16560.Требало со извештајов да иде и препорака да се намали малце на храна барем на 40 денари да се симне.Го пие само за празници и посебни прилики...А тогаш, едно филтер ќесе и повеќепати го користи
--- надополнето: 30 јули 2012 во 22:40 ---
Стефус Рефус, ако ти навистина вака се храниш, со оваа математика, мислам дека треба аватарот да си го смениш во овој
Излегува дека само за тебе за исхрана трошиш 1380 денари месечно, машала! А јас со 46 денари не можам ни бурек да купам. Го поскапеа на 50.
Пола кило праски, пола кило банани, исечкани на парчиња, гајле немаш Ќе те држи три саатиДај нешто за на работа од сабајле препорачај, по можност во гужва.Ова тешко за таква ситуација
Нешто друго би ме држело и цел работен ден, ама е поскапо од 46 А поубо да сум пијан цел ден со оглед на работната ситуацијаПола кило праски, пола кило банани, исечкани на парчиња, гајле немаш Ќе те држи три саати