ако направиле возачките да бидат до октомври 2012 тогаш тоа е веке трето продолжување... не верувам дека ке има пак... исто како за личните карти... имате фора да ги смените уште 3 недели... после ке се пишуваат белешки и честитки пост новогодишни....Денес дојдов до информација (се јавив во МВР) дека тие што поседуваат стара возачка дозвола (оноа глупото картонче), треба да ја сменат до Октомври 2012 година. Не знам дали оваа информација е проследена некаде по нет, ама еве ви пуштам абер.
Инаку, уште одма закажав за промена и ми одредија датум за Март, така да памет во глава.
пс. сигурен сум дека ќе го продолжат рокот, ама да не им текне и казни да одредат, закажете си на време.
Кажи на кој број закажа и која е процедурата за менувањеДенес дојдов до информација (се јавив во МВР) дека тие што поседуваат стара возачка дозвола (оноа глупото картонче), треба да ја сменат до Октомври 2012 година. Не знам дали оваа информација е проследена некаде по нет, ама еве ви пуштам абер.
Инаку, уште одма закажав за промена и ми одредија датум за Март, така да памет во глава.
пс. сигурен сум дека ќе го продолжат рокот, ама да не им текне и казни да одредат, закажете си на време.
Закажав преку нет: http://www.mvr.gov.mk/DesktopDefault.aspx?tabid=357Кажи на кој број закажа и која е процедурата за менување
Ова е трето продолжување !? Не знаев. Среќа што закажав.ако направиле возачките да бидат до октомври 2012 тогаш тоа е веке трето продолжување... не верувам дека ке има пак... исто како за личните карти... имате фора да ги смените уште 3 недели... после ке се пишуваат белешки и честитки пост новогодишни....
Прво слушаш теоретска наставаИзвадив лекарско..сеа по ред што иде,прва помош,тестови бла бла ....кажувајте
Meѓународна се изваѓат одма немора до мај да чекаш, ама не у МВР туку у АМСМ.Незнаев кај да го поставам прашањево, а не сакам да отварам нова тема за ситница..
Некој дали знае колку ќе ме чини преведување/вадење меѓународна возачка дозвола за Б категорија? Ја поседувам мојата возачка (од новите) веќе 2 години и 4 месеци. Има некои посебни процедури, сликања, апликации, листа на чекање?
Ќе ми треба некаде пред мај 2012
Со новите уствари и не мора да поседуваш меѓународна возачка... А вадење на лице место во АМСМ 800 денари беше изгледа.Незнаев кај да го поставам прашањево, а не сакам да отварам нова тема за ситница..
Некој дали знае колку ќе ме чини преведување/вадење меѓународна возачка дозвола за Б категорија? Ја поседувам мојата возачка (од новите) веќе 2 години и 4 месеци. Има некои посебни процедури, сликања, апликации, листа на чекање?
Ќе ми треба некаде пред мај 2012
Незнам за странство ама овде немој да пробуваш за возиш... ја се спасив и само поминав со опомена коа ме запре републичка и имав среќа што беше фин македонец... незнам колкава казна и кривична за тато што беше до мене сакаше да пише...Со новите уствари и не мора да поседуваш меѓународна возачка... А вадење на лице место во АМСМ 800 денари беше изгледа.
А ја да прашам како неискусен возач дали во странство ќе можам да возам кола појака од 100 коња? Во кои држави постои тој ебан закон?
Па демек пишувало cè на англиски и биле валиден документ... Ама увек постои она „за секој случај“, па сите вадат меѓународни...Инаку дај доказ дека веќе немора да се вади меѓународна, да не давам 800 денари за џабе.
немојте да давате сопствени паушални заклујчоци... МЕЃУНАРОДНА ВОЗАЧКА... самото име ти кажува... а розевите возачки без оглед нова или стара е НАЦИОНАЛНА ВОЗАЧКА т.е. возачка која важи само во мк.... ако идеш во странство, потребна ти е меѓународна возачка дозвола... не заради именителот “секој случај“ туку затоа што законот така вели... во нај црн случај, доколкју немаш некој до тебе со меѓународна возачка да ти ја одвози колата до дома, може да ти се деси следново сценарио:Со новите уствари и не мора да поседуваш меѓународна возачка... А вадење на лице место во АМСМ 800 денари беше изгледа.
А ја да прашам како неискусен возач дали во странство ќе можам да возам кола појака од 100 коња? Во кои држави постои тој ебан закон?