Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.336
Поени од реакции
30.687
Ја чекам ја Darling, ја поканив заедно да го гледаме, ме игнорира.

Нашиве убаво го оценуваат, а други ревјуа низ нет што читав докај 6-ка му даваат. У watchlist ми е одамна, али незнаев дека излегол на убава снимка. Ти се дискутира или сакаш да те убеди некој да го пуштиш? : )
Вари кафе, идам за 10 мин.
Шо ќе кажете за X-MEN First class и Hanna?

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Вари кафе, идам за 10 мин.
Шо ќе кажете за X-MEN First class и Hanna?
X-Men first class е енигма, со оглед на тоа дека не прифаќам никакво мислење, ни позитивно ни негативно, од луѓе кои знаат дека се работи за блокбастер а го гледаат на кино-снимка.

Вториот го почнав ама не ми фати око. Повеќето на форумов се разочарани од филмот.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Ја чекам ја Darling, ја поканив заедно да го гледаме, ме игнорира.

Нашиве убаво го оценуваат, а други ревјуа низ нет што читав докај 6-ка му даваат. У watchlist ми е одамна, али незнаев дека излегол на убава снимка. Ти се дискутира или сакаш да те убеди некој да го пуштиш? : )
Не бе, само да ти речам lower your expectation bar, до колена. :D

Добро режиран филм, мислам дека само Снајдер може ова да го изглечи од филмов, никој друг режисер не можеше, и сега едвај чекам Супермен да излезе, мојот а и на многумина херој од детството, за кого имам прочитано стотици стрипови (што се тоа стрипови бе, на што дроги е јонзе).

Вака, приказна не дека некогаш сум очекувал од филм, ама барем сум сакал да има нешто на кое може да се поврзеш (не лично него нешто што би те држело пред телевизорот) во врска со филмот, биле тоа интересни личности, добри глумци, хумор, итн итн. Е сега, финтава е што филмов нема (барем не за мене) нешто такво. Како прво, ништо не е добро разкажано и многу Watchmen-ски стил, стил кој само во филм како watchmen може да пали, или во некој друг филм со суперхерои каде што се кажува во кое дереџе сме (вака просто), тука немаше потреба од таков тип на раскажување на една многу проста случка (ќе видите и сами), ама ептен пренатрупана со непотребна музика и куп слоw-mo моменти.

Второ, толку наеднаш све се почнува да се случува, што немаш ни време (Зак не ти дал) да почнуваш да ти е гајле за некој од карактерите, Бејби Дол, како таква, никогаш не ме убеди дека има толку strong will, да оди низ сето тоа, освен ова, крајот е толку плиток, што си викаш “кога станаа толку добри другарки овие???“, тие другите цури ништо не прават во филмот in real life, нај фејл момент од сите ми е кога треба да ги земат предметите (ова и на трејлер го има и не е спојлер), значи толку се направени неповрзани работите што се чудев како еден режисер кој режирал Еден_хорор_не_ми_текнува_име_сега, 300, Watchmen, може да си го дозволи ова, а тоа начинот како е изманипулирано со паралел/imaginary worlds, толку е фејл, сами ќе видите.

Трета работа е, паралелните/imaginary световите, е овие се бомба направени, кога филмот би бил само едно од трите сценарија или 4 беам не памтам, би бил нешто супер. Не ми е јасно дали Зак сакал да се продаде со ова, демек гледајте ме мене како правам филмови, ако тоа му било целта, he did one hell of a job. Action sequences, се перфектни, е тука ич не му замерувам за претераноста на slow-mo, дека навистина има направено добра работа, брзо-брзо-брзо, па еден удар slow-mo, па пак исто, итн итн, се до оргазам (леле какви фетиши овој јонзе имал), или 2-3 слоw-mo удари ама поврзани со супер fast action movement, нешто како: удар во слоw motion па брзо движење на ист предмет се до следниот удар, па пак слоу моушн, итн. Значи за ова замерка немам, кога филмот би бил само во овој си свет а не во вистинскиот, би бил еден од најдобрите акционо-научно фантастични филмови евер. Ама ете, сите мислат ке пали простулукот на Нолан (абе инсепшн го пцуе овој јонзе не е салам).

Се обидов без спојлери да пишам, ама не мислам дека ова е рецензија, него што знам, тоа што знам е дека за рецензии не ме бива да пишувам, ако пак е рецензија, Рокенрола може слободно да ја премести во таа тема, и така вкујна нејќе да работи :D

Се дур не направат копче за спојлери, нема да користам, не за нешто, кога користам сам, секоја реченица посебно се спојлерисува.

p.s. Ocenka ke zaboravev: 6/10 само за екшн сикуенсиз и гзот на бејби дол.

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.906
Поени од реакции
11.247
Да, сликата е од најновиот филм на Круз. Филмот е за некаква си рокенрол ѕвезда, а покрај него се појавува и Алек Болдвин. Ама сирот он, ич не личи на рок ѕвезда.:D

За второто продолжение на Панкот не е мртов, таман е :D

Freddy Krueger

The Dream Master
Член од
18 март 2009
Мислења
2.236
Поени од реакции
2.028
Awake дефинитивно.
Италиан и Бенк ми се гледани одамна ама не ги памтам баш, али океј ќе да беа. Харт локер е досаден филм, а првиот го неам гледано.
како бе ви се свиѓа Awake??? мене ептен грд филм ми е,од приказна до глума..Лима и Кристенсен во филмов и покрај тоа што имаат FAIL филмови и улоги,во овој флм се надминаа!!
одмене филмов има 2 само поради Лима!!
:notworthy:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.336
Поени од реакции
30.687
како бе ви се свиѓа Awake??? мене ептен грд филм ми е,од приказна до глума..Лима и Кристенсен во филмов и покрај тоа што имаат FAIL филмови и улоги,во овој флм се надминаа!!
инаку Џесика Алба е во главна улога. -.-'
Дали си сигурен дека мислиш на ист филм?

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Која Лима бе , Жизел Бундхен е таа :D

П. С : Хонзе друг пат пишуј си рецензии. Видиш дека си можел :D

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Sucker Punch е многу длабок, тие шо не им се свиѓа не го сватиле.
Богами, приказнана исто ко Линч да ја смислувал, плавушана
ја тераат да изведува стриптиз и СЕГА пошто она не може да ја поднесе таа тешка реалност, и забегува умот (исто ко
Лост Хајвеј
човече), фантазира дека тамани чудовишта, и додека мозокот и е на пасење, НЕСВЕСНО изведува неверојатен стриптиз.
:ROFLMAO:

Cannabinoid

Cannabinologist, MMD
Член од
18 јануари 2008
Мислења
597
Поени од реакции
466
Како Џорџ Лукас проба да го уништи култот наречен Ѕвездени Војни (Star Wars) и како делумно успеа во истото?

Значи правиме муабет за новата срање трилогија, составена од епизодите 1, 2 и 3:
(1999) Ep.1 - The Phantom Menace (линкот води кон комплетната анализа)
(2002) Ep.2 - Attack Of The Clones (линкот води кон комплетната анализа)
(2005) Ep.3 - Revange Of The Sith (линкот води кон комплетната анализа)

Доколку ви се допаѓаат епизодите 1, 2 и 3 (како што на мене ми се допаѓаа пред да ги изгледам анализиве), тогаш строго ви ја препорачува оваа детална критичка деконструкција на трите дела. Гарантирам дека ќе го смените мислењето за нив... :)

Горе ги имате линковите од анализите на трите дела, додека истите исто така се наоѓаат и на јутуб но исецкани на 6-7 дела. Ви ги препорачувам горните линкови. ;)

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Не дек на некого го интересират, ама јас одамна се откажав да гледам филмој ко Scot Pilgrim, Kick ass и слични вакви "фликови"... така да Sucker Punch го пропуштам дефинитивно.

penkaloto

......
Член од
17 април 2010
Мислења
412
Поени од реакции
269
Не дек на некого го интересират, ама јас одамна се откажав да гледам филмој ко Scot Pilgrim, Kick ass и слични вакви "фликови"... така да Sucker Punch го пропуштам дефинитивно.
Барем го имаш изгледано ? Можда на прва филмот изгледа доста несериозно, посебно кога ќе се прочита за што се работи , но пристапот на режисерот кон приказната е фантастичен , ја уживав дур го гледав :cool:

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Барем го имаш изгледано ? Можда на прва филмот изгледа доста несериозно, посебно кога ќе се прочита за што се работи , но пристапот на режисерот кон приказната е фантастичен , ја уживав дур го гледав :cool:
Го гледав до пола и го изгаснав. Едноставно такви филмој не ми се по ќејф и то е. :)

Н

'Никола'

Гостин
Како Џорџ Лукас проба да го уништи култот наречен Ѕвездени Војни (Star Wars) и како делумно успеа во истото?

Значи правиме муабет за новата срање трилогија, составена од епизодите 1, 2 и 3:
(1999) Ep.1 - The Phantom Menace (линкот води кон комплетната анализа)
(2002) Ep.2 - Attack Of The Clones (линкот води кон комплетната анализа)
(2005) Ep.3 - Revange Of The Sith (линкот води кон комплетната анализа)

Доколку ви се допаѓаат епизодите 1, 2 и 3 (како што на мене ми се допаѓаа пред да ги изгледам анализиве), тогаш строго ви ја препорачува оваа детална критичка деконструкција на трите дела. Гарантирам дека ќе го смените мислењето за нив... :)

Горе ги имате линковите од анализите на трите дела, додека истите исто така се наоѓаат и на јутуб но исецкани на 6-7 дела. Ви ги препорачувам горните линкови. ;)
Нема да ги изгледам анализиве, оти ми се допаѓаат сите 6 дела (а и серијата Clone Wars), и Се друго што е исповрзано со филмов, и сакам да останам на тоа.
А за анализи and crap, лесно е да најдиш грешка после нешто направено. Ама оди прво направи го нештото да те видам.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.336
Поени од реакции
30.687
Mr. Plinkett rules. Иако сум фан на Star Wars трилогијата, критиките беа смешни.
Но требало да се зафати со анализа на овој филм.

Cannabinoid

Cannabinologist, MMD
Член од
18 јануари 2008
Мислења
597
Поени од реакции
466
Нема да ги изгледам анализиве, оти ми се допаѓаат сите 6 дела (а и серијата Clone Wars), и Се друго што е исповрзано со филмов, и сакам да останам на тоа.
А за анализи and crap, лесно е да најдиш грешка после нешто направено. Ама оди прво направи го нештото да те видам.
Те погодија првите 50 секунди од клипчето а? :) Ок, фино е што се пронајде и што си признаваш, и тука нема ништо лошо. Но, како што Черчил едно време велеше:
The truth is incontrovertible, malice may attack it, ignorance may deride it, but in the end; there it is. :cool:

Mr. Plinkett rules. Иако сум фан на Star Wars трилогијата, критиките беа смешни.
Но требало да се зафати со анализа на овој филм.
Г-дин Плинкер е ЅВЕР!!! Тука нема сомнеж. (y)
Ривјуата за Еп.: 1, 2 и 3 ги имам изгледано минимум 4-5 пати и секој нов пат се повеќе и повеќе сфаќам колку Лукас ја има усрано новата трилогија. Најстрашното сепак е што пред тоа, со мозокот пуштен на пасење не бев способен да прогледам низ катастрофалните пропусти и тоталниот нонсенс. I was just buying the crap in the goddamn prequel trilogy. :place:

П.С. За среќа, никогаш не е доцна да се излезе од Матриксот! ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom