Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
како бе ви се свиѓа Awake??? мене ептен грд филм ми е,од приказна до глума..Лима и Кристенсен во филмов и покрај тоа што имаат FAIL филмови и улоги,во овој флм се надминаа!!
одмене филмов има 2 само поради Лима!!
:notworthy:
инаку Џесика Алба е во главна улога. -.-'
Дали си сигурен дека мислиш на ист филм?

како бе ви се свиѓа Awake??? мене ептен грд филм ми е,од приказна до глума..Лима и Кристенсен во филмов и покрај тоа што имаат FAIL филмови и улоги,во овој флм се надминаа!!

Која Лима бе , Жизел Бундхен е таа :D

П. С : Хонзе друг пат пишуј си рецензии. Видиш дека си можел :D

Sucker Punch е многу длабок, тие шо не им се свиѓа не го сватиле.

Богами, приказнана исто ко Линч да ја смислувал, плавушана
ја тераат да изведува стриптиз и СЕГА пошто она не може да ја поднесе таа тешка реалност, и забегува умот (исто ко
Лост Хајвеј
човече), фантазира дека тамани чудовишта, и додека мозокот и е на пасење, НЕСВЕСНО изведува неверојатен стриптиз.
:ROFLMAO:

Како Џорџ Лукас проба да го уништи култот наречен Ѕвездени Војни (Star Wars) и како делумно успеа во истото?

Значи правиме муабет за новата срање трилогија, составена од епизодите 1, 2 и 3:
(1999) Ep.1 - The Phantom Menace (линкот води кон комплетната анализа)
(2002) Ep.2 - Attack Of The Clones (линкот води кон комплетната анализа)
(2005) Ep.3 - Revange Of The Sith (линкот води кон комплетната анализа)

Доколку ви се допаѓаат епизодите 1, 2 и 3 (како што на мене ми се допаѓаа пред да ги изгледам анализиве), тогаш строго ви ја препорачува оваа детална критичка деконструкција на трите дела. Гарантирам дека ќе го смените мислењето за нив... :)

Горе ги имате линковите од анализите на трите дела, додека истите исто така се наоѓаат и на јутуб но исецкани на 6-7 дела. Ви ги препорачувам горните линкови. ;)

Не дек на некого го интересират, ама јас одамна се откажав да гледам филмој ко Scot Pilgrim, Kick ass и слични вакви "фликови"... така да Sucker Punch го пропуштам дефинитивно.

Не дек на некого го интересират, ама јас одамна се откажав да гледам филмој ко Scot Pilgrim, Kick ass и слични вакви "фликови"... така да Sucker Punch го пропуштам дефинитивно.
Барем го имаш изгледано ? Можда на прва филмот изгледа доста несериозно, посебно кога ќе се прочита за што се работи , но пристапот на режисерот кон приказната е фантастичен , ја уживав дур го гледав :cool:

Барем го имаш изгледано ? Можда на прва филмот изгледа доста несериозно, посебно кога ќе се прочита за што се работи , но пристапот на режисерот кон приказната е фантастичен , ја уживав дур го гледав :cool:

Го гледав до пола и го изгаснав. Едноставно такви филмој не ми се по ќејф и то е. :)

Како Џорџ Лукас проба да го уништи култот наречен Ѕвездени Војни (Star Wars) и како делумно успеа во истото?

Значи правиме муабет за новата срање трилогија, составена од епизодите 1, 2 и 3:
(1999) Ep.1 - The Phantom Menace (линкот води кон комплетната анализа)
(2002) Ep.2 - Attack Of The Clones (линкот води кон комплетната анализа)
(2005) Ep.3 - Revange Of The Sith (линкот води кон комплетната анализа)

Доколку ви се допаѓаат епизодите 1, 2 и 3 (како што на мене ми се допаѓаа пред да ги изгледам анализиве), тогаш строго ви ја препорачува оваа детална критичка деконструкција на трите дела. Гарантирам дека ќе го смените мислењето за нив... :)

Горе ги имате линковите од анализите на трите дела, додека истите исто така се наоѓаат и на јутуб но исецкани на 6-7 дела. Ви ги препорачувам горните линкови. ;)

Нема да ги изгледам анализиве, оти ми се допаѓаат сите 6 дела (а и серијата Clone Wars), и Се друго што е исповрзано со филмов, и сакам да останам на тоа.
А за анализи and crap, лесно е да најдиш грешка после нешто направено. Ама оди прво направи го нештото да те видам.

Mr. Plinkett rules. Иако сум фан на Star Wars трилогијата, критиките беа смешни.
Но требало да се зафати со анализа на овој филм.

Нема да ги изгледам анализиве, оти ми се допаѓаат сите 6 дела (а и серијата Clone Wars), и Се друго што е исповрзано со филмов, и сакам да останам на тоа.
А за анализи and crap, лесно е да најдиш грешка после нешто направено. Ама оди прво направи го нештото да те видам.
Те погодија првите 50 секунди од клипчето а? :) Ок, фино е што се пронајде и што си признаваш, и тука нема ништо лошо. Но, како што Черчил едно време велеше:
The truth is incontrovertible, malice may attack it, ignorance may deride it, but in the end; there it is. :cool:

Mr. Plinkett rules. Иако сум фан на Star Wars трилогијата, критиките беа смешни.
Но требало да се зафати со анализа на овој филм.
Г-дин Плинкер е ЅВЕР!!! Тука нема сомнеж. (y)
Ривјуата за Еп.: 1, 2 и 3 ги имам изгледано минимум 4-5 пати и секој нов пат се повеќе и повеќе сфаќам колку Лукас ја има усрано новата трилогија. Најстрашното сепак е што пред тоа, со мозокот пуштен на пасење не бев способен да прогледам низ катастрофалните пропусти и тоталниот нонсенс. I was just buying the crap in the goddamn prequel trilogy. :place:

П.С. За среќа, никогаш не е доцна да се излезе од Матриксот! ;)

Да бидам искрен , ама ич ,не сакам просветлувачи . Моите импресии после некој гледан филм неможе баш никој да ги промени (за лабилните личности незнам) .

Јас уживав и во 2те трилогии , речете дека 2рата е конфузна и со многу недостатоци во приказната и триста други глупости, фактот декај јас сум уживал гледајќи ја,абе милијарда рецензии со негативна критика нема да го променат тој факт.
--- надополнето: Jun 20, 2011 3:25 AM ---
Што си ти еден Јарич....

Те погодија првите 50 секунди од клипчето а? :) Ок, фино е што се пронајде и што си признаваш, и тука нема ништо лошо. Но, како што Черчил едно време велеше:
The truth is incontrovertible, malice may attack it, ignorance may deride it, but in the end; there it is. :cool:

Г-дин Плинкер е ЅВЕР!!! Тука нема сомнеж. (y)
Ривјуата за Еп.: 1, 2 и 3 ги имам изгледано минимум 4-5 пати и секој нов пат се повеќе и повеќе сфаќам колку Лукас ја има усрано новата трилогија. Најстрашното сепак е што пред тоа, со мозокот пуштен на пасење не бев способен да прогледам низ катастрофалните пропусти и тоталниот нонсенс. I was just buying the crap in the goddamn prequel trilogy. :place:

П.С. За среќа, никогаш не е доцна да се излезе од Матриксот! ;)
Ти дур сфаќаш колку е "усрана" трилогијата, ние во меѓувреме ќе уживаме во неа. И онака за година или две прочитав дека ќе има 3D release на истата така да.... слободно восхитувај му се на господинот Плинкер :D

Озбилно не ти го сфаќам хејтањево на новава трилогија. И Лукас сам изјавил дека е лош сценарист и згрешил што сам ги пишувал сценаријата. Тој ја гледа само големата слика и е визионер, а за сценарист е лош... тоа сите го знаат. Можеби The Phantom Menace е најслабата алка воопшто во сите 6 епизоди, ама пак The Revenge of the Sith, сакал признал сакал не беше ремек дело, еден од најпотценетите филмови воопшто. Ако на некој начин можеше да биде подобро прикажана трансформацијата на Анакин во Дарт Вејдер и приказот на Темната Страна, т.е. на канцеларот Палпатин кој накрај испаѓа дека е Сит Лорд, слободно кажи. Не ги гледав рецензиите и не ни планирам. Го уклучив само првиот клип и го исклучив после 20-30 секунди, откако му го слушнав егото "fuck you retards, I'm smarter" на типот.

Плус, доказ дека Лукас уште работи на Војна на ѕвездите квалитетно, тоа е The Clone Wars кој одблизу разработува карактери кои се површно прикажани во филмовите, на пример Генералот Гривус.
Разбирам да не се сака филм како Титаник... ама не ги сфаќам луѓево кои омразата за комерцијалата во филмската индустрија ја насочуваат кон епски филмови како овие.

The truth is incontrovertible, malice may attack it, ignorance may deride it, but in the end; there it is.

Не бе другар, не ни пуштив ниедно клипче воопшто. Кажав, едноставно не ме интересираат такви работи. А и да изгледам (што не сакам воопшто да губам време со безвредни работи) нема никаква шанса да ми промени мислење за Star Wars. The Force is too strong in me, so step of.

Ако ти се допаднал филмот од прва, значи добар е за тебе. Не може да ти се допадне па после некој со рецензија да ти го смени мислењето до таа мера да мислиш дека е катастрофа. Рецензијата може некои нијанси да промени, ако некој може да ти го препише почетниот филинг, нешто не е во ред.

Истата фама беше и со Star Trek филмот, не бил Star Trek... е што беше? Дупки во приказните секогаш има, но овие филмови се пред се забава, пуштај го умот во друг свет и уживај. Не е некоја филозофија, не ги правеле ни Линч ни Кјубрик...

btw досега имам два негледани филмови од листана, Primal Fear и Mulholland Drive. Иначе, добра идеја ви е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom