Заспивање - како најдобро и најефикасно да се заспие?

MiloBilderce

Bukake anyone ?
Член од
7 ноември 2009
Мислења
1.238
Поени од реакции
70
Mi kazuvas na brat/sestra ti ( ako nemas , vikas komsija ) da ti mavne edna jaka vo tilot ili slepoocnicata, instant zaspivanje e toa .. Mada ima nuspojavi nasabajleto koa ke stanes :S

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.033
Јас сеуште најубаво заспивам со пиво. По можност-црно. Резултат: клен! Ама не повеќе од три!

Член од
8 април 2010
Мислења
1.182
Поени од реакции
281
Станување 6 часот - трчање
9 часот - работа
15 часот - тренинг
18 часот - кафе со пријателите
23 часот - умрен си за спиење
00 - 01 - компјутер
КОМА!!!
се разбира не е ист распоредот за викенд ;)
01-06 значи спиење само 5 часа?? Според доктори потребни се 8 часа спиење, според мене 7 се ми доста али 5 часа секоја чест.
он топик: и јас чекам некој предлог што делува...откако ќе легнам во кревет додека не се раздени неможам да заспијам

RaZ-R

Артилерец
Член од
8 ноември 2009
Мислења
3.413
Поени од реакции
2.547
Биди активен преку денот и после ќе спиеш како бебе

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Three words: Mas tur bation. Француска вештина е тоа.

MiloBilderce

Bukake anyone ?
Член од
7 ноември 2009
Мислења
1.238
Поени од реакции
70
Ako si single ja pustas Lonnie Barbie na TV i gi prevzimas rabotite vo svoja raka ..

Ako si u vrska/brak , ne se nadevaj promnogu .. pak ke gledas TV i ke ja glancas puskata ..

S

smart ass

Гостин
Здраво на сите.

Не ме мачи несоница во хронична смисла, но понекогаш се фаќам како сакам да заспијам, а не ми оди. Дали знаете некоаспи добри техники на зивање?

Благодарам.
Од тоа што ја го знам и имам доживеано(а веќе 8 ГОДИНИ трае) мислам дека нема некои Техники....ако грешам нека ме поправи ОШООО:vozbud:

Сепак би ти препорачал чај од Маточина,истиот помага за заспивање како и витамин Б-6.

Јас 6 месеци земав витамин Б-6 но немаше резултат.....едноставно НЕ ЗАСПИВАМ.

Потоа направија тестови ЕЕГ бла бла се излезе Ок...ама сепак проблемот не е решен.

Потоа ми препишаа нова терапија со Б6 и диазепам од 2 мг(3 недели) и истиот немаше успех-се што осетив беа негативните ефекти-седација и мускулна слабост.

После Тоа кога веќе немаше каде ми препишаа луната(терапија една недела) и за ЧУДО не успеа па невропсихијатрите се чудеа и на крајот кренаа рака од мене....ја им кажав едноставно не можам да престанам да размислувам за одредени теми,да визуелизирам па одговорот беше-дечко ти не го оставаш мозокот раат-не ти требаат лекарства(у превод ти нема спас):toe:

Ова беше пред 7-8 години и веруј НЕМАШ ПРЕТСТАВА како е,но... for me is Curse and bless:)

Затоа ми препорачаа Б-комплекс(сега пивски квасец користам и матичен млеч:)) и чај од маточина.

И да екслекс е во право..

--- надополнето ---

маваш еден кец или кеципол .. зависи колку е добра :)
ем релакс третман ем спиеш ко бебе :)
Ми има помогнато троа.

П.С Лексан не ми препишаа инаку активната состојка е всушност Бромазепам.

--- надополнето ---

Ако си нервозен или депресивен верувај ми дека не постои начин како да заспиеш.
Јас еве веќе 5 години не спијам.
Ти си бил на Невропсихијатар за да се утврди причината:)
Да не визуелизираш и анализираш од подморница до Спејс шатл,па политика,Економија,па мислиш и на јаки типки....???

--- надополнето ---

Не сум некоја спанка, 6 саати спиење ми се тамам, Никогаш не преспивам преку ден. Само лежи, не мисли на ништо што ти се случило дента или во изминатиот период, ама буквално на ништо. Сконцентрирај се на твоето тело. После некое време заспиваш ко топ :pos: :pos: :pos: Мене тоа ми помага, пробај, може ќе ти помогне мојава техника :pos: :pos: :pos:
Ма и мене 5-6 часа ми се доволни инаку и ја не преспивам преку ден...ретко.

Секогаш кога сум под стрес не можам да спијам (не значи дека ако не приметуваш нешто дека тоа не постои, мозокот е заебана работа :pos: има куп непотребни фајлови кои ги вади кога не треба). Пробај пола саат пред да си легнеш да се опуштиш, ама максимално.
Значи ја знаеш причината има од докторс комбинација антистрес(и капки а и капсули).

. Само лежи, не мисли на ништо
Ама НЕ МОЖАМ:(

ама буквално на ништо.
Буквално!!

Сконцентрирај се на твоето тело.
Да и потоа мозокот ми лета кон опозитот т.е женско тело па....:vozbud:

--- надополнето ---

za problemot so insomija(nesonica), imam isprobano edna terapija koja 100%deluva, (bez hemija i bilo kakvi dr. medikamenti)
Moj sovet i isproban recept- 2- 3 pati seks so zenata( devojka) pod uslov so dozivean orgazam, pola saat pred spienje, posle ke spies ko bebence!
Pozdrav i so sreka!
Абе и до 45 минути сум терал...џабе:kesa:

--- надополнето ---

Јас го слушам Дејвид Ајк на мп-3 и мп-4...проверена метода е...
Озбилоно??

[/URL]

--- надополнето ---

Има еден метод на медитација у која си го вракаш денот(во мислите) наназад , и сите моменти од моментот когга си легнал до моментот кога си станал сабалето.
Проблем кај инсомнијата е хаотичностаа кај умот.
"Одмотај" го и се ке биде добро(барем така вика авторот).
Ја не сум пробал затоа што не сум имал шанса , заспивам одма и како топ спијам.
Верувам дека ке упали . Нека проба некој што има проблем па нека каже.
Со срека.
ОШООО:vozbud:

Дај бе жити се подобјасни...како еве и јас имам инсомниа.

Како да го одмотам умот??

--- надополнето ---

Па се молам на бројаница понекогаш, повеќе во последно време и заспивам без да се сетам. Има доста позитивен ефект опушта смирува и заспива.
ЦАР:pos2::pos2::pos2::pos2:

--- надополнето ---

Биди активен преку денот и после ќе спиеш како бебе
Туу..абе 40 часа неспан носев 7 кубика дрва и после пак не можев да спијам....па излегов низ град:)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
По следен редослед.

1. Голема нужда.
2. Туширање.
3.Секс.
4.Туширање = Кома.

Круме

Life, Get One!
Член од
28 март 2010
Мислења
449
Поени од реакции
32
Начукај се!
Камен напрај се!

Па да видиш спиење.... сеа незнам каде ќе заспиеш ама....

S

smart ass

Гостин
Последновогарантира решение ....само да не претерам еве 4 пива тамн:)

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
--- надополнето ---

[/COLOR]

Озбилоно??

[/URL]

--- надополнето ---

Сериозно...
Едно време беше ок и Адам Смит со Wealth of the nations и некои други дела во мп-3 формат...потоа Монте Кристо на англиски ама не беше тоа тоа...

Why facepalm :)
секој си има свои начини...

Г

Господ

Гостин
Не спиј.Коа тогаш ќе заспиеш...или ќе ти откаже срцетo:toe:
Тогаш ќе спиеш...вечно :pos:
Ако веруеш у реинкарнација,ондак јово на ново :)

Kajgana Shop

На врв Bottom