Здраво на сите.
Не ме мачи несоница во хронична смисла, но понекогаш се фаќам како сакам да заспијам, а не ми оди. Дали знаете некоаспи добри техники на зивање?
Благодарам.
Од тоа што ја го знам и имам доживеано(а веќе 8 ГОДИНИ трае) мислам дека нема некои Техники....ако грешам нека ме поправи ОШООО
Сепак би ти препорачал чај од Маточина,истиот помага за заспивање како и витамин Б-6.
Јас 6 месеци земав витамин Б-6 но немаше резултат.....едноставно НЕ ЗАСПИВАМ.
Потоа направија тестови ЕЕГ бла бла се излезе Ок...ама сепак проблемот не е решен.
Потоа ми препишаа нова терапија со Б6 и диазепам од 2 мг(3 недели) и истиот немаше успех-се што осетив беа негативните ефекти-седација и мускулна слабост.
После Тоа кога веќе немаше каде ми препишаа луната(терапија една недела) и за ЧУДО не успеа па невропсихијатрите се чудеа и на крајот кренаа рака од мене....ја им кажав едноставно не можам да престанам да размислувам за одредени теми,да визуелизирам па одговорот беше-дечко ти не го оставаш мозокот раат-не ти требаат лекарства(у превод ти нема спас)
Ова беше пред 7-8 години и веруј НЕМАШ ПРЕТСТАВА како е,но... for me is Curse and bless
Затоа ми препорачаа Б-комплекс(сега пивски квасец користам и матичен млеч
) и чај од маточина.
И да екслекс е во право..
--- надополнето ---
маваш еден кец или кеципол .. зависи колку е добра
ем релакс третман ем спиеш ко бебе
Ми има помогнато троа.
П.С Лексан не ми препишаа инаку активната состојка е всушност Бромазепам.
--- надополнето ---
Ако си нервозен или депресивен верувај ми дека не постои начин како да заспиеш.
Јас еве веќе 5 години не спијам.
Ти си бил на Невропсихијатар за да се утврди причината
Да не визуелизираш и анализираш од подморница до Спејс шатл,па политика,Економија,па мислиш и на јаки типки....???
--- надополнето ---
Ма и мене 5-6 часа ми се доволни инаку и ја не преспивам преку ден...ретко.
Секогаш кога сум под стрес не можам да спијам (не значи дека ако не приметуваш нешто дека тоа не постои, мозокот е заебана работа
има куп непотребни фајлови кои ги вади кога не треба). Пробај пола саат пред да си легнеш да се опуштиш, ама максимално.
Значи ја знаеш причината има од докторс комбинација антистрес(и капки а и капсули).
. Само лежи, не мисли на ништо
Ама НЕ МОЖАМ
Буквално!!
Сконцентрирај се на твоето тело.
Да и потоа мозокот ми лета кон опозитот т.е женско тело па....
--- надополнето ---
za problemot so insomija(nesonica), imam isprobano edna terapija koja 100%deluva, (bez hemija i bilo kakvi dr. medikamenti)
Moj sovet i isproban recept- 2- 3 pati seks so zenata( devojka) pod uslov so dozivean orgazam, pola saat pred spienje, posle ke spies ko bebence!
Pozdrav i so sreka!
Абе и до 45 минути сум терал...џабе:kesa:
--- надополнето ---
Јас го слушам Дејвид Ајк на мп-3 и мп-4...проверена метода е...
Озбилоно??
[/URL]
--- надополнето ---
Има еден метод на медитација у која си го вракаш денот(во мислите) наназад , и сите моменти од моментот когга си легнал до моментот кога си станал сабалето.
Проблем кај инсомнијата е хаотичностаа кај умот.
"Одмотај" го и се ке биде добро(барем така вика авторот).
Ја не сум пробал затоа што не сум имал шанса , заспивам одма и како топ спијам.
Верувам дека ке упали . Нека проба некој што има проблем па нека каже.
Со срека.
ОШООО
Дај бе жити се подобјасни...како еве и јас имам инсомниа.
Како да го одмотам умот??
--- надополнето ---
Па се молам на бројаница понекогаш, повеќе во последно време и заспивам без да се сетам. Има доста позитивен ефект опушта смирува и заспива.
ЦАР:pos2::pos2::pos2::pos2:
--- надополнето ---
Биди активен преку денот и после ќе спиеш како бебе
Туу..абе 40 часа неспан носев 7 кубика дрва и после пак не можев да спијам....па излегов низ град