Тивко нетивко, ако е некој од тие цртаните за поголеми или хорор богами нема да заспие )Уф гадно... од мене пробано решение, гледај тв полулегнат, на тивко пушти некој филм и ќе заспиеш кога и да е
ретко кој заспива од тоа -.-маваш еден кец или кеципол .. зависи колку е добра
ем релакс третман ем спиеш ко бебе
па шознам ... зависи колку е добраретко кој заспива од тоа -.-
Nema tehniki samo pusti si RELAX muzika na youtube ,a gi ima mnogu i ke zaspies ne se sekiraj i jas ovoj peiod bas se macam da zaspijam ali toa znam deka e od malku poveke preteruvanje so alkoholot na nekolku pati po red pa doagja do malo dekoncentriranje na nervite i taka poleka koga ke ti dojdat site kocki na broj povtorno ke spies ko bebe i znaj deka organizmot koga ke bide istosten poveke ke si zaspivas mnogu slatko ...eve probaj kako prvo vo nedelata idi na teretana i vozi tocak samo nisto poveke edno 40 minuti so pauzi i ke vidis podocna zgolemi gi aktivnostite i uzivaj ne se sekiraj. POZDRAVЗдраво на сите.
Не ме мачи несоница во хронична смисла, но понекогаш се фаќам како сакам да заспијам, а не ми оди. Дали знаете некои добри техники на заспивање?
Благодарам.
Aj priberi se malku probaj da se relaksiras ili odi do psihijatar i ne se sekiraj ne jadat lugje tamuАко си нервозен или депресивен верувај ми дека не постои начин како да заспиеш.
Јас еве веќе 5 години не спијам.
Во последниве неколку недели и јас го имам истиот проблем. Не сум некоја спанка, 6 саати спиење ми се тамам, ама јас ни тие 6 не можам да ги отспијам. Никогаш не преспивам преку ден. Секогаш кога сум под стрес не можам да спијам (не значи дека ако не приметуваш нешто дека тоа не постои, мозокот е заебана работа има куп непотребни фајлови кои ги вади кога не треба). Пробај пола саат пред да си легнеш да се опуштиш, ама максимално. Само лежи, не мисли на ништо што ти се случило дента или во изминатиот период, ама буквално на ништо. Сконцентрирај се на твоето тело. После некое време заспиваш ко топ Мене тоа ми помага, пробај, може ќе ти помогне мојава техникаЗдраво на сите.
Не ме мачи несоница во хронична смисла, но понекогаш се фаќам како сакам да заспијам, а не ми оди. Дали знаете некои добри техники на заспивање?
Благодарам.