Заспивање - како најдобро и најефикасно да се заспие?

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
Здраво на сите.

Не ме мачи несоница во хронична смисла, но понекогаш се фаќам како сакам да заспијам, а не ми оди. Дали знаете некои добри техники на заспивање?

Благодарам.

T

Tetro

Гостин
Знаеш да броиш? Број овци. :smir:

Легни на грб, затвори ѓи очите, мрдај ја главата лево-десно-лево-десно....., 10-тина минути. Пробај, па кажи како е.
Како мал го правев тоа, кога не можев да заспијам.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.636
Поени од реакции
34.034
Инстантно, појма немам. Освен со некоја си алтернативна медицина.

Онака, општо, 3 до 4 пати квалитетен секс до потење. После се спие како кученце од цртан филм.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Уф гадно... од мене пробано решение, гледај тв полулегнат, на тивко пушти некој филм и ќе заспиеш кога и да е :)

nikaТa

Mr.Lover Lover
Член од
16 април 2010
Мислења
524
Поени од реакции
60
Уф гадно... од мене пробано решение, гледај тв полулегнат, на тивко пушти некој филм и ќе заспиеш кога и да е :)
Тивко нетивко, ако е некој од тие цртаните за поголеми или хорор богами нема да заспие :))
Пушти го скубидубидидидиду и ке заспиеш одма :))

Miss Right

happiness machine
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.308
Поени од реакции
142
Читај книга

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
маваш еден кец или кеципол .. зависи колку е добра :)
ем релакс третман ем спиеш ко бебе :)

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
ретко кој заспива од тоа -.-
па шознам ... зависи колку е добра :)
еве јас на пример .. одредено време ми е супер релакс .. после тоа ми се приспива и си легнуам и си сонуам убави работи :)

од друга страна гледано ... старите луѓе кои патат од несоница маваат Лексилиум .. а тоа е хемија нечини ...
покрај ТХЦ лексилиумот содржи и други работи ..
а во ова ТХЦ има природно така да :smir:

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.750
Поени од реакции
5.003
Читај нешто ептен досадно , шо знам :реклами,мали огласи , стручна литература ... ова најбрзо ми делува =).
Или најбрзо затвори се у соба ..пушти греење или нешто друго што за кратко време ќе ја направи собата загушлива - нема кислород = кома центар :uvo:

spaso

Search Pretty Girls from your city for night
Член од
5 септември 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
779
Здраво на сите.

Не ме мачи несоница во хронична смисла, но понекогаш се фаќам како сакам да заспијам, а не ми оди. Дали знаете некои добри техники на заспивање?

Благодарам.
Nema tehniki samo pusti si RELAX muzika na youtube ,a gi ima mnogu i ke zaspies ne se sekiraj i jas ovoj peiod bas se macam da zaspijam ali toa znam deka e od malku poveke preteruvanje so alkoholot na nekolku pati po red pa doagja do malo dekoncentriranje na nervite i taka poleka koga ke ti dojdat site kocki na broj povtorno ke spies ko bebe :) :) :) i znaj deka organizmot koga ke bide istosten poveke ke si zaspivas mnogu slatko ...eve probaj kako prvo vo nedelata idi na teretana i vozi tocak samo nisto poveke edno 40 minuti so pauzi i ke vidis podocna zgolemi gi aktivnostite i uzivaj ne se sekiraj. POZDRAV

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Ако си нервозен или депресивен верувај ми дека не постои начин како да заспиеш.
Јас еве веќе 5 години не спијам.

spaso

Search Pretty Girls from your city for night
Член од
5 септември 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
779
Ако си нервозен или депресивен верувај ми дека не постои начин како да заспиеш.
Јас еве веќе 5 години не спијам.
Aj priberi se malku probaj da se relaksiras ili odi do psihijatar i ne se sekiraj ne jadat lugje tamu :)

H

HITCH

Гостин
Здраво на сите.

Благодарам.
Во последниве неколку недели и јас го имам истиот проблем. Не сум некоја спанка, 6 саати спиење ми се тамам, ама јас ни тие 6 не можам да ги отспијам. Никогаш не преспивам преку ден. Секогаш кога сум под стрес не можам да спијам (не значи дека ако не приметуваш нешто дека тоа не постои, мозокот е заебана работа :pos: има куп непотребни фајлови кои ги вади кога не треба). Пробај пола саат пред да си легнеш да се опуштиш, ама максимално. Само лежи, не мисли на ништо што ти се случило дента или во изминатиот период, ама буквално на ништо. Сконцентрирај се на твоето тело. После некое време заспиваш ко топ :pos: :pos: :pos: Мене тоа ми помага, пробај, може ќе ти помогне мојава техника :pos: :pos: :pos:

Член од
26 април 2010
Мислења
501
Поени од реакции
21
Легнете со женска и секс малку повеќе, и спиење после тоа колку сакате....
Броење на овци е за повозрасни и за овчари.

Kajgana Shop

На врв Bottom