Заспивање - како најдобро и најефикасно да се заспие?

• Креатор на темата Креатор на темата Крусер
  • Време на започнување Време на започнување
Никогаш не сум имал проблем со заспивање... едноставно кога ми се спие, легнувам и за 2 минути спијам. Не кафе да се напијам, не енергетски пијалок... џабе ми е се.

Така да најефикасно заспивање е легнуваш да спиеш кога ќе ти се спие, а не кога ќе дојде 12 или 2 по полноќ па е касно многу. Поарно да гледаш ТВ, да дремиш на нет одколку да се превртваш в кревет сам... Ако се двајца тогаш превртвањето е пожелно :smir:

zemi ranoti nesto fizicko ili vezbaj ubo istrosise nekolku sati i vecerta ko tenk ke padnis

Станување 6 часот - трчање
9 часот - работа
15 часот - тренинг
18 часот - кафе со пријателите
23 часот - умрен си за спиење
00 - 01 - компјутер
КОМА!!!
се разбира не е ист распоредот за викенд ;)

Биди физички активен,работи нешто или тренирај и ќе спиеш како бајче..

маваш еден кец или кеципол .. зависи колку е добра :)
ем релакс третман ем спиеш ко бебе :)
зашто викате дека ке спиеш убаво како бебе кога бебињата се будат секои 30 мин ?! :uvo:

--- надополнето ---

za problemot so insomija(nesonica), imam isprobano edna terapija koja 100%deluva, (bez hemija i bilo kakvi dr. medikamenti)
Moj sovet i isproban recept- 2- 3 pati seks so zenata( devojka) pod uslov so dozivean orgazam, pola saat pred spienje, posle ke spies ko bebence!
Pozdrav i so sreka!
и ти го спомнуваш бебенцето....ц ц ц..читај ми пост погоре:smir:

Јас си имам проблем со заспивањето.
Најдобро и најефикасно да се заспие може да се постигне само по некоја напорна работа.

зашто викате дека ке спиеш убаво како бебе кога бебињата се будат секои 30 мин ?! :uvo:

--- надополнето ---

и ти го спомнуваш бебенцето....ц ц ц..читај ми пост погоре:smir:

Тоа е само изрека, не мора да значи дека бебињата стварно спијат многу цврсто. Иако твојава теорија на дела ретко се среќава, освем ако бебето физички не е баш здраво. Јас лично не познавам човек што може да спие на куќна забава или во некоја многу бучна јавна просторија и да не се разбуди, за разлика од бебињата за кои тоа не е никаков проблем па и малите деца. Во тој период од животот кога спиеш, спиеш.

@ Топик,

Гледање на досаден филм (нема утка)!!

Тоа е само изрека, не мора да значи дека бебињата стварно спијат многу цврсто. Иако твојава теорија на дела ретко се среќава, освем ако бебето физички не е баш здраво. Јас лично не познавам човек што може да спие на куќна забава или во некоја многу бучна јавна просторија и да не се разбуди, за разлика од бебињата за кои тоа не е никаков проблем па и малите деца. Во тој период од животот кога спиеш, спиеш.

@ Топик,

Гледање на досаден филм (нема утка)!!
абе ако ми се спие и војна да има нема да ми попречи :baeh:

Колку и да сум изморен,неможам да заспијам :-)

Се врткам минимум пола саат у кревет...

У последно време и ја многу тешко заспивам.
Вчера ми беа потребни 3 саати вртења,превртувања у креветот за да заспијам.....
Најверојтно ради мањак на физичка активност е,последнава недела ептен се улежав.

Станување 6 часот - трчање
9 часот - работа
15 часот - тренинг
18 часот - кафе со пријателите
23 часот - умрен си за спиење
00 - 01 - компјутер
КОМА!!!
се разбира не е ист распоредот за викенд ;)

BRAVO taka e .. ke vi bide tesko prvite mesec , dva dodeka se naviknete postoa vlegovte li vo kolosek tolku e so nesonicata .. edvaj ke cekate posle krevet da vidite :)

Штом сонцето ќе изгрее почни да работиш некоја физичка работа и така рмбај цел ден, вечерта гарант ќе заспиеш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom