Posto ne mozat da izvlecat pari od lugeto za carinenje i danok od novo vozilo sega probuvaat so polovno.Таа кола веќе ја царинила владата кај претходниот газда
Како е џабе бе, те гледам цел А4 формат си пишал мислиш режираш мфил.Џабе е и да ја зголемат старосната граница на 100 години кога ќе платиш повеќе пари одошто си ја купил колата и пак ништо. Се додека не се намали акцизата нема ефтини автомобили. Тоа треба да е јасно
Кој рече дека не се плаќа царина за нова кола.Posto ne mozat da izvlecat pari od lugeto za carinenje i danok od novo vozilo sega probuvaat so polovno.
Nikoj ne rece deka ne se plaka carina za novo tuku ne mozat da izvlecat pari od lugeto bidejki mnogu malku kupuvaat novi koli.Како е џабе бе, те гледам цел А4 формат си пишал мислиш режираш мфил.
Не водете инает, ако не ви се исплаќа не купувајте, не можиме да возиме југо, и да купиме сите нова кола. Сигурно фаќа поефтино отколку од тука.
Кој рече дека не се плаќа царина за нова кола.
И без разлика што сакаат да направат, исплатливо е сепак.
Ти живееш за владата или за себе. Што ми е гајле мене владата колку ќе извлече ако јас како граѓанин можам да купам поефтино поволно возило. Значи според тебе, не е убаво да им се даде можност на граѓаните да можат да купат постаро возило од странство затоа што владата ќе извлече многу пари? Стварно не ти ги сфаќам аргументите против овој закон.Nikoj ne rece deka ne se plaka carina za novo tuku ne mozat da izvlecat pari od lugeto bidejki mnogu malku kupuvaat novi koli.
Ti dali razbiras deka voziloto kupeno od stranstvo vkupno so davacki nema da te cini poevtino otkolku istoto toa vozilo go kupis polovno od Makedonija?Ти живееш за владата или за себе. Што ми е гајле мене владата колку ќе извлече ако јас како граѓанин можам да купам поефтино поволно возило. Значи според тебе, не е убаво да им се даде можност на граѓаните да можат да купат постаро возило од странство затоа што владата ќе извлече многу пари? Стварно не ти ги сфаќам аргументите против овој закон.
Ќе чини поефтино ама минимално. За да си го исплатиш себеси времето и нервите потрошени за до германија и по нашиве шалтери. Едно 300-400 евра.Ti dali razbiras deka voziloto kupeno od stranstvo vkupno so davacki nema da te cini poevtino otkolku istoto toa vozilo go kupis polovno od Makedonija?
А зашто луѓето и денеска купуваат половни возила од странство, значи пред да се донесе новиот закон? Не провериле дека им е исто или што, глупи се?Ti dali razbiras deka voziloto kupeno od stranstvo vkupno so davacki nema da te cini poevtino otkolku istoto toa vozilo go kupis polovno od Makedonija?
I za samo 300 evra zasteda tolkava prasina dignaa?Da bea 3000 evra zasteda ke im kazev fala sto donesoa vakov zakon a ne za 300 evra zasteda da mackaat oci na narodot.Ќе чини поефтино ама минимално. За да си го исплатиш себеси времето и нервите потрошени за до германија и по нашиве шалтери. Едно 300-400 евра.
Kupija ama so kakvi tablici gi vozat zaboravi da kazes.А зашто луѓето и денеска купуваат половни возила од странство, значи пред да се донесе новиот закон? Не провериле дека им е исто или што, глупи се?
Зборам за луѓе кои купија коли од странство и ги префрлија колите на македонски таблички. Не дискутирам за тие што возат на бугарски, не ни сакам да дискутирам за тие.Kupija ama so kakvi tablici gi vozat zaboravi da kazes.
Sigurno si slusnal za dalaverata so Golfovite vo Germanija i vrakanjeto na digitalnite kilometrazi so laptop.Imas Golf na germanski tablici i nad 200000 pominati.Plakas 50 evra i ti ja vrakaat primer 100000 pomalku no zatoa na cena dobivas mnogu poveke otkolku da ja prodades so 200000.Веќе некое време барам кола за да купам, ама искрено и да се воведе ова не ми користи затоа што сакам да купам нешто од 2002 наваму, а не од пред 15 години. Така што ако нема намалување на давачки, мене лично не ми значи ама сепак
ја поддржувам одлуката.
Како и да е, на нашиве препродавачи тука не им верувам ништо зошто сите се хоштаплери и преваранти.
Секој што гледал возила на пазар3, приметил едни JIMAUTO што носат Корси од Италија. И сите тие се околу 2002 - 2003 година со 60на илјади км поминато. Мене ќе ме прават они будала дека во Италија со тој стандард мнозинството поминуваат по 7 - 8 илјади км годишно.
Попрво ќе отидам сам до таму и ќе земам некоја со 100 000 поминато, него на овие наши педери тука да им дадам пари.