Владата чести-Еднодневна бесплатна посета на Париз

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Владата краде пари од еднодневната бесплатна посета на Париз.
Која е техниката на крадење од ова? На преку сила 600-700 евра по човек (па и до 1000 ако има хотелско сместување)? Ај малку математика пошто не ми е јасно ова со крадењево.
Дури им дозволивме плус 1 ден да седат.:pos2:
Гратис, добра волја на организаторот :)

Lurtz, викаш хотел. Ма каков хотел бе, киснеш на наш аеродром, леташ, киснеш малце на нивни да осетиш како е, после со ранчето на грб што го имаш ќе те прошетаат, ќе се изнамачат ко куче, јазикот до земја ќе ти се спушти, ако начекаш негде да каснеш нешто добро, вечер пак на аеродром и дома.

*ако планира некој нека се пријави, не ме слушајте мене, докажете ми го спротивното

:pos2::pos2:Па и толку да е ќе има шо да се фалиш. Абе баце Париз бев јас да видиш тоа Ајфеловата кула, па Паркот на Принцовите, па ова, па она. Шо мора они да знаат дека повеќе си поминал во и на аеродром отколку низ Париз.
Мислам дека е супер идејата е сеа со оглед на тоа дека повеќе од 50 од тие шо ќе одат ќе бидат маини синчиња тоа е веќе друга приказна. Ама остануваат тие другите 50:):vozbud:

Во еден ден од Париз можиш да видиш само една петтина од местата за посета на Париз.Бев за први мај 5 дена и одвај ми стигнаја.Во еден ден најверојатно Лувр и на Ајфелова ке ги однесат.А има толку места за посетвање како со се Дизниленд Версај Палата на Инвалиди Нотр Дам Сакре Кер,крстарење на Сена ,Операта во Париз Плоштадот Конкорд со Шанелизе ,Триумфална Капија итн.

ги читам постовиве и се чудам
све нешто кукате и песимизам сеете
како да ќе изгубите нешто ако се пријавите или па како да ви е криво ако ова и воопшто е местено,едноставно не се пријавувајте нема ништо ни да добиете ако го видите париз на еден ден(сепак е јак работа (: )
како и да е ова посетување е за 100 луѓе не за повеќе како и да е нема сите да отидеме
па и нека бидат избрани тие шо ќе идат и они се луѓе исто како нас
со каква сака книшка нека се заслужуваат они водат кампањи праваат акции активисти се на владата па нека бидат избрани нека одат (како прво не е така дека се избрани али ајде..)

значи плукате по еден прекрасен проект на владата и кукате дека е местен
кај се прават убави работи што 20 години ги немаме осетено па уште и да плукаме

Aко верува некој дека без партиска книшка ќе биде извлечен, нека се пријави. :)

А може и ќе го извлечат. :helou:

П.С : ја си победив на мојата лотарија си резервирав билет за воз на истиот ден :)

Се убаво ама немам 18 год :(

Ajfelovata Kula, Triumfalnata kapija, champs elysees, Defense, skoro site jaki turisticki mesta se vo neposredna blizina osven Disneyland Paris i Versaj :)

P.S A kumunjari ako SDSM bese na vlas ne li kje sa znajse odnapred koj kjode a ? Kazajte koj i da e na vlast za neopredelaniut graganin nema mesto

ги читам постовиве и се чудам
све нешто кукате и песимизам сеете
како да ќе изгубите нешто ако се пријавите или па како да ви е криво ако ова и воопшто е местено,едноставно не се пријавувајте нема ништо ни да добиете ако го видите париз на еден ден(сепак е јак работа (: )
како и да е ова посетување е за 100 луѓе не за повеќе како и да е нема сите да отидеме
па и нека бидат избрани тие шо ќе идат и они се луѓе исто како нас
со каква сака книшка нека се заслужуваат они водат кампањи праваат акции активисти се на владата па нека бидат избрани нека одат (како прво не е така дека се избрани али ајде..)

значи плукате по еден прекрасен проект на владата и кукате дека е местен
кај се прават убави работи што 20 години ги немаме осетено па уште и да плукаме

Јас разбирам подршка за нешто што ќе овозможи траен развој,ама да се мава некој од земја за трошење на државни пари во време кога буџетот е со толкав минус----------------------,платниот биланс со толкав--------------------------------------------------------------- за популистичка цел -шетање, ги мине сите граници на човеково расудување.
Јас би те прашала тебе,како може да гледате само пред носот и ни чекор понатаму?Зарем не се доста илјадници евра за славењето на плоштад?
Пари немаме,незнам што не ви е јасно во ситуацијава.Дека овие прошетки ќе ги платиме со повисоки камати од записите кој ќе ги поделат или дека овие пари децата наши ќе треба да ги вратат?

Да го видиш Париз, макар и на еден ден е убаво.

Ама да ги сведочиш овие идиотски моменти како тоа владата ќе те шета на еден ден у Париз, е навистина трагично.

Не знам дали е потрагичен потегот на владата, или вашите реакции(наместено е, однапред се знае кој ќе оди). Не знам од што повеќе да се срамам, искрено. Вашиот недостаток на самопочит, ги оправдува ваквите акции на владата.

Ajfelovata Kula, Triumfalnata kapija, champs elysees, Defense, skoro site jaki turisticki mesta se vo neposredna blizina osven Disneyland Paris i Versaj :)

P.S A kumunjari ako SDSM bese na vlas ne li kje sa znajse odnapred koj kjode a ? Kazajte koj i da e na vlast za neopredelaniut graganin nema mesto

Исто ќе беше и СДСМ да беше на власт. Незнам само кој се залажува дека можеби ќе оди а да не е партиски активист.

Јас разбирам подршка за нешто што ќе овозможи траен развој,ама да се мава некој од земја за трошење на државни пари во време кога буџетот е со толкав минус----------------------,платниот биланс со толкав--------------------------------------------------------------- за популистичка цел -шетање, ги мине сите граници на човеково расудување.
Јас би те прашала тебе,како може да гледате само пред носот и ни чекор понатаму?Зарем не се доста илјадници евра за славењето на плоштад?
Пари немаме,незнам што не ви е јасно во ситуацијава.Дека овие прошетки ќе ги платиме со повисоки камати од записите кој ќе ги поделат или дека овие пари децата наши ќе треба да ги вратат?
има пари за се ич да не се секираш
оваа влада колку толку мисли и на народот
кој ги сноси овие трошкови за чартер летот дали владата дали некои спонзори дали авио компанијата поима неам како и да не се многу пари

за славењето на плоштад организатор е литиум рекордс спонзори се 3те мобилни оператори и уште 2 многу јаки фирми незнам кои беа

значи не се секирај нема нешто многу владата да потроши пари од буџет за оваа одлична шанса да се прослави нешто многу значајно за сите нас

за некој да има барем некаква надеж дека ке биде извлечен и ке го посети Париз бесплатно (со пари кој јас сум ги платил во буџетот за нови патишта и сл.) мора да има книшка.

има пари за се ич да не се секираш
оваа влада колку толку мисли и на народот
кој ги сноси овие трошкови за чартер летот дали владата дали некои спонзори дали авио компанијата поима неам како и да не се многу пари

за славењето на плоштад организатор е литиум рекордс спонзори се 3те мобилни оператори и уште 2 многу јаки фирми незнам кои беа

значи не се секирај нема нешто многу владата да потроши пари од буџет за оваа одлична шанса да се прослави нешто многу значајно за сите нас

Чим ти викаш да не се секирам со устата на владата,да легнам да одморам.Бидејќи има такви спонзори кој „сигурно“ ќе ги исплатат ѕвездите на плоштад,без едно 70% од буџет,да смирам нерви.Зарем некогаш ВМРО така фрлила пари,бог да чува,муабети....
Да не ве мислам,само продолжете вака,оти овој народ само вакви проекти заслужува!

има флаер јасно стои кој е организатор и кој е спонзор

belden.jpg

а тоа колку кошта чартер лет за 100-150 луѓе до париз незнам направете математика па видете колку буџетски пари се тоа
и дали воопшто се буџетски пари или соработка со авио компанијата со ЕУ ........

и како и да е владата не прави ништо за себе,туку прави за народот аплицирај ако влезеш ок ако не ,не кукајте дека било наместено затоа што шансите да те извлечат ти се 1:1.000.000
ќе биде јавно извлекувањето

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom