Владата чести-Еднодневна бесплатна посета на Париз

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Знаеш дека изговорот за сите проекти ви е ист?
Може друго сценарио за следните буџетски пари,бидејќи е досадно...

И не е наместено.100 души ќе ги бираат,а авионот собира 160.Оваа влада мисли на се:wink:

Знаеш дека изговорот за сите проекти ви е ист?
Може друго сценарио за следните буџетски пари,бидејќи е досадно...

И не е наместено.100 души ќе ги бираат,а авионот собира 160.Оваа влада мисли на се:wink:

леле бе :)
100 души ќе бидат извлечени
а тие другите се најдобрите студенти од факултетите

па ако сакаат нека има и некои цо врски бутнати ....

леле бе :)
100 души ќе бидат извлечени
а тие другите се најдобрите студенти од факултетите

па ако сакаат нека има и некои цо врски бутнати ....

Не викам дека ќе се наместени,алоо.Не се до толку паметни да смислат се.
Јас вакви проекти не оправдувам од економска страна,а бидејќи популизмот е цут на оваа влада,само нека тепа вака...тргајте,шетајте не сте будали да не одите,барем некој денар од парите на вашите ќе ви се исплати:smir:

Не викам дека ќе се наместени,алоо.Не се до толку паметни да смислат се.
Јас вакви проекти не оправдувам од економска страна,а бидејќи популизмот е цут на оваа влада,само нека тепа вака...тргајте,шетајте не сте будали да не одите,барем некој денар од парите на вашите ќе ви се исплати:smir:

:olee:

Леандра, а да се пријавиш, онака, спортски. Замисли те изберат и јавно на ТВ да кажеш дека не одиш поради економската неоправданост на оваа акција за натамошно популаризирање и кревање на рејтингот на Адлоф Грујо!

Имаше наградна игра на еден ланец од супермаркети, и главната награда која што беше автомобил се падна кај еден човек. Тој човек беше награден од една политичка партија затоа што имаше направено доста заебани срања во нејзино име. Така да иста песна различни актери.

Леандра, а да се пријавиш, онака, спортски. Замисли те изберат и јавно на ТВ да кажеш дека не одиш поради економската неоправданост на оваа акција за натамошно популаризирање и кревање на рејтингот на Адлоф Грујо!

Не подржувам вакви акции и не аплицирам некаде каде знам од каде идат парите и како се враќаат.Но тоа не значи дека не ги подржувам останатите да си ја пробаат среќата и да го видат Париз и амбасадата на Македонија за еден ден.
А за јавно зборување за калакурницата со држаните пари ќе дојде ден,бел ден :)Туку колку повеќе зборуваш и откриваш како се фрлаат и перат државни пари,толку повеќе им го подигаш рејтингот на овие,бидејќи они се просветители,а останатите се безрбетни песимисти :smir:

Uf, Leandra, Uf, slatka taja! Mor, gotofo, te grabnaf!

А за јавното лаење, еее, како имам јадено! И ќе јадам!

Него, навистина, и не се толку многу пари колку што замислува народот. Комерцијалните летови се скапи, најчесто поради лудите аеродромски такси, а во овој случај, ако е владина акција, можат да бидат намалени или подмирени од Франција ако има таков меѓувладин договор.

Сепак, освен подигање рејтинг и популизам, јас сеуште не гледам никаква оправданост за акцијава.
Дискриминаторна е кон народот иако е под превезот на среќата, ждребот и тн.

Како што колку и да е ефтина акцијава, сепак е од народни пари. А тие пари ги немаме, нели...криза е, на курофф!

Целата идеа е ОК. Но дали навистина ќе одат најзаслужните и најдобрите. Зашто јас немам покана, зашто СТ3 нема покана, зашто нема покана било кој па ќе организираме ждрепка кој ќе иде.

пс: Одвратност кон ова ми створи тоа што владата почна и за ова да се рекламира по телевизииве. Трошат ко да сме Швајцарија.

Сега јас да се ставам на страната на оние незадоволните од оваа кампања за пат до Париз. Прво за да се удоволеше на поголем број, а не само на 100 граѓани, попаметно беше Владата да организира за истите пари пет- шест лета до Софија. Ем Владата задоволна со симболиката за првото безвизно патување во ЕУ, ем народот задоволен, затоа што во поголем број ќе успее да биде дел од историјата за првиот лет до ЕУ, ем помала манипулација за изборот на потенцијалните патници, ем повеќе време за прошетка, ем нема потреба да се учи познатата француска фраза „контраву пасе муагаапе срепмаше“ која мора да се знае кога се посетува Париз, ем нема да се разочараме кога ќе видиме колку е далеку Париз, ем сега ние ќе бевме поголеми оптимисти дека можеби и ќе влезевме во „ужиот круг“ за патување, ем....., добро немаше да престанеме да плукаме, оти „уствари“ секој од нас си има свои причини да си плукне, филувајќи ја плунката како душегрижништво, преточено во загриженост за општото добро на сите нас. Впрочем и нашите постови се популистички за да си го одржиме својот рејтинг критикувајќи ги сите други, релаксирани од знаењето дека никој од нас не бара да понудиме ништо друго. Па така ќе завршам со реплика од филмот „Тетовирање“ која гласи: „Бате Љубо бе оди измочај се!“

попаметно беше Владата да организира за истите пари пет- шест лета до Софија.
Не ти е лоша идејата, ем народот ќе ја провереше теоријата за двете червени, ем ќе си купеше џиџи миџи на оној Ѓупскиот пазар Илиенци, ем ќе им дадевме маици од кајгана форумот и сите ќе беа среќни и весели...

Како што колку и да е ефтина акцијава, сепак е од народни пари. А тие пари ги немаме, нели...криза е, на курофф!

Ех ги немаме. Јас може ги немам, ама не важи тоа за сите. Во последно време врие од инспекции, секој ден нови побарувања, нови закони, ова - она ... ќе се соберат парите, не дека не.:vozbud:
Туку оваа вест, сабајлечки ми ги преврти цревата. Леандра ми ги зема сите зборови од уста, па нема да се повторувам. Само да додадам дека цела влада има право да си игра курташак со луѓево, додека тоа им се може. Не се криви тие. Еднодневна посета во Париз ... од што ми се смее, солзи ми доаѓаат на очи!!! Еден ден ...:pos2: :uvo:

Не ти е лоша идејата, ем народот ќе ја провереше теоријата за двете червени, ем ќе си купеше џиџи миџи на оној Ѓупскиот пазар Илиенци, ем ќе им дадевме маици од кајгана форумот и сите ќе беа среќни и весели...

Ееееееее! Уште колку ем... а вака само до Париз, на еден ден! :)

ахххх....купен мир и тишина...трм трм рм..пострашни од влада мејби...кога не сум....УПМ,ма не ја ни во В на РМ не верувам,зиј хаууууууу:vozbud::vozbud:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom