Владата чести-Еднодневна бесплатна посета на Париз

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Да не имаме некој КАЈГАНЏИЈА што ќе шета во сабота по улиците низ Париз?

Да не има некаде листи извадено кој се среќниците?

Баш и јас тоа барам ама неможам нигде да најдам, бев пријавен а не гледав вчера ако некој најде список нека каже

Треба да одлежат два дена :))) на корекции да не се?? :))))

инаку мене ми е безвезе ова прошетка во Париз бе... какво гребењееееее.... и понижување неверојатно ако се прашувам јас. Па нели Грција требаше да ја бојкотираме? нели Франција и најверен поддржувач? Па ондак што к*р бараат во Франција??? Демек еве не ослободија Дпмне :vozbud::vozbud: па сеа триумфално ко овци ќе не прошетаат бел свет да видиме....:tapp:

Треба да одлежат два дена :))) на корекции да не се?? :))))

инаку мене ми е безвезе ова прошетка во Париз бе... какво гребењееееее.... и понижување неверојатно ако се прашувам јас. Па нели Грција требаше да ја бојкотираме? нели Франција и најверен поддржувач? Па ондак што к*р бараат во Франција??? Демек еве не ослободија Дпмне :vozbud::vozbud: па сеа триумфално ко овци ќе не прошетаат бел свет да видиме....:tapp:

Јас преку овој чин примам ваква порака од власта:Овци ајде малку да ве просветлиме и прошетаме,зошто од толку години што ве јадевме немате ни за чорапи,а камоли за прошетки :)

Значи по лешинарски народ нема од нас!

Се на некој нешто му смета, се на некој не му е у ред.
Ај у ПМ уште од сабајле се изнервирам!:zid:

Извлекување на патниците за Париз
Вкупно сто граѓани на Македонија вечерва ќе бидат извлечени за патување во Париз, со кое во сабота се одбележува стапувањето во сила на одлуката на Брисел за укинување на визите.
Извлекувањето ќе биде јавно на Македонската телевизија, а досега се пријавиле околу 10 илјади граѓани, кои поседуваат биометриски пасоши.
Патувањето во Париз го организира владата по повод укинувањето на визите, а заедно со добитниците ќе патуваат вицепремиерот за евроинтеграции Васко Наумовски и министерката за внатрешни работи Гордана Јанкуловска, како и 20 најдобри студенти во Македонија.
Предвидено е патниците од Македонија, кои за прв пат ќе влезат во земја членка на шенген зоната без виза, да разгледаат дел од знаменитостите на Париз - Ајфеловата кула, црквата Нотр Дам, Лувр, Елисејските полиња, како и Триумфалната порта.
Во рамките на еднодневното патување ќе биде организиран прием во Амбасадата на Македонија во Париз.
Европската унија ги укина визите за граѓаните на Македонија, Србија и Црна Гора, кои со биометриски пасоши можат да патуваат во 25 држави членки на Европската унија, освен Велика Британија и Ирска, како и во Норвешка, Швајцарија и Исланд./крај/мп
Ќе ги трчаат низ Париз.
А као што спомна Никола, французите се блокирани.

Стварно бе...некаде да не има листа на извлечени???

абе и новата трибина требаше да се урне на отварањето ама не се урна, нажалост за вас...
100 души само со партиска книшка :tapp::tapp:

Има....во поwтокаловиот штаб.Пwегледуваат да не утнат да пуштат некој без книшка :helou:

Абе оти не ми кажа дека требало да е портокалова книшката... јас отидов со таја зелената....

Ма каква книшка , ако немаш крвна врска со грујо џабе се надеваш xD

:pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos:

Абееее ќе одат утре овие? Двата аеродроми колку што знам уште се затворени во Париз поради снежните врнежи.
:pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom