Најдобар голман на сите времиња?

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
3.179
Поени од реакции
2.858
Еве ја мојата листа на најдобри голмани на сите времиња што сиве што се во темава и во ПДФ Фудбал првпат слушаат за нив.

1. Лав Јашин (СССР)
2. Дино Ѕоф (Италија)
3. Гордон Бенкс (Енглеска)
4. Сеп Мајер (Немачка)
5. Хозе Луис Чилаверт (Парагвај)

Лав Јашин одбранил повеќе од 150 пенали во својата кариера. Тој е и единствениот голман до сега кој е прогласен за европски фудбалер на годината.
Бранеше како да има 10 раце.

А Дино Зоф го држи рекордот со најповеќе минути непримен гол.

Ф

ФорцаМилан

Гостин
One and ONLY НЕЛСОН ДИДА!

Ѕверотиња! (без разлика на киксовите што ги правеше,секој голман ги праи)

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.045
Поени од реакции
6.072
Моментално иако повреден е Буфон. Немојте одма Касиљас или не знам што.
Доле наведеното е доказ за тоа.

International Federation of Football History & Statistics (IFFHS) has declared Italy and Juventus' Gianluigi Buffon the best goalkeeper in last 25 years.

1. Gianluigi Buffon (Parma FC, Juventus FC and Italy):
Gigi, as he is often called by his fans, is widely considered to be the best goalkeeper ever to have played this beautiful game. The former Parma youth player was signed by Juventus for a reported 32.6 million pounds in 2001.
The custodian has been an absolute legend for Bianconeri as he has won Serie A Goalkeeper of the Year titles in 1999, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, and 2008 while also being voted IFFHS' Best Goalkeeper for the Year in 2003, 2004, 2006 and 2007.

Оваа вест е од 1 month, 29 day(s) ago (пред неполни 2 месеца)

Н

'Никола'

Гостин
Немојте, живи тастатура, Дида во ист кош да го ставате со Кан, Касијлас, Буфон, Маер, Ѕов и другите такви великани.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Еве ја мојата листа на најдобри голмани на сите времиња што сиве што се во темава и во ПДФ Фудбал првпат слушаат за нив.

1. Лав Јашин (СССР)
2. Дино Ѕоф (Италија)
4. Сеп Мајер (Немачка)

Лав Јашин одбранил повеќе од 150 пенали во својата кариера. Тој е и единствениот голман до сега кој е прогласен за европски фудбалер на годината.

Ај не глуми и ти лудило.. И јас според статистики, клипчиња и разни други работи можам да кажам дека Јашин е најдобар голман на сите времиња, ама мислам дека темава е од тие што сме ги гледале.
Јас ќе го изберам Оливер Кан пред сите голмани. Потенцијал за да стане најдобар голман на сите времишња има Шчезни :):)

Член од
18 мај 2008
Мислења
945
Поени од реакции
1.196

1. Лав Јашин (СССР)
2. Дино Ѕоф (Италија)
4. Сеп Мајер (Немачка)

Ај пошо си експерт а ние камења,кажи каде ти тоа си го гледал како брани Лав Јашин? Да не си бил тренер на голмани во Динамо Москва во тоа време? :)

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
_38077295_kahn300.jpg

ОЛИВЕР КАН!

Кан не беше само најдобар голман.Кан беше многу повеќе од голман,и таков тешко дека ќе има уште еднаш.

Можете да вадите 300 статистики,но ниедна не е подобра од овој ѕвер!

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511

1. Лав Јашин (СССР)
2. Дино Ѕоф (Италија)
4. Сеп Мајер (Немачка)

Се согласувам со листата во главно...плус би го додал Ринат Дасаев.

А за овие што јас сум ги затекнал....ги има многу....
Томас Равели, Тафарел, Питер Шмајхел Оливер Кан....од 90 те
имаше еден голман што бранеше за Мексико, Хорхе Кампос...какви рефлекси имаше и какви паради правеше лудница од голман
Сега....Касиљас, Буфон, Чех

--- надополнето ---

stipsburg напиша:
Се согласувам со листата во главно...плус би го додал Ринат Дасаев.

А за овие што јас сум ги затекнал....ги има многу....
Томас Равели, Тафарел, Питер Шмајхел Оливер Кан....од 90 те
имаше еден голман што бранеше за Мексико, Хорхе Кампос...какви рефлекси имаше и какви паради правеше лудница од голман
Сега....Касиљас, Буфон, Чех
И да се надополнам...го заборавив Ван дер Сар

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
Claudio Taffarel :smir:

Ова е субјективно,а иначе НАЈДОБАР,сосем лесно е да се потврди,се гледа статистика се споредува и се дава конечен резултат. Ништо мистериозно. Али опростено е чим Тимче ја отворил темава.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
Со цел респект кон другите и објективизам како навивач на Баерн сепак има само еден одговор на прашањето - Оли Кан.

Милчо убаво пиша - повеќе од само голман. Ако сакате статистики единствен голман што бил прогласен за најдобар играч на едно СП (2002 кога буквално сам ја донесе Германија во финале). Да не вадам глупости колку пати бил прогласуван голман на годината во Европа и играч и голман на годината во Германија - многу се. Со славната генерација на Баерн освои се што имаше да се освои.

Мислам дека имав задоволство до сега во животов да гледам активно како играат само три легенди кои ќе останат за век и веков запаметени - Роналдо (дебелиот), Зидан и Кан (лично мислење не се палете сега одма за Меси и Кики - имаат уште фурни леб да јада според мемен за да стасаат да бидат набројувани во иста реченица со овие тројца).

Kajgana Shop

На врв Bottom