Најдобар голман на сите времиња?

Велко камионџијана

Кенгur Lavoви гроup
Член од
20 март 2009
Мислења
379
Поени од реакции
98
моментално Касиљас, до пред извесен период Чех и Буфон му беа конкуренција.. од постарите секако не треба да се заборават Шмајхел, Панчев сигурно нема да го заборави :pos: :pos: Оливер Кан и лудакот од Парагвај, Чилаверт... јас на овие се сеќавам, нема сега да глумам лудило да кажам Лев Јашин, Питер Шилтон, Сеп Маер... и шо ако има нивни клипови на јутјуб ?? кој фактор е јутјуб?? за нив може да кажат постарите членови.. дај не глумете со сила лудило...

Значи полека сега. Да, ти кажа дека според тебе тие се најдобри. Ама неколку делчиа кои ги болдирав од твојот текст, се во најмала рака контрадикторни.
Касиљас моментално е најдобар голман на сите времиња?
Нема моментално, се работи за „сите времиња“. Тоа ти е една епоха во кенозоикот. Не е мала работа.
Така да, има солуција:

Или воопшто да не се пишува доколку не се оформува мислење од референците од јутуб и сл.
Или да ја нема темата, оти нема смисла да има тема „сите времиња“ кога не се гледало ништо поназад од Финалето Дортмунд Јувентус.

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.858
Поени од реакции
5.709
не гледам ништо кондрадикторно напротив, менлива категорија е тоа... денес е еден, за две години е друг, после трет итн... никој не е вечен

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
3.179
Поени од реакции
2.858
Eве вака до сите Фудбалски експерти на форумов:
Да се отвори тема „најдобар фудбалер на сите времиња“ сите ќе викаат кој Кристијано Роналдо, Кој Бразилецот Роналдо, некој Руни, некој Бекам некој Зидан...

Но никој нема да ги спомне како најдобри Пеле, Марадона, Јохан Кројф, Франс Белекбауер, Ференц Пушкаш, Алфредо ди Стефано, Платини итн...

И на крај ќе даде образложување некој „Не сме ги гледале тие фудбалери затоа не се најдобри“,:tapp::tapp:

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.858
Поени од реакции
5.709
ама јас еве тебе те прашувам Zaptija.. кој е според тебе најдобар голман?? кој е според тебе најдобар играч?? ама според тебе... не според Wikipedia што ја имаш земено како извор или според јутуб... еве ти неколку интересни клипчиња од јутуб според кои ти се водиш

според овој клип Дејвид Симан е најдобар

според овој клип Шеј Гивен е најдобар

според овој клип Дејвид Џејмс е најдобар

значи далеку од тоа дека Јашин и олд скул компанијата не чинат.. секоја им чест... ама не можеш ти со 25 години да ми кажеш како бранел некој голман пред 30-40 години од тоа што си гледал клипчиња....

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Абе кога ќе ве видам тука ми се правете некои си познавачи на голмани, младиве сега не ги познаваат, ова она.
Па како да кажам дека Маер, Ѕоф или Јашин бил најдобар кога во живот го немам гледано. Да имам слушано за нив многу јасно тоа, ама неможам да кажам кој бранел најдобро, кој правел повеќе глупости кога можам само преку видеа од Јутуб да се раководам.
Заптија ај кажи ми ти па како "постар" гледач со цели 25 години од кај знаеш како бранел Дино Ѕоф или Сеп Маер. Си гледал 10 видеа на Јутуб и одма експерт некој си.
И има разлика од тоа да гласам за најдобар играч и најдобар голман. Пеле и Марадона се историја исто како и Ѕоф и Маер. Неможам да кажам ни моемнтално дека е Меси или Роналдо најдобар играч оти луѓето имаат по 25 години, пша ако го кажам некој ќе кажам некој што се пензионирал на пример, а што го имам гледано. Затоа се тука ПОСТАРИТЕ гледачи, ама стварно постарите да кажат кој бил подобар дали Зидан, Фиго, Роналдо, Бекам или Пеле, Марадона, Бекенбауер, Кројф и ред други.
Инаку според мене гласот оди за Касиљас. Човекот е легенда на Шпанија и на Реал Мадрид. Многу се ретки натпреварите кога прави киксови и човекот си е константен во формата.
П.С. Не ќе биде лошо и една анкета да се вметне на темава.

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
3.179
Поени од реакции
2.858
Не ми е целта да изигравам некој експерт за голмани.

Ама според Iceboy ПРИМЕР ako почнал да гледа годинава Формула 1 треба одма Фетел да се прогласи за најдобар ф1 пилот на сите времиња бидејќи тој не ги гледал Ни Аиртон Сена, Ни Хуан Мануел Фанџо Ни Џим Кларк, Ни Михаел Шумахер, Ни Најџел Менсел...

ЛОБОТОМИЈАААААА...

Член од
1 декември 2010
Мислења
1.294
Поени од реакции
2.781
Дефинитивно Буфон, после него се останатите (О. Кан, Н. Дида, Е. Ван Дер Сар, Чех, Касиљас...)

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
3.179
Поени од реакции
2.858
Брат уште од авион се гледа дека првпат слушаш за овие Голманишта.

Член од
15 ноември 2008
Мислења
5.771
Поени од реакции
11.773
Ете имаме уште еден репрезентативен примерок којшто првпат слуша за овие 10 голмани наведени на листата.
Сум слушнал јас за нив ама не играле тие во мое време како што сум ги играле овие горе што ги напишав... Ти демек си ги гледал тие што бранеле пред 20-30 години... од јутуб ништо не се заклучува.

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
3.179
Поени од реакции
2.858
Касиљас, Кан, Буфон, Дида...:toe:
Според тебе aBbA твоите деца не треба да ги сметаат овие голмани како најдобри на сите времиња бидејќи тие првпат ЌЕ слушаат за нив???
Според aBbA тој што во 2030 година првпат ќе гледа Фудбал треба да ги смета за најдобри голмани на сите времиња некои си X голмани, а не овие четири што ги наброја ти.

Kajgana Shop

На врв Bottom