Авто стопер (паметно или не ?)

• Креатор на темата Креатор на темата Gunner_L
  • Време на започнување Време на започнување
Кога си студент, за отворени луѓе, авантуристи е одлично. Со автостоп се чувствуваш слободен, економично е, флексибилно и никогаш не е здодевно, нови познанства плус добар начин да ги запознаеш вистински луѓето таму каде што си. Не зборам за стопирање од Градиште до Охрид туку за подолги релации и повеќе држави.
Моите искуства се скромни, од Љубљана до Загреб, неколку релации низ Словенија, низ Хрватска, Белград-Нови Сад и неколку релации низ Македонија. Кај нас малку е невообичаено да видиш автостопери, од друга страна и возачите немаат обичај да застануваат. Затоа пак на запад е сосема нормално и нема да имате никаков проблем.
Ранец на грб, пасош и пари во џеб, блок 5ка и маркер и само напред. Ако имате гитара или сте со девојче е само плус :)

Никогаш не сум одел автостоп. Ја сум си човек кој си игра сигурно, и се` си планирам како што е ред, кај и да одам, се осигурувам за превоз, пари, и смештај однапред.

Не сумс е возел но штознам можеби некој ден и тоа ќе го направам,не гледам ништо лошо во тоа,сепак нема да го направам тоа сам или ќе го направам ако возачот е 60 годишна жена :pos:
60 годишна жена ??? Па тија са нај опасни. :pos2::pos2:

Никогаш не би го направила тоа едноставно немам храброст има секакви луѓе.

Па ризично звучи вака ама зошто да не
еве јас планирам ова лето да одам автостоп на одмор...лошо е мракот ако те фати иначе мислам дека ќе биде интересно

Авто стоп сум одел еднаш и тоа бев приморан како што сум не одговорен не ставив резервна во кола и тргнав за накај охрид ама на страза нагоре ко за беља пукна една гума и авто стоп до гостивар и назад не е многу и одма застануваа зошто гледат дека си во невоља.
И од тогаш застанувам на Авто сопери ама одбирам на кого ќе застанам и се стекнуваат познанства на овој начин и до ден денес се дружам со некој имало и доста интересни ситуации кога ке ти се качи некој будала и цел пат ке се утепаш од смеење :vozbud:

За време на студирањето обожавав да патувам автостоп..ни сам не знам колку пати сум патувал на тој начин..со колку луѓе сум се сретнал и какви ли се не/згоди ми се имаат случено..во секој случај е доста интересно..и во тоа време не ми изгледаше воопшто опасно..ми беше најприродно..денес..хм...зошто да не..

Ти ова сериозен си?
Мислам стварно ако си сериозен и ако не си дете, ете пишува 23 години имаш, тогаш нешто не во ред со оваа ситуација :nesum:.
Jas vozam no najveke poverenie imam vo niv vo NIKOJ DRUG toa sakav da kazam :pishtoldz:toe:

Некогаш и некаде е можно...некогаш и некаде никој не застанува...а само понекогаш има случаи по кои се снимаат вакви филмови...

hitcher.jpg

Од кај си? Од Дизниленд...:jaj:

Ма колку треба ќе платам ама стопер не одам...и не му застанувам никого каква помоши да бара па макар нека лежи и на пат...ви го кажувам тоа од лично искуство

Кога ќе се најдеш во небрано ке подразмислиш малце и ја како тебе мислев ама веќе не

Не е препорачливо за девојчици, иако голем број од нив потајно се надеваат дека некој мрсен камионџија очите ќе им ги извади од ебење...сепак глобално село, секакви луѓе, а бе интересно е да си ги прајш филмот шо па да не...се додека не се испечеш на летното сеонце...тогаш ќе ти текне дека треба крема со заштитен фактор...ама касно ќе е lol

Интересно ми е максимално :vozbud: Крева адреналин и + мноооогу кул луѓе до сеа имам запознаено... Дали до мене е... Или само среќа иам... Ама го очекувам у скоро време и овај матниот... Хахаха

Кога си студент, за отворени луѓе, авантуристи е одлично. Со автостоп се чувствуваш слободен, економично е, флексибилно и никогаш не е здодевно, нови познанства плус добар начин да ги запознаеш вистински луѓето таму каде што си. Не зборам за стопирање од Градиште до Охрид туку за подолги релации и повеќе држави.
Моите искуства се скромни, од Љубљана до Загреб, неколку релации низ Словенија, низ Хрватска, Белград-Нови Сад и неколку релации низ Македонија. Кај нас малку е невообичаено да видиш автостопери, од друга страна и возачите немаат обичај да застануваат. Затоа пак на запад е сосема нормално и нема да имате никаков проблем.
Ранец на грб, пасош и пари во џеб, блок 5ка и маркер и само напред. Ако имате гитара или сте со девојче е само плус :)

Абе многу идилично си опишал, ама сепак од другата страна на приказната, многу е поверојатно да завршиш со едниот бубрег у Таџикистан а со другиот у Јужна Африка. За срце муабет да не праиме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom