Авто стопер (паметно или не ?)

• Креатор на темата Креатор на темата Gunner_L
  • Време на започнување Време на започнување
Moре цел живот авто-стопер сум цела источна Македонија ј имам прошетено додека учев средно а у најскоро време за Дојран бев стопер ме возеше еден огромен шлепер... уживанција
инаку има многу инересни моменти со авто-стопер а има и многу никакви моменту на пример во Струмица сум стоел до 6 саат сабајле зимно врмее беше се смрзнав ама тоа не ми беше причина за да не одам пак стопер... ии...:toe: сум налетувал на секакви ама фла богу се убаво досега а одсега ќе видиме позЗ

Никогаш не би била дел од такво нешто. Подобро да спијам на автопат, отколку да автостопирам. Глупости. Какви авантури, тоа не е авантура - тоа е чиста глупост.

Јас не би. Не мислам дека е паметно пошто којзнае што се може да се начека.

Никогаш не би се возел со автостопер, било тоа и на кратка релација. А и никогаш јас не би бил автостопер затоа што никогаш не можам да знам каков манијак ќе ми се качи во кола или кај каков манијак јас би влегол во кола.

Ни ја да возам некој, ни па да ме возат. Од кај знам каков ќе ми налета. Сега да, има некои поштени, нормални, пријатни ама не се сите такви.

Се имам возено така ама затоа што немавме друг излез, такси не можевме да најдеме и ќе требаше 2 саати да пешачиме, за среќа немаше проблеми туку баш беше интересно.

Сега не би се возела, не ми е сигурно.

Ризично е, не знаеш на каков човек ќе налеташ, може да е некој интересен, може да е и тешка психа па оди разбери се после.
Порано можеби било побезбедно ама во вакви времиња не.

Mene mi se ima deseno mnogu porano da stopiram od naselba do grad da me prebacat i toa bev so drugarka cija ideja i bese da se stopira ama togas vreminjata bea drugi.Sega ni za ziva glava ne bi ni stopirala a ne bi ni zastanala na nekoj.Pa kakvi se psihi ima na sloboda ne bi da mi se desi nekoj Cak Noris da me isprepada na zadno sediste:vozbud:E sega ako uvidam deka na nekoj mu treba pomos od soobrakajka ili taka nesto mozebi bi zastanala,neznam i za toa ne sum sigurna bidejki ionaka zdravjeto mi e zivo sranje pa od tugata nevolja ke si napravam jas da zavrsam vo bolnica(mislam od stres)Taka da bolje furaj kaj si trgnal i na nikogo ne zastanuvaj i ne stopiraj!!!!!!!

Nitu se imam vozeno, nitu bi se vozela, nitu pak bi kacila nekoj avto stoper. Edinstveno bi zastanala ako ima soobrakajka vo drug slucaj ne. Od kaj da znam so lugje ke kacam ili kakvi se tie vo kolata sto ke me kacat. Ako neam pari ne odam nekade ama avto stoper ne bi se vozela.

кога и да ги видам автостопери со подигнати палци си помисливам зашто стојат во место??? ја да сум на нивно место би тргнал пешки...

Најмногу што можеш да стигнеш е 30 километри без да ги помочаш гаќите од страв.
Ова од искуство. :)

Никогаш не би се возел со автостопер, било тоа и на кратка релација. А и никогаш јас не би бил автостопер затоа што никогаш не можам да знам каков манијак ќе ми се качи во кола или кај каков манијак јас би влегол во кола.

A ако згодна женска ти стопира, а ти идеш сам накај Охрид, не би ја земал малце да се ''подружите'' ? :)

Иначе, шо знам, не сум пробал до сеа пошо сум немал потреба, а дали ќе иам никад не се знае . . .

Имам стопирано у пар ситуации, ама секогаш на кратки релации и никогаш сама.
Кога би дошла до тоа дереџе секако дека би автостопирала, ама повторувам, сама не.
Абе има секакви гомнарии, ама па и до продавница да отидеш по леб па сто зулуми може да ти се случат :) Ризик е малку, ама како и се останато.

Ма каков автостопер,какви бакрачи...Којзнае што ќе те снајде?Никогаш...!

никогаш не сум го направил тоа.. и не би сакал да го направам ..има секакви мањаци, може сешто да ти се случи:nenene:

Пред неколку години идев аутостоп од Струга до Охрид, и типот шо не собра беше наркос, али мање битно, битно не префрли до Охрид и муабетче си свртевме и то.

Не сумс е возел но штознам можеби некој ден и тоа ќе го направам,не гледам ништо лошо во тоа,сепак нема да го направам тоа сам или ќе го направам ако возачот е 60 годишна жена :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom