Wimbledon 2009

• Креатор на темата Креатор на темата Божино
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои Вимблдон 2009 според вас?

• Вкупно гласачи
    133
Статус
Затворена за нови мислења.
Плис содерлинг да го тепа Федерер, оти го мразам. :toe:
За Родик навивам ... :vozbud:
Хаха тешко, не е во некоја нај нај форма, Тоа што го победи Надал во Франција и што стаса до финалето јес, му ги подигна акциите, ама со мастерот тешко дека ќе може да се справи, сори:smir:

Мене позитивно ме изненади денес Томи Хас, тешко кој можеше да поверува дека ќе го совлада Хрватот.
Супер изненадувања досега и уште поинтересен тек на Вимболдон наредниве денови.

Хаха тешко, не е во некоја нај нај форма, Тоа што го победи Надал во Франција и што стаса до финалето јес, му ги подигна акциите, ама со мастерот тешко дека ќе може да се справи, сори:smir:

Мене позитивно ме изненади денес Томи Хас, тешко кој можеше да поверува дека ќе го совлада Хрватот.
Супер изненадувања досега и уште поинтересен тек на Вимболдон наредниве денови.
Знам дека нема врска тоа што стигна во финалето ... ама јас ке си се надевам. :)
Многу изненадувања денес ... тоа е сигурно... е сега ке видиме на крај кој ке остани. :smir:

Знам дека нема врска тоа што стигна во финалето ... ама јас ке си се надевам. :)
Многу изненадувања денес ... тоа е сигурно... е сега ке видиме на крај кој ке остани. :smir:

Не се секирај ќе падне , време му е :wink:

Ќе го тепа, денес ми се јави Содерлинг и ми вика дека победата е сигурна самиот Федерер му кажал дека ќе му пушти бидејќи те нервира тебе.:)

Ферер, Чилиќ и Давиденко се денешните жртви од носителите кај мажите. Од друга страна пак пријатно сум изненаден од Хјуит и Хас. Се повампирија.:pos: Незнам дали е поради придружничките но нешто им се случува.
П.С. Во моментов се игра дуелот помеѓу Мареј и Троицки па ајде да се надеваме на чудо и победа на Троицки (за да му изврши услога на Џоковиќ).

Hahahaah dobro mu ja plesna

Не се секирај ќе падне , време му е :wink:

Vreme mu e hehehehehe pa go proglasivte za penzioner a toj se odolzi na najdobar mozen nacin Roland Garros, a jas ne znam zosto nie voopsto fanovite na Federer diskutirame ovde, treba da se napravi posebna tema LEGENDATA VO TENISOT ROGER FEDERER pa tamu da si diskutirame, jasno e deka Roger e nad site :smir::smir::smir::smir::smir:

Hahahaah dobro mu ja plesna

Vreme mu e hehehehehe pa go proglasivte za penzioner a toj se odolzi na najdobar mozen nacin Roland Garros, a jas ne znam zosto nie voopsto fanovite na Federer diskutirame ovde, treba da se napravi posebna tema LEGENDATA VO TENISOT ROGER FEDERER pa tamu da si diskutirame, jasno e deka Roger e nad site :smir::smir::smir::smir::smir:

Не е уште за пензионер , има за играње уште . Од утре почнуваат јаките мечеви , ова до сега беше тренинг , сега следува правата битка :smir:

Денес ден за одмор од утре осмина финалињата

Lleyton Hewitt (AUS) - Radek Stepanek (CZE) )

Tomas Berdych (CZE)
- Andy Roddick (USA)

Andrew Murray (GBR)
- Stanislas Wawrinka (SUI)

Juan Carlos Ferrero (ESP)
- Gilles Simon (FRA)

Igor Andreev (RUS)
- Tommy Haas (GER)

Dudi Sela (ISR)
- Novak Djokovic (SRB)

Fernando Verdasco (ESP)
- Ivo Karlovic (CRO)

Robin Soderling (SWE)
- Roger Federer (SUI)

Хјуит-Степанек,Вердаско-Карлович и Фереро-Симон,мислам дека се натпревари кои едноставно не смеат да се пропуштат(иако мислам дека овие од Телма нема да даат ни еден од наведените)

Oваа година би сакал да го освои или Џокович или Мареј...:):toe:

Не ми е јасно само зошто денес се играат сите натпревари од 1/8 финалињата,и кај мажите и кај жените..:raz::raz:

Би требало да ги поделат по пола,денес да играат половината,утре другата половина,сепак тоа е работа на организаторите,ај да не им се мешам..:):)

Не ми е јасно само зошто денес се играат сите натпревари од 1/8 финалињата,и кај мажите и кај жените..:raz::raz:

Би требало да ги поделат по пола,денес да играат половината,утре другата половина,сепак тоа е работа на организаторите,ај да не им се мешам..:):)
Taка било отсекогаш,барем претходните 4-5 сезони.

Инаку денеска најинтересно очекувам да биде на мечот Вердаско-Карлович кај мажите,а кај жените Ивановиќ-Венус.

Ај нека ги постира некој двојките кај дамите :back:

Федерер пак со финалистот од Роланд Гарос..

Taка било отсекогаш,барем претходните 4-5 сезони.

Инаку денеска најинтересно очекувам да биде на мечот Вердаско-Карлович кај мажите,а кај жените Ивановиќ-Венус.
Moже не сум приметил,ама ако е така,тогаш утре пак треба слободен ден,па задутре 1/4 финале,па пак слободен ден...и се така преку ден да се игра...

Се очекуваше добар меч од Венус и Ана ама ништо од тоа...
6-1 во првиот сет, и после тоа 0-1 во вториот , и предаден меч од страна на Ивановиќ...
Роже си гази моментално, трет сет против Содерлинг а после да го видиме Ноле...

Штета за Содерлинг што не можеше да се соземе во најважните моменти, тогаш направи најмногу неизнудени грешки, на крајот на сетовите.
Неизнудените грешки го решија натпреварот, Содерлин со 25, а Федерер со 8.
Со ваква игра имаше голема шанса, играта беше изедначена во сите сетови, ама тоа е тоа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom