Wimbledon 2009

Кој ќе го освои Вимблдон 2009 според вас?

• Вкупно гласачи
    133
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.826
Поени од реакции
22.868
Честитки за добрата борба на Родик...Но Федерер беше непобедлив.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.746
Поени од реакции
43.918
Вчера ми викат утре одиме на викенд за Грција,јас викам не идам ќе глеам Вимблдон финале,ми викат ако не дојш сеа нема да те земиме ни коа ќе ојме на одмор..Па мораше да одам..И еве што пропуштив:tapp:

Идам сеа дома и има што да видам...Уф,уф мака ми е шо не го гледав финалето...Ај честитки за Федерер,сега е сам на врвот..

П.С. Има ли реприза??:nesum:

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Леле какво финале :vozbud:
Штета само за Родик што не победи,а за Федерер што да кажам,неверојатен е.Да го земеше вториот сет Родик мислам дека ќе победеше,ама тоа е тоа.

Член од
27 март 2009
Мислења
1.051
Поени од реакции
112
Јака игра..браво Федерер..и двајцата убо изиграја..сакав Родик да победи,,:kesa:пошто Федерер го има освоено а Родик...сепак браво мајсторе..!

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Одличен натпревар, одма се сетив на оној незаборавен натпревар меѓу Надал и Федерер кога го одиграа незаборавни 5 сета со 288 минути. Иако овој не беше толку долг сепак беше доста интересен.
Мој фаворит беше Родик, го даде максимумот, покажа кога најмалку требаше моменти на деконцентрација и толку треба за да се загуби ваков меч.
Многу подобрени работи во играта на Родик има. Тоа е факт.
Мислам дека во наредните големи турнири покрај двајцата неприкосновени тенисери, дека ке парира Енди Родик, и тоа на големо. (моја прогноза)
Останува да видиме.......
Честитки до Роџер.

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
Од денеска сум најголем навивач на Родик!!! Дечкото е жива трагедија , има се што треба да осви некој голем турнир ама нема среќа. Стварно ми е многу жал , а оној федерер признавам добар е, најдобар ама веќе досаден ми стана. Во секој случај фантастичен меч!

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
Брао за Федерер!Заслужено си победи и честитки за првото место на атп.Незнам со која игра Родик ве фасцинираше стварно .. човекот само се бранеше и битно му беше да си го земе својот сервис,друго ништо не покажа .. .. .. ааа да сеа ми текна добар сервис само тоа хахаха...пуштете од лани снимка и гледајте со надал сто ти се вика Тенис!! ГО Рогер !! !! :helou:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Cekaj malce,sakas da mi kazes deka Rodik izigra slabo?
dali ti si gi gledal drugite natprevari na Rodik so Federer?
nemoze da mrdne obicno deneska mu zema 2 seta! i mecot
traese celi skoro 5 saata.Znaci Rodik jas go nemam videno
da igra tolku sigurno do sega protiv Federer nikogas sekogas
se panici i gubi vo 3/2 seta.

Zatoa e ova odlicno dostignvuanje na Rodik,ako si vistniski
poznavac na tenisot ke zabelzese deka deneska Federer izigra
eden od najslabite mecevi na Wimbledon.Napravi dosta
neiznudeni greski ne mozese da napravi brake mnogu
dolgo vreme,malce napagase so forehand itn.
Golem fan sum na Roger i mozam da primetam koga
igra so pritisok da ne kazam "trema" grc.
Deneska gledavme eden generalno isplasen
Federer (pod pritisok)ne kako koga igra so Nadal
no sepak moze on mnogu.mnogu poveke od ova denes
Nad 10 gema imase prednost od 30-0 na servirs na
Rodik i ne napravi brake vo nitu eden osvem na krajot.
Koga izigra navistina dobro,izleze najdobroto od nego.

Se na se sepak pobedi i zadovlen sum od toa
no od igrata ne da bidam iskren.Kako i da e Roger cestito pobeda!!!
Vleze vo legendi!!! iako odamna si!

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Федерер официјално е на прво место на АТП. Живо намирисани, одиме да го турниме рекордот на Пит за најмногу поминати недели на 1 место.

Член од
18 април 2008
Мислења
593
Поени од реакции
10
Veke mislam deka ne treba da ima Federer imase sreka Federer taka Federer onaka citajte:
Wimbledon - Sampras hails Federer as best ever

Eurosport - Sun, 05 Jul 23:33:00 2009

Pete Sampras paid a surprise first visit to Wimbledon for seven years to watch Roger Federer overtake his record for grand slam wins, and then hailed the Swiss as the game's best-ever player.
More Stories

Sampras, returning to the club where he won seven titles in a decorated career, arrived unannounced from the US hours before the final showdown and made his unexpected entrance to the club as Federer and American Andy Roddick were knocking up.
Federer's exhausting five-set victory game him his 15th grand slam title, against 14 for Sampras, and the American said the Swiss had settled the debate about the game's greatest.
"The critics say (Rod) Laver, and (Rafa) Nadal beat him a few times in majors, but he's won all the majors, he's going to win a few more here, so in my book he is.
"Roger's a friend, he's a great player, and he is a good guy. He's got 15 now; he can get 17 or 18 majors. If he just keeps it going and stays healthy, he could go to 18, 19, actually.
"The guy's a legend and now he's an icon. He's got 15 majors, that's a lot of majors, that's a lot of work. He's a credit to the game."
Sampras entered the Royal Box with Roddick leading 2-1 in the opening set, waved to acknowledge the crowd's applause and took his place in the front row, a few seats away from other former champions Bjorn Borg and Laver.
Over four breathless hours later, Federer had secured his place at the top of the slams pile and made certain of returning to the world number one spot.
"He's a great guy, he's humble, which I like," Sampras said.
"He's sort of effortless; he doesn't seem like he's working that hard out there.
"He plays at that level so easily, he serves big, he's got a great forehand, his backhand's solid, he's got everything and he's got the belief."
Sampras, sporting a grey suit, light blue shirt and tie, was joined by his wife Bridgette Wilson. They were welcomed by officials at the players' entrance at the All England Club and he was also greeted by women's champion Serena Williams.
Sampras won the Wimbledon title three straight years from 1993 before winning it four times in a row from 1997.
He had not returned to the club since his second-round exit against unseeded Swiss George Bastl on Court Two seven years ago.
The American retired after winning his 14th grand slam title at the 2002 US Open

F

fantomX

Гостин
Жал ми е за Родик, мислам дека го имаше изданието на кариреата, али јебига, мораше Федерар да победи. :tv:

Член од
19 мај 2008
Мислења
1.929
Поени од реакции
500
Честитки за Роже, успеа да собори уште еден рекорд. Родик максимално пријатно ме изненади бидејќи играше одлично а згора на тоа и беше психички неверојатно спремен. Навистина жално што загуби ама тоа е тенисот.

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.342
Поени од реакции
2.235
Честитки и од мене.
Заврши Вимблдон, оставив 1 ден за честитање и завршен коментар. Толку е.

Клуч. (Поздрав)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom