9/11 Терористи или сепак не?

Кој ги урна кулите

• Терористи

Гласови: 130 20,8%
  • Американски владини структури

Гласови: 409 65,3%
  • Појма немам

Гласови: 87 13,9%

• Вкупно гласачи
    626
?

..........

Гостин
Кога веќе гледаме видеа, погледнете го следново внимателно и проценете сами, дали после еден таков силен удар, зградата ке остане на нозе, имајки во предвид дека тие згради имаат капацитет да го соберат пола Скопје :) Нормално е да има експлози, огромни инсталации поврзана гасна мрежа, одводи и вентилации за воздух, електромотори, климатизери и различни запаливи и експлозивни уреди....

--- надополнето ---

It was chuck Norris

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
Кога веќе гледаме видеа, погледнете го следново внимателно и проценете сами, дали после еден таков силен удар, зградата ке остане на нозе, имајки во предвид дека тие згради имаат капацитет да го соберат пола Скопје :) Нормално е да има експлози, огромни инсталации поврзана гасна мрежа, одводи и вентилации за воздух, електромотори, климатизери и различни запаливи и експлозивни уреди....

-

:pos2: абе ти стварно мислиш дека ова видео не е монтажа ?

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.366
Поени од реакции
4.997

Не знам зошто но на ова видео, некако сите му веруваат... Слушам и повици од внатре во кулите, и не знам шо да мислам... Баш еве сега гледам и други снимки, и ако е тоа што мислам, секоја им чест на бездушноста на УСА, особено на Буш...
Добро бе, како не можете да сфатите дека причина за уривањето на зградите не е експлозив?
Не знам колку пати треба да се кажи и објасни...

--- надополнето ---

:pos2: абе ти стварно мислиш дека ова видео не е монтажа ?
Да монтажа е.
Еве го јаболкото од Фајрвол.

Мислам дека го имам негде постирано ова видео.... многу јасно се гледа како летаат илјадници парчиња додека авионот се забива во кулата.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.366
Поени од реакции
4.997
Да сумираме:

1. Тврдењето дека терористите ги зазеле авионите со "џебни" ножиња.
Поставив неколку примери каде предходно луѓе киднапирале авиони со ножеви и тоа сами. А авионите што удрија во кулите и Пентагон беа киднапирани од по 5 мина обучени терористи.
http://somalilandpress.com/somali-woman-jailed-over-plane-hijack-attempt-in-new-zealand-17955

http://www.independent.co.uk/news/world/europe/russian-passenger-plane-hijacked-from-istanbul-687502.html
И многу други примери.

2. Уривањето на кулите.
Кулите почнуваат да се уриваат од каде што удрија авионите. Тврдењата за користен експлозив отпаѓаат.

3. Што го удри Пентагон?
Тврдења дека не било патнички авион.
Смарт ес, пред неколку страни убаво објасни (сликовито :vozbud:) што навистина го удрило. Боинг 757.
http://forum.kajgana.com/showthread.php?39223-9-11-Терористи-или-сепак-не&p=3678637&viewfull=1#post3678637

4. Кој ги управувал авионите?
Мајнд контрол теоријата не дава одговор за уривањето на летот 93 и патеката на летање на авионот што удри во Пентагон.
Исто и теоријата за далечинско управување.

5. Тврдењето дека неколку терористи се се уште живи. (???)
Само ќе го посочам примерот на Ел Масри. Мислам дека се е јасно.

6. Уривањето на летот 93.
Некои тврдат дека остатоците се наместени.
Се уште чекам одговор каде се луѓето кои последен пат се видени како се качуваат на тој авион.

7. Уривањето на WTC 7 зградата.
Во сите контролирани уривања на згради, зградите паѓаат од надворешноста навнатре, и остатоците од контролираните рушења се насобираат на куп, на местото каде што била зградата, т.е. не се разлетуваат наоколу.
Што не е случај со ВТЦ 7:

Бонус:
САД можеа да си ги наместат нападите, а не можеа да подметнат оружје за масовно уништување во Ирак? :vozbud:

ЈАБОЛКО

Драги читатели, вие сепак одлучувате во што ќе верувате.

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
И кај нас изгледаше дека е креирана војната од албански терористи на почетокот, а сега секој знае дека зад тоа стоеше НАТО односно Америка... така да не би ја исклучил теоријата дека американците не знаеле ништо за планот да се срушат кулите.
Може терористи го организирале и извеле нападов сами но нешто ми кажува дека некој во американската влада замижал пред заканата со цел која е преочигледна од денешна перспектива.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Драги читатели, вие сепак одлучувате во што ќе верувате.
Види ги резултатите од анкетата: Кој ги урна кулите

Scroll a bit up...

Ел Масри ги урна кулите...:pos2:

Повеќето од киднаперите се сеуште живи.

http://guardian.150m.com/september-eleven/hijackers-alive.htm

Во сите контролирани уривања на згради, зградите паѓаат од надворешноста навнатре, и остатоците од контролираните рушења се насобираат на куп, на местото каде што била зградата, т.е. не се разлетуваат наоколу.
Што не е случај со ВТЦ 7:
Како не ти е мака да пишуваш нешто а постираш слики кои го побиваат она кое си го напишал...

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.366
Поени од реакции
4.997
И кај нас изгледаше дека е креирана војната од албански терористи на почетокот, а сега секој знае дека зад тоа стоеше НАТО односно Америка... така да не би ја исклучил теоријата дека американците не знаеле ништо за планот да се срушат кулите.
Може терористи го организирале и извеле нападов сами но нешто ми кажува дека некој во американската влада замижал пред заканата со цел која е преочигледна од денешна перспектива.
Е тоа е сосема друго и со тоа може да се согласам. Донекаде. :)

--- надополнето ---

Види ги резултатите од анкетата: Кој ги урна кулите

Scroll a bit up...

Ел Масри ги урна кулите...:pos2:

Повеќето од киднаперите се сеуште живи.

http://guardian.150m.com/september-eleven/hijackers-alive.htm

Како не ти е мака да пишуваш нешто а постираш слики кои го побиваат она кое си го напишал...

А бе остај анкетата.... влези во подфорум Религија и крсти се на анкетите...

Ел Масри го спомнав само затоа што имало и некој друг со такво име... get it?

Сликите го побиваат тоа што сум го напишал?!?!!? :nesvest:

S

smart ass

Гостин
Хуман остави....доволно е некои едноставно немаат капацитас да разберат дека експлозивно сретство ОСТАВА ТРАГИ понатаму дека експлозиите би биле детектирани од илјадници сеизмички опсерватории(експлозијата на Курск ја детектираа) дека не туку така се поставува експлозив башка треба тооони па треба луѓе посебна опрема али јбг тоа е бреинвашингот....на видеата.

--- надополнето ---

Точно но мислам дека не затвориле очи америте-туку факт е беа НЕСПОСОБНИ да го спречат нападот и тоа баш во екот на моќта тоа е резил за САД.

pumaval

Дрвен Адвокат
Член од
5 септември 2008
Мислења
1.480
Поени од реакции
598
Не експлозив.. Но на американците им требаше цел да бидат поблиску до Русија (нивната вечна цел), им требаа извори на нафта и гас.. БУМ.. 2 во 1.. Зошто да не го наместиме Ирак? И оната ирачаните со тоа се чукаа во гради, демек НИЕ ГО НАРПАВИВМЕ ТОА. Додека неколку дена потоа ирачаните се гордејаа со тоа дека ги скинале кулите близни, американциве се набутаа во ирак, не дека нив таму ги немаше претходно, но сега имаа алиби зошто одат. Зошто би бил тој Против-ракетен штит во украина што сакаа да го градат? + Им доаѓа тоа што си трошат свои оклопни возила, муниција, оружје, опрема итн итн.. Има доволно причини за тие самите да си го направат тоа...
Во поголем процент сум сигурен дека американците сами си го направија тоа..

IC3

Член од
13 август 2010
Мислења
25
Поени од реакции
0
Sea jas ke vi kazam.. so mi kazuvase tatko mi ... bidejki pred nekolku meseci se vrati od avganistan mi kazuvase deka gledal nekoja programa za pentagon i za bliznackite....

vaka ... za blicnackite ... pred da gi srusat.. nekoj biznismen gi kupil zgradite i gi osigural na mn pari i logicki ( zosto da ne gi butnat .. KE SI ZEMAM MNOGU POVEKJE PARI a i isto amerika so perenje na razni prikazni )...... a za pentagon si se gleda deka ne e boing tuku raketa ... toa e..... TAKA DA TOA SI E AMERIKANSKA RABOTA SAMI SI NAPRAVIA SE .....

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.366
Поени од реакции
4.997
Sea jas ke vi kazam.. so mi kazuvase tatko mi ... bidejki pred nekolku meseci se vrati od avganistan mi kazuvase deka gledal nekoja programa za pentagon i za bliznackite....

vaka ... za blicnackite ... pred da gi srusat.. nekoj biznismen gi kupil zgradite i gi osigural na mn pari i logicki ( zosto da ne gi butnat .. KE SI ZEMAM MNOGU POVEKJE PARI a i isto amerika so perenje na razni prikazni )...... a za pentagon si se gleda deka ne e boing tuku raketa ... toa e..... TAKA DA TOA SI E AMERIKANSKA RABOTA SAMI SI NAPRAVIA SE .....
Така викаш а?
Па да земај јас еден кредит, да купам некоја зграда и после да ја срушам....викаш дека ќе се збогатам?

Член од
29 октомври 2008
Мислења
596
Поени од реакции
13
napadite bea dozvoleni da se slucat kako bi se doslo do dokazuvanje koj ima pogolemi muda

Kajgana Shop

На врв Bottom