Затвори прозор, чади! (ајвар, зимница...)

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
леле ајвар мн е убав баталете од продавница домашниот е поубав

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Моиве денес ги завршија настапите во дворот во дисциплините полнење на 20 тегли ајвар и полнење на 10 тегли кисели краставици.
Цело попладне јадам ајвар како да не сум видела, ептен убаво ми се погоди со сирењето и малку мевце што беше останато. Мераци:)

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Кај мене сеуште нема направено ајвар:(
Како што читам вака, лиги ми течат.Првиот ден кога е топол 2-3 тегли ќе смачкам со сирење.Мх, мх, милина:zlo:

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Од помагањето во годинашнава сезона(зимници), во рацете сум се напраил како аграрец.

Не беше Јован за тие пиперки, печени, лупени... од семки исчистени...

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Топол ајвар на кришка домашен леб со меки кори, и убаво масно сирење... најдобра комбинација :pipi:

Џену... има ли име за болеста наречена ајваро јадење во гоолеми количини?

Член од
31 мај 2008
Мислења
803
Поени од реакции
33
Топол ајвар на кришка домашен леб со меки кори, и убаво масно сирење... најдобра комбинација :pipi:

Џену... има ли име за болеста наречена ајваро јадење во гоолеми количини?
лепота,јас преферирам со црн леб:wink:

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Мислам дека белиот е далеку подобар за со ајвар:)

TheBossesSis

~ една жеМска со чаша ~
Член од
1 октомври 2007
Мислења
656
Поени од реакции
16
ми го зема комшивката ќумбето (Бог да ја прости ) и не ми го врати ... и сеа неам на шо да праам ајвар ,малиџано ,лутеница , кечап и разни домашни специјалитети

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
да белиот е повкусен,ама јас навикнав на црн а и поздрав е:wink:
Знам тоа.Ама кога станува збор за ајвар се прават исклучоци:)

ми го зема комшивката ќумбето (Бог да ја прости ) и не ми го врати ... и сеа неам на шо да праам ајвар ,малиџано ,лутеница , кечап и разни домашни специјалитети
Па појди и земи си го назад.Сигурно комшивката не си го понела со неа:pos:
Ајвар не смее да се пропушти:)

Член од
14 јули 2008
Мислења
1.449
Поени од реакции
50
Мене ме изгледа глупо тоа масовно правење „зимница„ поготово во град.
Па кога ќе видам некој на кров на зграда како чади... ау, ми иде да ги фрлам од кров. Што ќе ви е толку ајвар бе луѓе? Па јебига, не живееме на Хималаите па да ни треба толкава залиха. Ако ти се пријаде некогаш ајварче, купи си од продавница - и готово! Нема ни да се исчадиш, ни да се измориш...
..не изгледа глупо заш нема бре место ...а и има голема разлика од домашно и од купечко...од домашно нема замена...инаку обожавам кога се прае ајвар..уу мн сакам д аљупим хих...сакам ајвааааааар:vozbud::vozbud:

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.909
Поени од реакции
23.009
Најдобар ајвар е домашниот кој што сака нека збори од домашен подобар нема, а надјобар е со бело лепче и солено сиренце

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.352
Поени од реакции
2.247
Acid, ти препорачувам 1 тегла ајвер Струмички, еве можи јас да ти дадам, да видиш убавина па да видиш дали нема да правиш толку ајвар вгодина, многу е сладок посебно со сирење и саламичка! ))))

Инаку за темава ние правиме ајвар секоја година, но не масовно со комшии или слично, онака сами, не праиме нешто друго што би можело ја незнам .:wink::wink:

Kajgana Shop

На врв Bottom