Затвори прозор, чади! (ајвар, зимница...)

  • Креатор на темата Креатор на темата Toreador
  • Време на започнување Време на започнување
Минатиот викенд направивме дома. Јас го мешав додека не се испржи целосно. Подобар е од ланскиот.

OjHnafi.jpg
 
Минатиот викенд направивме дома. Јас го мешав додека не се испржи целосно. Подобар е од ланскиот.

OjHnafi.jpg
За вака ли владата организира акција за максимално искористивање на енергијата?
Под инто да си најдете заварувач да ви направи едно ќумбе (2-3000 денари). Ќумбето во затворен простор повеќе време ја држи топлината отколку само пирустија. Помалку дрва ќе трошите, нема да ви жеже на нозете и нема да ви се црни тенџерето.
 
За вака ли владата организира акција за максимално искористивање на енергијата?
Под инто да си најдете заварувач да ви направи едно ќумбе (2-3000 денари). Ќумбето во затворен простор повеќе време ја држи топлината отколку само пирустија. Помалку дрва ќе трошите, нема да ви жеже на нозете и нема да ви се црни тенџерето.
Ти да мешаш ајвар на лимено ќумбе 3-4 саати. Вака на пирустија за точно 2 саати се испржи.
А министрите во владата, нека излупат некој шлепер пиперки, па после нека воведуваат акции за максимално искористување на енергијата.
 
Ти да мешаш ајвар на лимено ќумбе 3-4 саати. Вака на пирустија за точно 2 саати се испржи.
А министрите во владата, нека излупат некој шлепер пиперки, па после нека воведуваат акции за максимално искористување на енергијата.
Ах се гледа колку ви е јак огинот, сигурно сте го испржиле за 2 саати
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom