ајвар рулс, ама и малиџано е закон, многу сакам љут ајвар, домашно си е домашно, баталете ајвар од продавници, е сега дали го праеле на тераса или у двор мене не ми смета зашто го сакам мирисот на ајвар кога се прави
Упс се извинувам и сега ми се пријаде АЈВАР,а го сакам лут и чист без никакви додатоци на патличани или моркови,со темно црвена боја значи добро испржен :wink:
Пред неколку години моиве правеа ајвар, туршија, кисели краставички и што знам што, а овие години не, бидејќи и јас ретко јадам ајвар, па ако притреба ајвар од продавница купуваме, како и кисели краставички во тегла од продавница. Што значи не правиме зимници, само од продавница купуваме.
Единствено што правиме е кисела зелка, како и секоја фамилија што става, за сарми на зима, а сарми многу јадам.
леле колку ми се пријаде ајвар шо ми требаше да ја читам темава бре а нема веќе све сме изеле ццццц иначе правиме све што е могуче да се направи а и све јадеме папапа каков ајвар од продавница бре не е тоа тоа,btw викајте ме да ви мацкам од тенџерињата коа ќе биде ајварот готов
ние до ваа година се се мачевме да праеме ајвар, ама ваа година мама фана купи 7-8тегли ајвар и само ги стави у едно тенџере на 2апати зачини ги тоа шо им фалеше моркови и сенф..и сеа баш моментално јадам... али ќе јадам вие 2 недели додека е пресен, после забраеме го....
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.