Затвори прозор, чади! (ајвар, зимница...)

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.223
Поени од реакции
34.514
Инаку каков го сакате повеќе, лут или благ?

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
ајвар рулс, ама и малиџано е закон, многу сакам љут ајвар, домашно си е домашно, баталете ајвар од продавници, е сега дали го праеле на тераса или у двор мене не ми смета зашто го сакам мирисот на ајвар кога се прави

Adr1anA

NAUGHTY GIRL
Член од
12 септември 2005
Мислења
198
Поени од реакции
4
ако веќе јадам (ама ретко) сакам лут. сакам пикантни јадења :wink:

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Упс се извинувам :D и сега ми се пријаде АЈВАР,а го сакам лут и чист без никакви додатоци на патличани или моркови,со темно црвена боја значи добро испржен :wink:

Toreador

Spectacular Apocalypse
Член од
24 јуни 2005
Мислења
3.374
Поени од реакции
48
I so malce sirenje izrendano od gore, onaka, topol topol....mhmhmhmh....

Sinisa

libertad o muerte
Член од
27 август 2005
Мислења
661
Поени од реакции
52
сега не ли е сезона на ајвар? Који начини прављења ајвара постоје? Има ли неко да детаљно објасни технологију?

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
113
Sinisa, види тука има некои рецепти:)
Ако сакаш нешто поконкретно кажи ми. :wink:

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.223
Поени од реакции
34.514
Најлезетско нешто е средно-луто ајварче, намачкано на тенка кришка леб (дебел слој), попрскано со изрендано сирење одозгора!
Мх, мх...

SeaGull

Walter
Член од
17 мај 2005
Мислења
763
Поени од реакции
9
Е, од кај што потекнувам се вика ПИНЏУР, и многу го јадам. Уствари, го обожавам.
Иначе, точно, на струмички се вика АЈВЕР, а не ајвар :D

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
Пред неколку години моиве правеа ајвар, туршија, кисели краставички и што знам што, а овие години не, бидејќи и јас ретко јадам ајвар, па ако притреба ајвар од продавница купуваме, како и кисели краставички во тегла од продавница. Што значи не правиме зимници, само од продавница купуваме.

Единствено што правиме е кисела зелка, како и секоја фамилија што става, за сарми на зима, а сарми многу јадам.

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.046
Поени од реакции
1.175
Acid напиша:
Најлезетско нешто е средно-луто ајварче, намачкано на тенка кришка леб (дебел слој), попрскано со изрендано сирење одозгора!
Мх, мх...
Да да.. Многу вкусно.. и плус луто дава повеќе апетит.. ќе изедам цела тегла.. ммм

Член од
27 февруари 2006
Мислења
1.356
Поени од реакции
9
ajvar i lutenica, koga se pravi, lele kolku e ubavo, na leb samo da mackas

vlatkolik

~I'm busy U are UglY,Have a Nice DaY!!!~
Член од
17 мај 2007
Мислења
2.647
Поени од реакции
28
леле колку ми се пријаде ајвар шо ми требаше да ја читам темава бре а нема веќе све сме изеле ццццц иначе правиме све што е могуче да се направи а и све јадеме папапа каков ајвар од продавница бре не е тоа тоа,btw викајте ме да ви мацкам од тенџерињата коа ќе биде ајварот готов :vozbud:

~BlueBerry~

*I love my dreams*
Член од
8 јануари 2008
Мислења
1.101
Поени од реакции
63
ние до ваа година се се мачевме да праеме ајвар, ама ваа година мама фана купи 7-8тегли ајвар и само ги стави у едно тенџере на 2апати зачини ги тоа шо им фалеше моркови и сенф..и сеа баш моментално јадам... али ќе јадам вие 2 недели додека е пресен, после забраеме го....

Kajgana Shop

На врв Bottom