Македонија VS Шпанија

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonia>>Europe
  • Време на започнување Време на започнување

Тип

• Македонија победник

Гласови: 207 43,7%
  • Шпанија победник

Гласови: 138 29,1%
  • Нерешено

Гласови: 129 27,2%

• Вкупно гласачи
    474
Статус
Затворена за нови мислења.
Само издавање фискални сметки е лекот... Од ФФМ изјавуваат дека препродавачи продаваат фалсификувани билети, па уште им ги заплениле... Жими к*ров продавале фалсификувани билети, ги видов билетите исти се како и тие што се продаваа во билетарница и сега ќе му текне на некој полицаец и нема да ме пушта... Абе нека кршат глави.

а да напраиме вака.. кој ке дознае за некој препродавач да се јави или кај чичко полицаец со СНИМАН РАЗГОВОР или на батки КОМИТИ и да ги прекршат копилињата ! ! ! :nerv:

Па подобра е втората опција затоа што вчера еден беше пријавен во полиција, го повозија малце со тоа нивните коли и за пола саат си се врати назад да си тера бизнис... :raz:

Организациски сме катастрофа и тоа намерно затоа што е потребен хаос за некој да може да заработи. ФФМ сама препродава на црно и тоа беше случај и на предходни натпревари. Првиот пат кога се купуваше само по две карти (со Англија) имаше луѓе кои купуваа колку сакаа и ни полиција ни редари не ги чепкаа. Знам пошто во колоната бев од сабајле. Со Шкотска исто имаше препродажба на Шкотски фанови иако беше забрането. Дел од шкотлаѓаните со се сукњи влегоа на стадион а дел останаа надвор. Зависи кој од каде купил.

Енивеј, никогаш не сум останал без карта досега иако не сум од Скопје. Ако навистина сакате карта морате од сабајле првиот ден во редица. Жалосно е ама така е, ако чекате по друга линија или од други продажни места, ќе се искомплицираат работите до бесвест. Пола влезници ќе ги дадат по спонзори. Даваат во 10 општински сојузи а има 30 и кусур града во Македонија. Зошто не ги пуштат во јавна продажба во секој град? И фино да не известат дека билетите се продаваат таму таму и таму во толку и толку часот. Па на секој што му треба да си ја фати редицата.

Од интернет-продажба се светлосни години далеку така да нема ни да ја почнам таа тема...

P.S. ова сега се сетив колку за пример колку сме „организирани“:

Најблиску што бев да останам без карта беше на пријателска со Босна. Мислам дека беше фебруари (или ноември), кочан ладно, и не очекував стадионот да биде полн. Си одам така 30 минути пред натпревар, 1000 луѓе бараат карта а само двајца продаваат билети (надвор од билетарите). За несреќа, човекот кој продаваше каде што чекав ред го фати хистерија од гужвата и децидно ни рече: не ви продавам карти за инает!

Останатото беше комедија, го бркавме да му купиме карта а тој бегаше кај полицајците, тие се чудеа и ништо не им беше јасно. На крај полицијата не пушти тие 200-300 души што останавме, без пари, од како почна натпреварот, зошто човекот со картите избега...

Крадци,ццц од 30 000 карти 10 000 се купени и се продаваат по трафики!!

Не верував за ова. Али пред малку ми спомнаа некои другари дека биле да купат карти.. ама за жал, немало.

Е сега, кој е крив за ова. Дали бабиве и дедовциве се, пошо внуците биле на одмор ова време, па они купувале по 20 карти со се за другарчињата или ФФМ си игра курот.

=\

Не верував за ова. Али пред малку ми спомнаа некои другари дека биле да купат карти.. ама за жал, немало.

Е сега, кој е крив за ова. Дали бабиве и дедовциве се, пошо внуците биле на одмор ова време, па они купувале по 20 карти со се за другарчињата или ФФМ си игра курот.

=\

Е, за запад/исток зар нема во продажба?
btw како што кажав еднаш, федерација има многу билети што ги/ќе ги раздава по спонзори и луѓе што имаат врска значи најмногу за север се тука. Инаку Јужна е распродадена, само имам прашање што е со другиве градови дали воопшто се продаваат некаде карти?

Ааах мамицата, а толку се острев да одам на утакмицава... Баш ме интересира колку ќе ги апси полицијата тие педерчињата што ќе продаваат пред трибина.

п.с. На Харалампа мамицата у сред П!

Е, за запад/исток зар нема во продажба?
btw како што кажав еднаш, федерација има многу билети што ги/ќе ги раздава по спонзори и луѓе што имаат врска значи најмногу за север се тука. Инаку Јужна е распродадена, само имам прашање што е со другиве градови дали воопшто се продаваат некаде карти?

Ми кажаа, нема карти. Дотатно, ништо не ги прашав. Очигледно сум бил во шок. :)

Ако е вистина ова со картиве да му е*** јас се по список :drk: на тие од ффм оти еднаш не знаат да организираат продажба на карти :nerv:, а посебно за ваков настан.Само гледаат корист, криминал, а за вистинските навивачи од Битола, Прилеп, Охрид, Кавадарци, Велес, Струмица и т.н. НЕМА КАРТИ А???? :nerv::nerv::nerv:. Така само на спонзори давајте ги картите и на нивните мили синчиња шо еднаш во животот не пошле на стадион, а сега сосила ги тераат да одат само заради тоа што мама или тато се некои “големини“ негде таму. Море ко нема сега да ја настегаат Северна до даска па да се урни (не дај боже, ама изгледа тоа ни треба) и дури тогаш да го земат оној Х на некаква одговорност, оти до сега од се се спаси.Мамето нивно арамиско, не му е срам да се засрамат.Еднаш ни иди нагости Шпанија и да не можи чоек да појди на стадион. Ами кај беа со Исланд, Норвешка ко пукаше од жештина, него сега кога натпреварот почнува во 22:00 и доаѓа Шпанија и одеднаш на сите им се загледа фудбал.А овие од внатрешноста што да прават?? :nerv::nerv::nerv: Да го прчат :drk:?
Брат, ти мислиш дека ние од Скопје сме привилегирани? Еве денес отидов со другар да купиме карти и немаше. Ни рекоа дека се распродадени. Не го фативме на време во петокот редот и тоа е. Останавме со к***т во рака. Не е само проблемот во внатрешноста на замјава туку и тука не е**т во здрав мозок. Кажи ми ти како може за неполни 48 саата од пуштањето во продажба, сите карти да се распродадат и тоа во време кога пола Македонија е по одмори? Што е ова? Финале на лига на шампиони? Накурчен сум до максимум ама тоа е. Ништо не бева во земјава па така ни продажбата на карти не е исклучок. Требало да може еден човек да купи една карта а не по 20, 50, 100. Еве јас тука на форумов кажувам дека ако на 12ти Август видам некој да препродава карти пред стадион по повисока цена, ќе му го пукнам носот и ќе му ги земам сите и ќе ги разделам бесплатно. Кога еднаш ќе се воспостави ред во државава? Се знае дека карти се продаваат на билетара и точка, а не се даваат на разни тапкароши. Само нека дојде 12 ти. Црно му се пишува на секој што ќе видам дека препродава.

Мала дигресија од картите, да видиме со кого си имаме работа. Статистиката е чисто за пријателски натпревари на Црвената Фурија.

• Последните 5 пријателски натпревари ги добиле со гол разлика 15-0!
  • Последен пат кога не победиле на пријателски натпревар е во 2007 година на гости со Финска, а последно загубиле во 2006 од Романија.
  • Ги победиле меѓу другите и Англија, Франција, Италија, Хрватска, Данска, Аргентина, Португалија...

Според мене, овие се убедливо најнезгодниот противник за пријателски натпревари. Други репрезентации барем на пријателска не запнуваат максимално. Овие се казнена експедиција. Одлично е тоа. Вистинско „отворање“ на стадионот со вистински противник. Ќе биде спектакл.

Линкче овде.

Нема карти џабе вчера се јавија и до ФФМ кажаа дека немало карти се било дадено но пак ФФМ ја згрешиле работата што даваат да купуваат по над 10 карти и после да препродаваат..затоа за еден ден ќе се продадат сите карти.

Брат, ти мислиш дека ние од Скопје сме привилегирани? Еве денес отидов со другар да купиме карти и немаше. Ни рекоа дека се распродадени. Не го фативме на време во петокот редот и тоа е. Останавме со к***т во рака. Не е само проблемот во внатрешноста на замјава туку и тука не е**т во здрав мозок. Кажи ми ти како може за неполни 48 саата од пуштањето во продажба, сите карти да се распродадат и тоа во време кога пола Македонија е по одмори? Што е ова? Финале на лига на шампиони? Накурчен сум до максимум ама тоа е. Ништо не бева во земјава па така ни продажбата на карти не е исклучок. Требало да може еден човек да купи една карта а не по 20, 50, 100. Еве јас тука на форумов кажувам дека ако на 12ти Август видам некој да препродава карти пред стадион по повисока цена, ќе му го пукнам носот и ќе му ги земам сите и ќе ги разделам бесплатно. Кога еднаш ќе се воспостави ред во државава? Се знае дека карти се продаваат на билетара и точка, а не се даваат на разни тапкароши. Само нека дојде 12 ти. Црно му се пишува на секој што ќе видам дека препродава.

:) good post

Мала дигресија од картите, да видиме со кого си имаме работа. Статистиката е чисто за пријателски натпревари на Црвената Фурија.

• Последните 5 пријателски натпревари ги добиле со гол разлика 15-0!
  • Последен пат кога не победиле на пријателски натпревар е во 2007 година на гости со Финска, а последно загубиле во 2006 од Романија.
  • Ги победиле меѓу другите и Англија, Франција, Италија, Хрватска, Данска, Аргентина, Португалија...

Според мене, овие се убедливо најнезгодниот противник за пријателски натпревари. Други репрезентации барем на пријателска не запнуваат максимално. Овие се казнена експедиција. Одлично е тоа. Вистинско „отворање“ на стадионот со вистински противник. Ќе биде спектакл.

Линкче овде.
Интересно... но и ние играме добро на пријателски мечеви, во последните десет пријателски мечеви имаме 4 победи, 5 нерешени и 1 пораз (и во нерешените и во поразот бевме подобри противници). Да нагласам дека во тие мечеви изгубија Еквадор и Турција од нас, а Полска се спасуваше во последните мигови. Шпанците се силен состав, но факт е дека секогаш играме подобро со големите репрезентации, очекувам Пандев конечно да заигра како што треба, не за друго, нели сака да се продаде човекот :pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom