Ех да видите што све Карло освоил со Милан а што све ќе освои сега Леонардо е знак???прашалник???
За мене КАРЛО е КРАЛ на тренероте бе сите можат само вода да му носат.
А виновни се тие од управата што не му даваат пари да купи некои играчи и после сакаат успеси.ЕПА НЕМА.Карло може да освои што ќе посака само да има играчи на располагање а без пари нема играчи.
Абе сеа не баш дека може се да освои,кога ќе посака,само играчи да има и слично...Анчелоти цело веме си фураше една тактика,една иста поставеност.На почетокот му одеше,ама на крај тоа му го научија...Е сеа е знак прашање дали тој може да ги смени своите фудбалски филозофии,дали може да се прилагоди на модерен фудбал-ќе видиме во Челзи...
Јас мислам дека големината на Анчелоти е во односот кој го гради со тимот.Со играчите,управата и навивачите.Тоа игра голема улога во еден голем тим.Јас тука ги гледам предностите на Анчелоти.Тактиката,формацијата,знаењето и фудбалските филозофии,според мене,кај него се во втор план.
И доста е зборење за Анчелоти.Му се заблагодаривме за тоа што го направи за Милан,му посакавме среќа за понатаму и тоа е тоа.Сега да се свртиме кон иднината на клубот.Анчелои сеа е само бивши тренер на Милан.Како што се Саки,Закерони,Капело,Терим и т.н.