Незгодни ситуации при поздравување

• Креатор на темата Креатор на темата HCL
  • Време на започнување Време на започнување
Ејј,и мене ми се има десено и многу сум се срамел.
Најчесто со девојче,да тргнеме на погрешната страна,и место у образ,за малце да ја бакнам во уста,несакајќи секако.
Имаше едно девојче,шо знаеше дека се врзуам така,па секогаш коа се поздравуевме,она ми ја вртеше главата на таа страна шо треба,за да нема забуни:).
Со другари,исто ми се има случено,на пример да се поздравиме погрешно,али тоа е не е до толку незгодно како со девојче,и најчесто се смееме на такви ствари.
Повеќе души стоите собрани и стасува некој друг да се поздрави со сите и ти нормално ја дигаш раката да "Пукне" шо викаат, ама он не те забележува и ти така си стоиш со раката како пратеник за време на гласање за да на крај воопшто не се поздрави и ти така да се извадиш целиот ја спушташ раката надоле и право на некој на рамо го тапкаш демек за тоа си ја кренал.
Катастрофа.:kesa:

јас седам и не го гледам на еден чоек, го познавам ама не сакам да го гледам ме нервират и тој, јас како шо бев свртен со грп иди наеднаш ме врти накај него ме гуши и цмок :vozbud: Не е битно кој е чоекот, не е како шо треби ама ме посрамоти пред другарите!

Затоа во поголемо друштво одбегнувам пуштање рака, или па најмногу од се шо мразам бакнување во образ,....муа муа на 20 души аман...:uvo:
Затоа еј здраво на сите е доволно....или гив ми фајв :helou:
Браво... Мој чоек:wink: Го ценам ова :)

Ауу смрт ми е кога треба да одам некаде каде треба да честитам нешто, можи е жално што така мислам, ама навистина се нервирам. Дали рака или гушка, дали во леб образ прво или десен, дали еднаш или три пати да се избациш.уфф многу мразам.:kesa:

а кога се изнагушкувам со некоја ептен блиска а до нејзе има некој непознт ми е најбезвезе...тогаш не знам како да се поздравам,ДАЛИ да се поздравам....:toe:

Епа во тој случај ако се поздравувам со некоја блиска женска личност тогаш и онаа која не ја знам ја поздравувам со бакнеж во обрас и се запознавуваме. После тоа незгодно ми е можеби ќе си помисли господ знае каков сум ама сепак... фридом :)

Најглупо нешто при запознавање ми е кога таман да се поздравиме овој пружа рака на другиот, или пак кога некој мене ќе ми пружи рака, а јас пак со другого се поздравам... а недај боже истиот и ме замуабети, ептен ми е глупо.

со женска со наочари.. поздрав у образ оквирот од наочарата око ми истера.. ситница

оо нема на кого не му се имаат случено тие незгодни ситуации при ракувањето. Не ми се допаѓа тоа поздравување со бацки, со ептем блиски личности го правам тоа, ама гледам да помине ако се може со збор или поздрав
а колку е незгодна ситуацијата кога некој ќе ти подаде рака, а ти не ќе го видиш, а другите ќе ти свикаат, еј поздрави се со човеков или пак нема да те види воопшто, па ќе си ја повлечиш раката ко гревче:vozbud:

Ми се имат издешавано вакви милион случки.Дали да застанеш,па не застанувам,па рака ќе пуштам а он ќе те гушне и ќе си останеш со раката у воздух...И на крај ќе се теретиш со мислата колку се излегло глупо кога моеш да си скратиш маките со едно здраво на сите и тоолку:uvo:

Абе едно здраво и ќе те спаси од сите овие маки ... И мене ми се има десено ова и е стварно ептен глупаво и срамно :kesa: али не ни можеме да видиме на гравчиња кој како сака да се поздрави :nesvest: ... Некогаш многу се нервирам али веќе не до толку пошо повеќето научија дека едно здраво ми е сосема доволно :) а не сите тие церемонии :pos2:

И мене ми се има десено како и на сите други затоа претежно не сакам да се поздравувам најубаво е едно здраво и никому ништо или ако сака нека си дојде ја нема да се тргнам зашто знам како е некој друг да ти се тргнеи испаѓаш тотален морон....

нај глупо шо ми се има случено со едно девојче...иде накај мене девојкава и сака да ме баци во образ ама ја не го очекував тоа од неа и си стојам и и подавам рака а ваа ме бацуе...у тој момент :kesa::icon_redf

Лееее стварно глупави се овие ситуации.
Ти се случува некогаш ти на некој да му речиш здраво,а тој пак подзастанува да те бацит.
Или пак ти се наведнуваш некој да го бациш,а тој рака ти пуштат.Стварно се незгодни.
Зато јас најчесто здраво викам...Се поздравувам само со некој шо ми се поблиски.Неможам да замислам да фатам да се поздравувам со сите во некое големо друштво..

Лееее стварно глупави се овие ситуации.
Ти се случува некогаш ти на некој да му речиш здраво,а тој пак подзастанува да те бацит.
Или пак ти се наведнуваш некој да го бациш,а тој рака ти пуштат.Стварно се незгодни.
па сеа ти види ја каков бев во тој момент....сува крпа на дно на море...

Сум имал ситуации со другарки и некои познанички при поздрав со бакнеЖ или да се удриме со главите, да тргнуваме по иста страна или пак несакајќи да има допир уста на уста. И најчесто јас сум бил :kesa:.

А со невидени долго време другарки исто како и другите. Незнам како што да правам...
Премногу пати ми се има случено, многу оди на нерви ова :)

Гушкање само со најблиските... бацување.. само ако ме баци некој неочекувано..
одбегнувам да се поздравувам со сите по ред....
хелоу ту ал завршува работа..
ми имаат речено дел од пријатели зошто не се поздравувам....
но им ја објаснив причината и од тогаш и тие почнаа да го смалуваат тоа гушкање и бацување секојдневно....
нормално дека кога некој што ми е мил ќе го видам после долго време дека ќе го изнагушкам...
но не и секојдневно.....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom