Незгодни ситуации при поздравување

• Креатор на темата Креатор на темата HCL
  • Време на започнување Време на започнување
Искрено подобро ми е, а и пољубезно да се поздравам со некого со рака отколку со сите во образ.
Посебно најнеубаво ми е кога мора да се поздравувам со некои големи друштва од 10-15 луѓе и ај со сите поединечно да се заборајш.
Не ни ми е јасно шо е толку интересно во образ да се поздравуваш... :toe:
И баш со тоа сум паднала во незгодни ситуации кога со некого тој на лево,јас на лево, тој на десно, јас на десно.. колку само мизерно се осеќам така..

Уфф, многу е незгодно со некој шо се знајш,ама немаш онака муабет, се среќавате на улица, и сеа тој те гледат, ти го гледаш, не знајте дали да застаните да се поздравите, и двајцата викате едно мизерно ,, Шо прајш '' :pos:
Глупо е и ко ке имаш друштво од 20 души, и со секој поединачно се поздравјаш. Немој не ме радуј. Секогаш викам само здраво во такви случаи.
Во образ само со најблиските се поздравувам, со другите само здраво имам. Ретко кога пуштам рака како поздрав, обично само при запознавање ова ми се дешават. :smir:

Има многу незгодни работи понекогаш при поздравувањето особено кога се смешаат страните де од едната де од другата страна па на крај испадне бакнеж во уста :nerv:.Или пак при некое гушкање кога се заборави човекот кога те гушка па може да те задуши :pos:

мразам да се поздравувам,да се гушкам и бацувам во образ,после се мијам со вода:kesa:
Знам дека ми е лоша особина ама шо да правам,таква сум..
Наједноставно поздавување ми е здраво-добар/добра?
А со најблиските ке падне и некој бакнеж:pos:

Кога доаѓаме во школо, со сите неможеш да се поздравиш во обраааз леее тоа ме нервира.. Јас само викам “ХАААААЈ!’’ и толку...не се замарам многу... мислам дека не сум имала сеуште теква збрка, но сум била во близина кога се случувало...глупо е ептен

Ако се малце во друштво, се поздравувам со сите (нема некое посебно поздравување), ама ако се многу со никој не се поздравувам. Немам намера пола вечер да ми отиде на поздравување. :)

Лееее стварно глупави се овие ситуации.
Ти се случува некогаш ти на некој да му речиш здраво,а тој пак подзастанува да те бацит.
Или пак ти се наведнуваш некој да го бациш,а тој рака ти пуштат.Стварно се незгодни.
Зато јас најчесто здраво викам...Се поздравувам само со некој шо ми се поблиски.Неможам да замислам да фатам да се поздравувам со сите во некое големо друштво..

ти немаш право да се буниш

тебе секое машко сака за образ да те баци !

мене ми се нема случено оти никој не бацувам за образ
или здраво или со рака

образот е за милување
устата за бацување
:smir:

So edna devojka pred nekolku godini se zapoznavam a predhodno piev pivo...i da go izgovoram imeto...zdrignav epten jako...i dobiv u anti shmek....:) sreka devojka so smisla za humor bese...pa si go povrativ shmekot!

Ау ужас, мразам поздраввење в образ со сине на школа да речиме, а овие шо ми се поблиски одма и се мислет зш не сум се поздравила, дан ми згрешиле нешо. Јас онде душава излезена од брзање во три минути до два сум излегла тие да сум се поздравела, башка и мислам дек немат потреба, доста е здраво само. Синкир ак се бациме дек се сакаме то значит.

Иначе да, непријатна ситуација ко ќе сретниш некој шо го знајш и со него некој непознат. Јас обично се поздраввам со тој шо го знам и чекам другиот нешо да трнит или в образ да ме бацит или рака да пуштит, а ак не прајт нишо здраво ќе речам и ај со здравје.

Вакви ситуации често се случуваат...Но најголем проблем е што по таква ситуација цел саат мислите дали некој ве видел/ви се смеел... итн...

Има многу незгодни работи понекогаш при поздравувањето особено кога се смешаат страните де од едната де од другата страна па на крај испадне бакнеж во уста :nerv:.Или пак при некое гушкање кога се заборави човекот кога те гушка па може да те задуши :pos:

ова не се случува случајно :)

Најмногу мразам бакнежи во образ, па гушкање на ова па она.
Само хаааај на сите и доста е;)

Бакнеж на образ не практикувам и не сакам многу, ама од куртоазија не го покажувам тоа, цмок цмок со женскиве стварно ми е незгодно ама ќе го преживеам тоа :).
Тоа со гушкањето го практикувам со многу блиски луѓе и театрално изгледа, пуштам се од раце на земја и едно големо гушкање :).

Да многу пати ми се случило ова, најчесто на пример некој оди да ме цуне во образ а јас му пружам рака и овој иде а ја останувам со раката во воздух или пак обратно... многу е глупо чувството после тоа но поминува и не е толку страшно секому се случува.

Хаха доста интересна тема а за ситуации има многу еве на пример како во постот погоре или пак кога ке се залетате да се баците во образ и кога ке тргнете на иста страна ии ми се има десено идеш онака маалската да му направиш "да пукне" на некој а тој ти подава рака онака службено има сигурно уште многу ама не ми текнуват.:baeh:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom