Незгодни ситуации при поздравување

• Креатор на темата Креатор на темата HCL
  • Време на започнување Време на започнување
И ја не знам зашто толку акцент се става на тоа поздравување, демек подобро ќе се осеќаш кога некој ќе те поздрави.
Избегнувам поздрави, затоа што ме нервираат, ама кога мора-мора, незгодни ситуации често се дешаваат, веќе ги имате набројано во претходните мислења.
Не е толку важно поздравувањето колку што мислиме...

p0zdrav4e.

Подобро ќе го гушнам некој отколку да го бакнам во образ, а за некој што го гледам секој ден доволно е едно 'Да пукне' или па "Како си, што правиш"?
Лигавењето по образи ти е остаток од Ребелде Веј и остало, ќе треба време да се искорени.

Ауу ова со поздравувањево стварно знае да биде незгодно...
Него, мене ме нервира кој треба да се поздравувам со некој кој го гледам секој ден или по сто пати на ден. Сто пати треба да се поздравам?! Или пак кој доаѓам негде се поздравувам, ама и на заминување да се поздравувам? Многу ме нервира тоа...

Подобро ќе го гушнам некој отколку да го бакнам во образ, а за некој што го гледам секој ден доволно е едно 'Да пукне' или па "Како си, што правиш"?
Лигавењето по образи ти е остаток од Ребелде Веј и остало, ќе треба време да се искорени.
Не претерувај де имаше лигавење по образи кај нас и пред Бунтовниците:) Инаку ако памтиш во серијата се бацуваа во образ и на прво запознавање со некого не само со познаници:pos:

За да не ти биде незгодно кога одиш на слава ,роденден,итн итн.Ако има до десет луѓе присутни поздрави се со секого за после да не ти биде незгодно во нивно друштво.Ако има повеќе луѓе ,поздрави се со домашните(нормално),и здраво на сите гласно и јасно кажано затоа што сите гледаат накај вратата кога ќе влезе некој нов и глупо е само така да седнеш.Кога се ракуваш со некого сигурно не ти е прв пат(освен кога се запознаваш),па знаеш како тој се ракува цврст стисок или лабаво па така и ти постапуваш да не излезеш сељак или па лигуш.Значи зависи од особата .Тоа е тоа слушај паталец а не гаталец!:salut:

Ехехе,колку често ми се случувало и сеуште ми се случува.
Ништо страшно,во првиот момент ми е малце незгодно,а после ми е смешно.

И ја не знам зашто толку акцент се става на тоа поздравување, демек подобро ќе се осеќаш кога некој ќе те поздрави.
Избегнувам поздрави, затоа што ме нервираат, ама кога мора-мора, незгодни ситуации често се дешаваат, веќе ги имате набројано во претходните мислења.
Не е толку важно поздравувањето колку што мислиме...

p0zdrav4e.

Е де што направи ти ... идеш по улица и не се поздравуваш одма муабет вртиш???

Се поздравувам со луѓето што ги знам,бидејќи без тоа ќе испадне еј оваа се прави дека не ме познава.Со блиските и саканите се поздравувам во образ што понекогаш и доаѓа во прилогzaljubena:А со оние помалку битните доволно е едно здраво.

Се случувале ситуации за кој стварно сум се усрамила и сум го мислела тоа 1 саат.Ми се случувало да се изгушкам по грешка со некој што не го ни знам...и на крај да речам еј не те знам ама добро нема врскаnemiseveruva:

Давам значење на поздравувањето зошто барем така можеме да се препознаваме на улица и да видиме колку и на кој му значи нашето присуство баш со тој чин,поздравувањето.kiki:

Normalno deka imalo takvi neprijatni situacii i najveke se nerviram koga nekoj ne gleda deka mu prizus raka i taka lepo si kisnis so ispruzena raka pola saaat dodeka mu tekne da se pozdravi a sum imal edna slucka :pos2: lele sramotilaci setkam so eden drugar i me posira cavka na raka :vozbud: i toa na desna a gledam bratuceda mi od druga strana ide so decko i da se pozdravime lelejjjjjjjjjjjjjjjjj i jas nemav izlez i so leva raka :kesa: praaam zdravo ovaaa desnata kako fatena ja drzam pozadi i samo so si zaminaa i trcev da baram fontana da se izmijam i i zvonam na bratuceda mi i vikam izvini so so leva raka se pozdraviv ne e kulturno no imav problem neso ili pak situacija so nekoja tetka ili vujna koa se nemas videno i sea te baknuva ocekuvas 3 pati i ona te baknuva 2 pati i kako ludak mavas glava za 3ti pat hohohoho i ke recam aj 3 pati pa ne sme u evropa vlezeni da se izvadam moram SRAMOTILCI i posle toa se kezam uste cel saat :vozbud::jaj: :kesa:

ми се има десено да поминувам покрај некој и ја му викам здраво он подзастанува да те баци па јас застанувам он тргнува...уууф нервозно е и на крај ...збунка...
не ми е тешко да се поздравувам во образ...а кога се изнагушкувам со некоја ептен блиска а до нејзе има некој непознт ми е најбезвезе...тогаш не знам како да се поздравам,ДАЛИ да се поздравам....:toe:

Јас во такви случаеви само рака пружам на непознатиот/ата се претставувам и толку,а последна случка така што се изнервирав со еден познаник се немавме одамна видено и сега си пружаме рака се најнормално ама кога ме прецвика посебно затоа што носам прстени :nesvest:
аеее ми идеше да му се развикам ама ај...наместо тоа направив таква некоја жалосна фацичка и изгледа му стана јасно па пола саат се извинуваше :tapp:

Не сакам поздравување со бацуфки, освен со мноооооогу блиски и драги личности и многу ми е непријатно кога ќе ми се џитнат да ме шлапаат при поздравување, речиси се парализирам, како да сум видела бубашваба:ija:

ми се има десено да поминувам покрај некој и ја му викам здраво он подзастанува да те баци па јас застанувам он тргнува...уууф нервозно е и на крај ...збунка...
не ми е тешко да се поздравувам во образ...а кога се изнагушкувам со некоја ептен блиска а до нејзе има некој непознт ми е најбезвезе...тогаш не знам како да се поздравам,ДАЛИ да се поздравам....:toe:
уф го мразам тоа...затоа настојувам да пратам една realistic насмевка по такви дешавки, пошто само тоа може да ја тргне непријатноста...

аииии многу глупаво чувство...ептен...ми се има десено, не еднаш, милион пати

Најлош момент:со еден не толку близок другар се среќавам по 100 месеци невидување, и јас му пружам рака, овој трнува да ме бакне, и ја останувам со раката у положба “не знам кај да ја носам„и видиш не видиш, ќе се цмокнеш, иако не ти се сака:)
Почитувам здрав стисок на рака при едно здраво, без да ми ги крши прстите:pos2:

хахаах и јас сум имал исти случај да не го пишувам ...многу незгодна ситуација:kesa:

Сум имал ситуации со другарки и некои познанички при поздрав со бакнеш или да се удриме со главите, да тргнуваме по иста страна или пак несакајќи да има допир уста на уста. И најчесто јас сум бил :kesa:.

А со невидени долго време другарки исто како и другите. Незнам како што да правам...

Се знае кое е најмоќното поздравување. Повеќе души стоите собрани и стасува некој друг да се поздрави со сите и ти нормално ја дигаш раката да "Пукне" шо викаат, ама он не те забележува и ти така си стоиш со раката како пратеник за време на гласање за да на крај воопшто не се поздрави и ти така да се извадиш целиот ја спушташ раката надоле и право на некој на рамо го тапкаш демек за тоа си ја кренал. Полош случај е кога еден другар дури и замавна да се поздрави а овој не ни го примети, така да беше приморам да удри некој демек сакал да го праша нешто или сл. А јас ПАТОССССССССССССС.:pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom