Незгодни ситуации при поздравување

• Креатор на темата Креатор на темата HCL
  • Време на започнување Време на започнување
Кога се поздравувам, се поздравувам од срце, не ради реда. Ме нервира кога некој млитаво ми пушта рака, ко педерче, ко шпагета да му е рачето, лигаво. Абе пушти машки рака...не да се стискаме ко менгеме, ама да ти ја осетам раката дека ти е жива. А ме нервираат и типови кои при поздравување сакаат да демонстрираат сила и се поздравуваат пресилно. Се осеќа, се труди да ти ја стисне раката не дека од кеиф што се поздравува, туку демек "види колку сум силен, како стискам еј..."

Ме нервира кога со некој што се гледам секојдневно (или неколку пати дневно секој ден) при секое поздравување ми пушта рака. Да му ебам матер, секој ден се гледаме, не мора такви официјалности. Доволно е здраво или кај си бе.

Ме нервираат девојчиња кои се цмокаат. Онака, доаѓа некоја и се цмока со цело друштво од 20 души (а со 15 од нив вторпат во животот се гледа), со сите по ред. Средношколско поздравување, адолесценти. Демек толку се блиски и се сакаат, па неизбежен е бакнежот. Копиљана. А сите си љубоморат и си викаат у себе "да ти ебем матер".

Баби и дедовци коа ке те разлигават...аууу...на гости негде, на некоја свадба, првпат те гледа и те бацува, бљак.

Лезет е со стари другари, од детство, од школски денови, кои ретко ги сретнуваш и кога ќе се сретнете едно убаво и машко "да пукне" со полугушкање и тапкање по рамо/грб.

Ах, да, интересно е и кога ќе се поздравиш со женска со цврста рака, рака која има "хфат".

koga se golemi grupi togas i jas izbegnuvam pozdravuvane so raka samo velam "hello to all of you!!! - i svrsena rabota inaku em mnogu se em neprijatno ti stanuva i to
Inaku samo so drugarkite si imame napraveno pozdrav i ne se slakame ne se bacuvame malku e dolg ama intresno e :D

Кога се поздравувам, се поздравувам од срце, не ради реда. Ме нервира кога некој млитаво ми пушта рака, ко педерче, ко шпагета да му е рачето, лигаво. Абе пушти машки рака...не да се стискаме ко менгеме, ама да ти ја осетам раката дека ти е жива. А ме нервираат и типови кои при поздравување сакаат да демонстрираат сила и се поздравуваат пресилно. Се осеќа, се труди да ти ја стисне раката не дека од кеиф што се поздравува, туку демек "види колку сум силен, како стискам еј..."

Ме нервира кога со некој што се гледам секојдневно (или неколку пати дневно секој ден) при секое поздравување ми пушта рака. Да му ебам матер, секој ден се гледаме, не мора такви официјалности. Доволно е здраво или кај си бе.

Ме нервираат девојчиња кои се цмокаат. Онака, доаѓа некоја и се цмока со цело друштво од 20 души (а со 15 од нив вторпат во животот се гледа), со сите по ред. Средношколско поздравување, адолесценти. Демек толку се блиски и се сакаат, па неизбежен е бакнежот. Копиљана. А сите си љубоморат и си викаат у себе "да ти ебем матер".

Баби и дедовци коа ке те разлигават...аууу...на гости негде, на некоја свадба, првпат те гледа и те бацува, бљак.

Лезет е со стари другари, од детство, од школски денови, кои ретко ги сретнуваш и кога ќе се сретнете едно убаво и машко "да пукне" со полугушкање и тапкање по рамо/грб.

Јас вака со сите се поздравувам освен со џенЦките, со нив зависи ако е некоја блиска другарка гушкање и бакнеж, а ако е некоја која чат-пат се гледаме или правиме муабет, чекам таа како ке реагира па така и јас, ако пружи рака ок, ако сака да ме гушне и да ги почуствува моите стомачни :lol: :pos: и тоа е ок.

Исто е многу лошо кога пример вие веќе седите неколку луѓе, па доаѓа некој друг кој почнува со секој здраво. Па се случува стандардната утка рака да му пружиш а тој тргнал со друг да се поздравува, па на крај дури и ќе заборави да се поздрави со тебе, а ти со раката како статула си останал.
Рачунате овие незгодни ситуации не се само при здраво, туку можат да бидат пример и кога му честитате на некој нешто (роденден, свадба, ...).

Ме нервира кога некој млитаво ми пушта рака, ко педерче, ко шпагета да му е рачето, лигаво.

Ова не да ме нервира!
А често пати при поздравување ми пуштаат такво слабо раче!

Инаку се имаат случувано многу пати такви незгодни ситуации при поздравување, ти пружаш рака, таа сака да те гушне, или обратно, па ќе се збуниш, ќе испадне глупаво, или па ти вика Здраво а ти махинално пушташ рака, па тој ќе ти пушти рака а ти ја враќаш назад :pos:

Aма до ден денес не разбрав, кога при поздравување бакнуваш во образ, кога се прави тоа два пати, а кога три пати? Понезгодно од ова нема!

Aма до ден денес не разбрав, кога при поздравување бакнуваш во образ, кога се прави тоа два пати, а кога три пати? Понезгодно од ова нема!

Мислиш за еднаш на лево па еднаш на десно?

А пример кога има друштво од 3-4 а доаѓа еден/една, и се поздравува со само еден иако се знае со сите, и најтрагично другите двајца не ги ни забележува.

Мислиш за еднаш на лево па еднаш на десно?
Трет пат измеѓу :)

Иначе, да... се дешава редовно, и се решава со тоа што ќе му речеш на другиот, е реши се де! :goofy_pipi:
И не, не ми нешто страшно, нешто срамно или шо ти ја знам... А уште па да му ја мислам саат врме после тоа.. како можело да се деси? :uvo: Нема шанси.

многу беше интересно.... ко бев италија, италијанциве имет навика и првпат да се видат со некого го бакнуваат 2 пати.. по еднаш од секоја стана... ии паѓаа некои „утки“ тогаш (не бе јас во нив :)) ии ќе се зезавме ...
ааа да и друго шо ми се деси...... пошо бев во фамилија сместена, бабата на девојчево дојде баш пред да си одам.. и онака квалитетно ме избаци... мене ми беше чудно, ама нив им е сосема нормално.. :)

Често се дешаа да си ги промашиме мислите со помалку познатите луѓе, и ја обавезно се смеам на дебилната сцена и ситуацијата попушта, па сепак на крај има гушкање:)))
Иначе искрениот поздрав се познава и цени.

Па и не ми текнува да сум имал нешто посебно незгодни ситуации. Не ги рачунам свадбите и сличните церемонии кога сите баби,тетки и чичковци те бацуваат во образ сакал или неќел по 3 пати:)

Незгодно и глупо многу.

Ми се има случено сто пати и после ме реметат другарките али се заборава за брзо време.

Од кога дојдов на факултет годинава...многу луѓе запознав...и ај со машките за поздравување лесна работа(тој раперскиот поздрав)...

Ама со женските.. да не претерам ама најнезгодно е кога има личности со кои нејќеш да се бациш....на пример со сите од тоа женско друштво се знаеш и си живееш убаво...ама душа не ти дава со сите да се излигавиш...е тука е многу зезнато според мене...оти многу пати ме опоменувале за тоа...а чаре нема..а додуша во последно време женските се тие што идат да те бацат...(што и неам против..ама има и исклучоци)...

п.с А инаку за лицемерие...ау да можат очи ќе си извадат...ама важно на секое видување "mwa,mwa ..кај си срцко,срц мрц...":tapp:

Абе,не знам шо толку акцент се става на поздравувањето.Шо е толку битно,не ми е јасно.
Се поздравуеш,и крај.Зар е тоа некој важен момент у социјализација?
Нели е многу побитен човекот,карактерот,муабетот,etc...?
Многу пати ми се случило да се изврзам кога се поздравуам со некој,ама стварно не ми е тоа битно,не ни го приметуам.Важно е што се случува после поздравот,а самиот поздрав-стварно нема за мене никакво значење.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom