LHC Судрувач на честички (Церн, Божја Честичка, Бозон, Хигс)

Tr()LL*W@rL()rD

, Дрогhан ‘
Член од
29 октомври 2007
Мислења
1.626
Поени од реакции
99
Abe sho vi e vas luge, bash e zabavno da se sluci taka nekoja kataklizma katastrofa i neznam sto, so znaes utre ke stanis i site sme so rogovi nova moda pa ti, i pak kremcite ke gi sisaty kratko 1 cm, metalcite ke rastat dolgi rogovi u rep ke gi vrzuvat,zhenskite ke si gi peglaat i feniraat ludila pa ti.
mene iskreno mi e mn jako i zabavno da se desi aj na primer poplava bash e cool be , ili sho ti znam zemjotres ushe poise je cool, radi sho ke ima dalje napusteni gradovi i ke osetis kako e da bidis ZHIV bez nekoj da te upravuva ednas vo zivotot.
Alal da im e na tipcite so go napravila LHC, neka prodolzat so bezveznite eksperimenti sho nikogas niso nema da im dokazhat, iako se sekad u zabluda samo pak gleajte na zabavnata strana od zivotot, zaso eden den sekoj koa ke se razbudi od sonot,ke sfati dek ova e samo edna iluzija.....
"blazheni se onie, koi znaat da se nasmeat vo zhivotot i nisto ne zemaat zdravo za gotovo niti pak se seriozni"
Glupi se site Limitated Minds...
Лол, ти ги читам зборовите и си велам, овој сигурно си зберал лутина и ајде овде да ја истури.:vozbud:
Смени си постот ако можеш, ќе ти се смејат и чафките ако прочитат.:tapp:

Член од
22 јули 2008
Мислења
93
Поени од реакции
2
Luge sto se desava be,mi prakaa snimki so se slucuva vo momentov vo Svajcarija,ali gi gledam snimkive i nesto kako debilov so go smislil ova ne bil dovolno informiran so ke se sluci i kako bi izgledalo toa ako veke se sluci...
...Ima mnogu razlicni mislenja od naucnicite,ali jas mislam deka ovie glavnive inicijatori za experimentot od pre golemi ambicii ja preminale granicata...
Jas kako so se sekavam od toa so sum ucela po hemija Einstein rekol deka pri sekoja hemiska reakcija- kade ima promena na energija,ima i promena na masa...Toa vo klasicnite reakcii se zanemaruva zasto promenite se mn mali,no vo nuklearnite reakcii toa e osloboduvanje na ogromno kolicestvo energija...E sega,neli ova ke bide nuklearna reakcija?Epa kako moze da se zanemari teorijava na Einstein?Kako velat deka nema da se slucat poremetuvanja,kataklizmi i sl..?MOZE LI NEKOJ DA MI GO OBJASNI OVA????
...Kade gresam..?
Ne se najde li nekoj HEMICAR????

Orkad

The Master
Член од
5 октомври 2007
Мислења
1.010
Поени од реакции
10
16 годишно девојче од Индија се самоубило поради страв од "биг бен" експериментот

Таткото Бихарилал открива дека неговата ќерка била преплашена од ТВ репортажите кои тврделе дека експериментирањето со акцелераторот Large Hadron Collider ќе “ја отвори Земјата, по што сите во селото ќе умрат”.

”Се обидовме да и го одвлечеме вниманието, убедувајќи ја да не се грижи за такви нешта. Но, сè беше залудно”, ја пренесуваат медиумите изјавата на шокираните родители.

A girl in India has committed suicide after watching TV reports that a physics experiment could bring about the end of the world, her family says.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/south_asia/7609631.stm

уште ова фалеше .... :)

Па редно беше и некој да се оперит...имат читано шо траскаме зелени на форумов 100%.

Шала настрана не плашетеги лугево ке почнет да се самоубивет.
Едноставно нели(шо би рекол знајме кој LOL) и онака се знајт дек ке се гинит ама не морат сите да знает...:baeh:

имат и луге слаби на срце :)

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
16 годишно девојче од Индија се самоубило поради страв од "биг бен" експериментот

Таткото Бихарилал открива дека неговата ќерка била преплашена од ТВ репортажите кои тврделе дека експериментирањето со акцелераторот Large Hadron Collider ќе “ја отвори Земјата, по што сите во селото ќе умрат”.

”Се обидовме да и го одвлечеме вниманието, убедувајќи ја да не се грижи за такви нешта. Но, сè беше залудно”, ја пренесуваат медиумите изјавата на шокираните родители.

A girl in India has committed suicide after watching TV reports that a physics experiment could bring about the end of the world, her family says.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/south_asia/7609631.stm

уште ова фалеше .... :)
Дали сега ви е јасна моќта на медиумите, како од нешто што во основа е дневна рутина, и пресметан ризик однапред како и за многу други експерименти кои сега се одвиваат во други сфери од природните науки можат да направа општа хистерија со човечки жртви?

BuSarCe

See My Profile
Член од
4 август 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
33
нека испратат од швајцарија некоја чоколада посекако нема да му треба :)
абе дај една журка салам да направиме да не ја оплескаат навистина научнициве:smir:

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Грчи хакери упаднаа во ЦЕРН

Грчка група на хакери која себеси се нарекува „Greek Security Team“ упаднала во местото каде се роди интернетот, и местото каде се одржува експериментот на веков, „ЦЕРН“.

Тие на местото на сајтот поставија предупредувачки пораки на грчки јазик за сигурносните пропусти и леснотијата со која може да се влезе, а одговорните за сигурноста ги споредија со деца на училишна возраст.

Поради хакерскиот напад сајтот на „ЦЕРН“ е офлајн.

извор

е сеа дефинитивно сум сигурен дека ќе заебат нешо...
еден сајт неможат да си заштитат а не пак друго :nesvest: :nesvest: :nesvest:

Аеродром

Faithful :)
Член од
15 август 2008
Мислења
2.217
Поени од реакции
256
Begaj bre ve lazat vie veruvate ejjj moze stvarno ima ama e izgradena za da napraat simulacija.nema da dozvolat se da propadne u voda za glupost!!:vozbud:

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Грчка група на хакери која себеси се нарекува „Greek Security Team“ упаднала во местото каде се роди интернетот, и местото каде се одржува експериментот на веков, „ЦЕРН“.

Тие на местото на сајтот поставија предупредувачки пораки на грчки јазик за сигурносните пропусти и леснотијата со која може да се влезе, а одговорните за сигурноста ги споредија со деца на училишна возраст.

Поради хакерскиот напад сајтот на „ЦЕРН“ е офлајн.

извор

е сеа дефинитивно сум сигурен дека ќе заебат нешо...
еден сајт неможат да си заштитат а не пак друго :nesvest: :nesvest: :nesvest:
http://public.web.cern.ch/public/

:wink:

Kajgana Shop

На врв Bottom