Сонови, толкување на сонови

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
сонот неможе да се контролира, тоа што некој луѓе чувствуваат дека го контролираат е наречено луцидно сонување, тоа е кога сонот веќе ти завршил а ти си го продолжуваш со својата имагинација и бираш како сакаш тој да тече, а нормално и свесен си за нештата од вистинскиот свет кои се наоѓаат околу тебе. :)

--- надополнето ---

а има тука некој што знае да толкува сонови?
Вака, темава е за толкување на сонови, а не да објаснуваме зошто и поради што и како сонуваме :) така да држи се до тоа.

Ако па пробаше да ги отвориш очите пред да постираш... ќе видеше дека всушност и има некој/а кои толкува(ат) сонови.

btw љубим ти ник

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Здраво. Минатата ноќ имав некој чуден сон, во кој се сомневам дека баш и не беше сон. :icon_neut
Вчера беше празник, можда потсвеста ми го регистрирала тоа односно можда е последица на мојата потсвест, но сонував дека некои светци ме носат некаде, се наоѓам одеднаш во куќата на баба ми стоејќи пред нивниот регал во дневната, гледам во регалот занемено и се чувствувам будно од тука натаму, како да гледам пред себе, и гогледам ликот на Богородица. Меѓутоа, исто така како во некоја неодредена просторија да имаше некој сексуален чин, како да присуствував на место каде што некој извршува сексуален чин, како да набљудував а од друга страна го гледав нејзиниот лик. Сосема извртен сон, во моментот кога и го гледав лицето на Богородица, почувствував дека сум будна, дека сум сонлива и дека тој дел всушност не е сон. Што треба да значи ова? :nesvest:
исто и јас пред три години на Голема Богородица ја сонував неа, исто мислам и твојот сон e заради празникот.

Но еве и да протолкувам нешто светци на сон значат кумство на јаве, трошоци околу некаква веселба, во секој случај убаво е светци да се сонуваат. А тоа со сексуалниот чин ми е чудно навистина, евентуално ако си нешто пред оној месечен циклус па.... :kesa:

--- надополнето ---

Сонував многу пајажини и пајаци во мојот стан.Таман сакав да ги тргнам се разбудив.Што ќе е ова?
среќа, материјална добивка а некаде ги поврзуваат пајажините пак со сплетки и замки. Но сепак пајаците се симбол на среќа.

Член од
23 август 2010
Мислења
137
Поени од реакции
15
Вака, темава е за толкување на сонови, а не да објаснуваме зошто и поради што и како сонуваме :) така да држи се до тоа.

Ако па пробаше да ги отвориш очите пред да постираш... ќе видеше дека всушност и има некој/а кои толкува(ат) сонови.
епа јбг 240 страници ми се многу за прегледување, ја прочитав само првата страна (приметив дека е 5 години стара, но сепак сакав само да го кажам тоа)

штом има толкувач ај да си го искажам сонот :)
(малце е истрипан али многу ме умисли)
-сите се вклучени во глобален евент кој се состои од врлање на сите хартии што ги имате дома низ прозор xD само јас незнам ништо во врска со тоа и се занимавам со собирање на сликички... сите беа среќни и весели а само јас незнаев што се случува...

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
Не станува збор за мој сон, туку на блиска личност.

Истата личност, често сонува работи што ќе се случат. Во случајов, ме сонува мене како паѓам од планина и удирам во карпа и ми се крши 'рбетот (како што ми раскажа, сонот бил премногу реален и морбиден). Тогаш, добивам епилептичен напад и почнува да ми излегува пена од устата, некако продолжувам да паѓам и пропаѓам во море каде што ме снемува. Притоа, присутни се многу луѓе што ги познавам и сите гледаат но не превземаат ништо.

Дали има некакво значење (мислам дека она, ако сонуваш добро нешто лошо ќе ти се случи и обратно не би имало никакво значење со овој сон)?

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Сонував како некој човек во мојата зграда чепка кај струјата и излага надвор од влезот и пали шкорче и ми вика ... сега твојата зграда ќе експлодира, ама нема да застане само на ова туку ќе горат цело Скопје, Прилеп и Тетово. И го фрла, а јас почнувам да бегам и експлодира зградата, но се руши само средината. Сите се однесуваат нормално, ко ништо да не било, татко ми и комшиите си седат кај нас, се зезаат нешто, а јас ја будам мајка ми и, и кажувам што се случило и што рекол човекот, а она ми одговорила: "Ајде бе затвори прозорот, не ме замарај со глупости" ... само јас бев исплашена и загрижена за тоа.

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Сонував како некој човек во мојата зграда чепка кај струјата и излага надвор од влезот и пали шкорче и ми вика ... сега твојата зграда ќе експлодира, ама нема да застане само на ова туку ќе горат цело Скопје, Прилеп и Тетово. И го фрла, а јас почнувам да бегам и експлодира зградата, но се руши само средината. Сите се однесуваат нормално, ко ништо да не било, татко ми и комшиите си седат кај нас, се зезаат нешто, а јас ја будам мајка ми и, и кажувам што се случило и што рекол човекот, а она ми одговорила: "Ајде бе затвори прозорот, не ме замарај со глупости" ... само јас бев исплашена и загрижена за тоа.

експлозија значи изненадување, нешто ќе те изненади најверојатно ќе биде нешто лично твое бидејќи твоите во сонот не ги засегало.

--- надополнето ---

Не станува збор за мој сон, туку на блиска личност.

Истата личност, често сонува работи што ќе се случат. Во случајов, ме сонува мене како паѓам од планина и удирам во карпа и ми се крши 'рбетот (како што ми раскажа, сонот бил премногу реален и морбиден). Тогаш, добивам епилептичен напад и почнува да ми излегува пена од устата, некако продолжувам да паѓам и пропаѓам во море каде што ме снемува. Притоа, присутни се многу луѓе што ги познавам и сите гледаат но не превземаат ништо.

Дали има некакво значење (мислам дека она, ако сонуваш добро нешто лошо ќе ти се случи и обратно не би имало никакво значење со овој сон)?

има такви луѓе но не значи дека секогаш сонот ако го чувствуваш како реален дека ќе биде вистинит како и да е јас да го протолкувам твојот дел, односно делот што се однесува на тебе:

епа најверојатно нешто ќе те повреди на јаве а можен е и некој неуспех. Евентуално нејзиниот сон може да значи и оддалечување, прекин на меѓусебниот однос.

--- надополнето ---

епа јбг 240 страници ми се многу за прегледување, ја прочитав само првата страна (приметив дека е 5 години стара, но сепак сакав само да го кажам тоа)

штом има толкувач ај да си го искажам сонот :)
(малце е истрипан али многу ме умисли)
-сите се вклучени во глобален евент кој се состои од врлање на сите хартии што ги имате дома низ прозор xD само јас незнам ништо во врска со тоа и се занимавам со собирање на сликички... сите беа среќни и весели а само јас незнаев што се случува...
епа според твојот сон најверојатно ти уште некако не си се одделил од детството, некој дел од тебе сеуште не созреал може луѓето околу тебе ги гледаш како премногу сериозни а тебе тоа те избезумува.

евентуално на јаве ти следи некоја ситација на јаве во која нема баш најдобро да се снајдеш.

Misha

шмизлеТО
Член од
28 март 2010
Мислења
44
Поени од реакции
1
Сонував како имам рана на ногата. Пресна рана, не течеше од неа крв, но беше црвено како скоро пресечено. И наеднаш на раната видов огромен црв, кој го тргнав. :toe:?

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Сонував како имам рана на ногата. Пресна рана, не течеше од неа крв, но беше црвено како скоро пресечено. И наеднаш на раната видов огромен црв, кој го тргнав. :toe:?
тоа е некое разочарување, болка кое поминало или е во фаза на зацелување или во иднина те чека некое разочарување повреда од некој кое брзо ќе помине.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.431
Поени од реакции
6.078
Дефинитивно го имав најнеобичниот сон сабајлево,покрај што сонував дека му се јавив на другарот сонував и...документарна емисија за штркови ,македонски синхронизирана во хд формат...Значи штркови,природа,македонси синхронизирано (и тоа добро познат глас на наш водител,најверојатно на онај што читаше ентер едно време) а и на крај краева кристалната слика...најверојатно причина за сонот е рекламава- http://il.youtube.com/watch?v=BL3Iod4bOW4

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Дефинитивно го имав најнеобичниот сон сабајлево,покрај што сонував дека му се јавив на другарот сонував и...документарна емисија за штркови ,македонски синхронизирана во хд формат...Значи штркови,природа,македонси синхронизирано(и тоа добро познат глас на наш водител,најверојатно на онај што читаше ентер едно време) а и на крај краева кристалната слика...најверојатно причина за сонот е рекламава- http://il.youtube.com/watch?v=BL3Iod4bOW4
денес наводно е св. Јован така кажаа ако е така обично на свет ден соновите се испревртени и матни ретко кога сонот е логичени и во ред. Како и да е штрк ме асоцира на новороденче, нешто ново кое ќе те направи горд, ќе те возвиши така нешто, останатото нема некое значење.

Член од
11 јуни 2010
Мислења
2
Поени од реакции
0
sonuvav kako sum bila vo nekoja planina so nekolku luge,i ubiv covek.potoa sme planirale kade da go zakopame,a da ne bideme otkrieni!!!! ako nekoj moze da kaze sto bi znacelo...:toe:

Член од
31 мај 2008
Мислења
402
Поени од реакции
51
Се сонував со кратка коса ( машка фризура :nesum: ), а пред да се разбудам повторно ја имав нормалната должина :toe: ??

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
sonuvav kako sum bila vo nekoja planina so nekolku luge,i ubiv covek.potoa sme planirale kade da go zakopame,a da ne bideme otkrieni!!!! ako nekoj moze da kaze sto bi znacelo...:toe:

убаво е да се качиш на планина се толкува како успех или совладување на сите препреки но не е убаво да убиеш човек имено треба да пазиш на своите постапки да не излезе нешто надвор од контрола.

--- надополнето ---

Се сонував со кратка коса ( машка фризура :nesum: ), а пред да се разбудам повторно ја имав нормалната должина :toe: ??
кратка фирзура значи дека дел од твоите препреки и проблеми се победени и совладани, но понатаму следуваат нови бидејќи пред да се разбудиш си ја имала нормалната (претпоставувам долга коса) должина.

Misha

шмизлеТО
Член од
28 март 2010
Мислења
44
Поени од реакции
1
Сонував како сум на концерт на Тоше Проески. Арно ама немаше ич гужва на тој концерт. Го изгушкав се сликав со него .... ?!!!?
( а инаку не ја слушав многу неговата музика, дури од кога почина повеќето од песните за прв пат ги слушнав )
шо можи да е тоа?

Kajgana Shop

На врв Bottom