Сонови, толкување на сонови

V

Viktor g

Гостин
Сонував како не ограбиле дома ама ми го земале само тв и сега сме отишле кај чичко ми на ручек ( он е починат веќе 2 год) влегуваме внатре јас татко ми и мајка ми а он со престилка нешто готви мислам кременадли беа ( не беше готвач по професија) и ја му кажувам дека не ограбиле , а он ми вика ај не се секирај битно вие сте живи и здрави. Ај сега уште малце ќе јадеме само мене ми се пиеше кафе немам тука ај од свари и донеси ми

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Сонував како не ограбиле дома ама ми го земале само тв и сега сме отишле кај чичко ми на ручек ( он е починат веќе 2 год) влегуваме внатре јас татко ми и мајка ми а он со престилка нешто готви мислам кременадли беа ( не беше готвач по професија) и ја му кажувам дека не ограбиле , а он ми вика ај не се секирај битно вие сте живи и здрави. Ај сега уште малце ќе јадеме само мене ми се пиеше кафе немам тука ај од свари и донеси ми
Доста интересен сон, ај јас да пробам да ти дадам едно толкување (присобрано од толкување на слични сонови) ограбувањето т.е губитокот на нешто не така важно може да биде спас од некоја опасна ситуација за тебе и твоите бидејќи си ги спомнал. Кременадлите т.е месото има доста гадно толкување ...нешто лошо и грдо но и тука коментарот т.е она кое чичкото ти го кажал може многу да те радува, бидејќи за што и да се работело истото поминало во најдобар ред. Кафето, за тоа едноставно, кажи им на твоите и напијте се или дајте кафе за негова душа - тоа е барем лесно, и онака празници се :smir:

За што и да се работи... се надевам дека нема да имаш проблеми.

Член од
2 април 2009
Мислења
1.405
Поени од реакции
177
Вака..во повеќе наврати сонувам девојче со изразено многу виткана коса,нешто како да сака да ми каже,шепоти и после наеднаш ја снемува. Ми подава рака и од тој момент повеќе не ја гледам. Во позадина има куче,ме потсеќа на едно што го чував претходно,седи мирно,мило гледа.
Знам дека звучи како сцена од некој филм,но мене језа ми е да си легнам,со сила дремам на компјутеров.
Некој да протолкува?

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
Вака..во повеќе наврати сонувам девојче со изразено многу виткана коса,нешто како да сака да ми каже,шепоти и после наеднаш ја снемува. Ми подава рака и од тој момент повеќе не ја гледам. Во позадина има куче,ме потсеќа на едно што го чував претходно,седи мирно,мило гледа.
Знам дека звучи како сцена од некој филм,но мене језа ми е да си легнам,со сила дремам на компјутеров.
Некој да протолкува?
Штом сонуваш ист сон ама ист , повеке пати најверојатно е (може ке ти звучи чудно) некој предходен живот.

--- надополнето ---

Нема што да се плашиш.

S

Sheldon Cooper

Гостин
Ова моево не е ист сон туку нешто како секвенца од сонови кои се случуваат подолг период. Така во еден сон се наоѓам во град со зомби и некои такви работи но нив не ги гледам а свесен сум дека се таму и бегам од нив (се случуваат многу работи во сонот), и потоа да речеме по 1 месец или повеќе ќе сонувам многу сличен сон т.е приказната е иста..зомби има во градот ама се наоѓам на друга локациjа и притоа има и други личности. Вака се на се имам сонувано 6 пати и секоj сон беше различен од претходниот (нешто како сериски филм). Знае ли некоj што е финтава и дали има некое посебно значење ова што го сонувам со месеци?

Иначе инспириран од соновиве почнав книга да пишувам само уште насловот го мислам :)

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.698
Поени од реакции
11.512
Значи дејството се случува на планина во вештачко езеро (ептен мало, како базент).
Јас сум во водата со другари и под водата има риби и стално ме чепкаат по нозете и по целото тело, и со еден другар фаќаме една риба и со потешкотии ја вадиме надвор од водата. Рибата наеднаш почнува да станува кафеава (почнува да се суши), јас и ја откинувам главата и ја фрлам во водата, а другите риби почнуваат да скокат од водата и да ме напаѓат, но неможат да ме дофатат. Меѓутоа кога сме ја вадиле рибата од водата, сум бил каснат од неа и (како во филмовите со вампирите) јас треба да станам риба. Меѓутоа рибата не беше обична, беше ептен creepy, нешто како ова:

Толкување?

V

Viktor g

Гостин
вака станав само да го напишам сонов :) Сонувам како сум дома а од некоја страна доаѓат комшските дечиња едното беше облечено во невестински фустан ( малчки се а и во сонот исто) а другото најнормално. Доаѓат кон вратата и ја не ги пуштам да влезат , тогаш од некоја страна се појави мајка ми и ги пушта внатре а јас и викам што ги пушти сега се ќе испокршат и тргна едното тоа во фустанот кон масата да земе нешто а јас само полека го фатив и го удрив не толку силно туку она предупредувачки пополека и се разбудив

DonRistovski

Peace Disturber
Член од
1 септември 2009
Мислења
3.535
Поени од реакции
4.377
Сум сонувал како сум го повредил коленото, потоа ногата неможев да ја мрдам и чуствував многу страшни болки...Има ли сонот некое толкување?

Член од
11 јуни 2008
Мислења
217
Поени од реакции
11
Значи дејството се случува на планина во вештачко езеро (ептен мало, како базент).
Јас сум во водата со другари и под водата има риби и стално ме чепкаат по нозете и по целото тело, и со еден другар фаќаме една риба и со потешкотии ја вадиме надвор од водата. Рибата наеднаш почнува да станува кафеава (почнува да се суши), јас и ја откинувам главата и ја фрлам во водата, а другите риби почнуваат да скокат од водата и да ме напаѓат, но неможат да ме дофатат. Меѓутоа кога сме ја вадиле рибата од водата, сум бил каснат од неа и (како во филмовите со вампирите) јас треба да станам риба. Меѓутоа рибата не беше обична, беше ептен creepy, нешто како ова:

Толкување?
вака според мене Вие друството сте излезени да факјате женски и ти си имал многу флертови ова она но си се фатил со некоја другарка од другарти твој (што ти помогнал да ја извлечичиш рибата ) и потоа сигурно си ја заебал женската и сеа цело друштво нејзино те мразит то дека ти требело да станеш риба тоа е дека девојката уште ја сакаш ...кажи ми дали сум блиску со оглед на тоа дека не се познаваме !

Член од
16 август 2010
Мислења
1
Поени од реакции
0
Сонував жена во црно , ми ѕвонеше на врата и чекаше. Одеднаш баба ми до мене се најде и ми рече да не отварам. По некое време женава се врати со маж (и тој во црно) и пак ѕвонеа и ме чекаа.
Што значи ова???

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.431
Поени од реакции
6.078
Сонував жена во црно , ми ѕвонеше на врата и чекаше. Одеднаш баба ми до мене се најде и ми рече да не отварам. По некое време женава се врати со маж (и тој во црно) и пак ѕвонеа и ме чекаа.
Што значи ова???
Дека ќе се зачлениш на кајгана :)

Него од порано е сонов ама неам објаснување :)- Јас со уште 2ца другари отидовме да се тетовираме ,но почнавме да се караме со овај што тетовира затоа што иглите не му биле чисти,е сега тој се погоди албанец и почна да се кара на албански,едниов другар е турчин ,почна да вика на турски нешто а другиов другар на македонски почна да се кара,се направи фрка во собата и јас излегов надвор по цигаре ...Форава е што сонов од кога го сонував следниот ден настинав и никако да оздравам целосно ...

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.698
Поени од реакции
11.512
Ја сонував сестра ми како ги загубила двете раце на одмор во Бугарија.
Што може да значи тоа?

(п.с. пред да легнав читав за тоа кучето инвалид со две нозе)

F

FuckYouAll

Гостин
Гулаби, да да, и то два.
Ми дојдоја всоба кај мене кај што спијам. Првин само едниот го видов и пуштив рака за да ми застане на прст, тој се доближи ама избега зад еден стол, и ојдов јас по него и го видов и другиот седеа еден до друг. Ама не беа големи, помали од вообичаено и пердувите им беа изгужвани. :toe:

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Па да прашам јас,пред 3 недели ако не и појке сонав сон.Се најдов во малата кај мојата покојна баба како играм со другарите и сум истrчал кај бабами во кујката а бабами умрена,но била тука,и сум се испашил ,a та ми рече не се плаши ела,јас сум ошол а та ми рекла пак не се плаши ве чувам(ве чувам ако мислеше на цела фамилија,нз то),и беше облечена колку што памтам во црно како и дур беше жива носеше црно дека дедо ми умрел,и правеше јадење,и ја прашвам зш се врате а таа ми викат,имам некоја работа да завршам.ПА по ден два дедо ми од австралија(нејзинот помал брат бидејчи беше во дојден),ни се јавуват и ни рече дека сакал да не соберит сите на ручек,од кај неговата страна и од кај странта на женаму.Се исплашив кога станав и на никој не кажав,нејкев ни да помислам на сонот од страв,но по некое време се обидов да го протолкувам и за ова со јадењето што го правеше мислам дека е тоа со вечерата а тоа,за враќањето дека требела да завршит работа нз.Го прашав вујко ми кој е така како да кажам побожен чоек(му се сона насон дека на неговото место ке најт вода од богоројца и најде) си реков дека ке знет нешто и ми рече можит е света богородица или света петка и дека требит да запалам свејќа,ми рече да сум одел на неговото место,ама не обеќав дека не чинит да обеќаш а да не го остариш тоа.Па да прашам какво толкување имате за сонов,иначе страв ме фаштат дека баба ми беше умрена а ми зборвеше,а ево три недели ако не и појќе ке што имат ништо лошо не ми се имат десено барем за сега.

R

Razorblade Kiss

Гостин
Е вака,сум нашла некоја небесно сина маичка,ми се допаднала и ај велам ќе ја исперам и ќе ја спружам надвор. Додека ја спружив се појави една девојка,штознам дали беше девојка или некоја жена во 30тите,со сива коса,јас на тераса таа на уличката,ме виде дека ја спружив,и ги рашири рацете и како да слета на балконов мој ја облече маичката и се претвори во гугутка,оние сивине стоеше така на оградата,јас исплашена сум влегла дома и после одлета.
Којзнае што ќе беше,па и сабајле ме испотресоа гугуткиве во маало кога се развикаа:pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom