Сонови, толкување на сонови

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Сонував како сум на концерт на Тоше Проески. Арно ама немаше ич гужва на тој концерт. Го изгушкав се сликав со него .... ?!!!?
( а инаку не ја слушав многу неговата музика, дури од кога почина повеќето од песните за прв пат ги слушнав )
шо можи да е тоа?
сеќавање на него, великан да сонуваш се толкува како среќа некоја, концерт веселба со добро друштво.

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
значи вака...јас бев со девојката во кола се мував..односно таа е моја 3 братучедка..:shok: и наеднаш видов како од крајот на улицата (мое мало) идат толпа луѓе ..тоа беа моите комшии ..е сеа тие комшии да ти оделе кај една моја комшика шо живее одма над мене..а таа комшикаа е позната по тоа шо по нашки праи магии и ред други работи...и сега...чудно ми е шо сите влегоа кај мене во двор и се дереа по неа..оваа излезе им рече нешто и си ја затвори вратата..наеднаш народов почна да кара и тепа кај мене у двор..и се разбудив :nerv:

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
значи вака...јас бев со девојката во кола се мував..односно таа е моја 3 братучедка..:shok: и наеднаш видов како од крајот на улицата (мое мало) идат толпа луѓе ..тоа беа моите комшии ..е сеа тие комшии да ти оделе кај една моја комшика шо живее одма над мене..а таа комшикаа е позната по тоа шо по нашки праи магии и ред други работи...и сега...чудно ми е шо сите влегоа кај мене во двор и се дереа по неа..оваа излезе им рече нешто и си ја затвори вратата..наеднаш народов почна да кара и тепа кај мене у двор..и се разбудив :nerv:
вистина чудно поготово ова со братучетка ти :nenene: но сонот твој како да нема некое посебно значење освен тоа што си опседнат со комшивката а може потсвесно се плашиш од неа.

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Не дека се плашам..не верувам во тие работи него..секогаш коа ќе поминам ја или било кој од моето семејство...она само тресе од тераса..цело време..или ќебиња или чаршавчиња..незнам дали го праи тоа од чиста љубопитнос да види кој е или чисти по дома( шо не верувам) многу други работи има напраено женава али тоа во мистерии ќе го напишам!

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Не дека се плашам..не верувам во тие работи него..секогаш коа ќе поминам ја или било кој од моето семејство...она само тресе од тераса..цело време..или ќебиња или чаршавчиња..незнам дали го праи тоа од чиста љубопитнос да види кој е или чисти по дома( шо не верувам) многу други работи има напраено женава али тоа во мистерии ќе го напишам!
како и да е сонот ти кажува дека нешто те мачи во врска со неа. сепак не сум била далеку со толкувањето!

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.040
Поени од реакции
1.164
На сон ме нападна куче. Не знам дали ме касна не можам да се сетам. Има некое посебно значење сонот?

T

Tetro

Гостин
На сон ме нападна куче. Не знам дали ме касна не можам да се сетам. Има некое посебно значење сонот?
ќе ти се закачи некоја плавуша. А ако те каснало кучето, тогаш значи дека е напалена по тебе

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
врска нема толкувањето на mettalhammer, куче се толкува како верност од пријател или од партнер, ако кучето кое те нападнало било бесно тогаш не е добро се толкува како разочарување во некоја личност која многу ти значи односно разнишување на односите. Ако кучето било весело и пријателски настроено без разлика што те напдна е убаво тогаш некоја важна личност се радува на средбата со тебе.

Член од
6 септември 2010
Мислења
48
Поени од реакции
0
Дали имаат некое особено значење соновите во кои се разговара со починат човек?

MacedonianSun

herE I gO agaiN!
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.111
Поени од реакции
33
Што значи да трчиш во сон? Сонот се повторува честопати и иста патека или релација на трчење. Се газев на земјата од смеење кога ми го кажа татко ми неговиот сон :) И утредента кога ќе станел се чувствувал изморен, нозете го болеле.

Член од
17 јуни 2010
Мислења
40
Поени од реакции
2
Oва е најбесмислената работа. Sоновите немаат никакво симболично значење, тоа е едно обично варварско верување. Единственото значење на соновите е поврзано со нашата психа односно желбите и стравовите на индивидуата. Се друго е за забава :))

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Дали имаат некое особено значење соновите во кои се разговара со починат човек?
мртов човек е кавга а некаде пак се толкува како свадба а разговор со мртов човек исполнување на сите желби и надежи.

--- надополнето ---

Што значи да трчиш во сон? Сонот се повторува честопати и иста патека или релација на трчење. Се газев на земјата од смеење кога ми го кажа татко ми неговиот сон :) И утредента кога ќе станел се чувствувал изморен, нозете го болеле.
ако стигнал до некоја цел тогаш некој конечен успех односно нешто ќе заврши со успех, но ако постојано трча а не стигнува до некоја цел тогаш се работи за некоја тешка ситуација, работа и сл за која ќе мора да вложи многу труд.

кај татко ти сонот е многу оригинален и реален што мене повеќе ми звучи како вишок на енергија од која треба да се ослободи, а тоа може да е како резултат на покачени килограми или недоволна активност ( спортување ) во реалниот живот.

Член од
17 јуни 2010
Мислења
40
Поени од реакции
2
кај татко ти сонот е многу оригинален и реален што мене повеќе ми звучи како вишок на енергија од која треба да се ослободи, а тоа може да е како резултат на покачени килограми или недоволна активност ( спортување ) во реалниот живот.
не ги лажи луѓето. ова што го правиш нема никаква поента. Која е твојата релевантност ти да ги толкуваш соновите на другите. Стварно без врска :S :S :S

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
не ги лажи луѓето. ова што го правиш нема никаква поента. Која е твојата релевантност ти да ги толкуваш соновите на другите. Стварно без врска :S :S :S
а колку си ти копетентен и стручен ова да го тврдиш?

ова е форум има право кој сака да даде све толкување и мислење за се што го интересира! ако тебе нешто ти смета не мораш да гледаш и читаш!

Член од
17 јуни 2010
Мислења
40
Поени од реакции
2
а колку си ти копетентен и стручен ова да го тврдиш?

ова е форум има право кој сака да даде све толкување и мислење за се што го интересира! ако тебе нешто ти смета не мораш да гледаш и читаш!
првата разлика помеѓу мене и тебе е тоа што ја се заосновам на факти и РЕАЛНОСТ, а не на измислици. Не реков дека сум многу компетентен , ама тоа што до сега го имам читано (како на пр. Фројд) ме навело да размислувам по конструктивно за разлика од тебе. Второ , баш ради тоа што секој си има право на мислење јас си го произјаснувам моето. Трета работа кога сме веќе кај соновите, накратко ќе ти раскажам за еден мој сон за кој сум 100 посто сигурен дека ја и ти ќе имаме различно '' толкување'' (односно тоа што ти се обидуваш да правиш се нарекува ''ониромантија'' )... Сонував дека сум дома. Во едната соба лежеше татко ми на смртна постела и го оплакуваа нашите роднини и пријатели, додека во дневната просторија се случуваше веселба за раѓање на ново дете. Подоцна некој заѕвони на вратата, кога отворив ја видов мајка ми со бебе во рацете. Ми го подаде бебето и ми рече дека тоа сум јас кога сум бил бебе.. и практично се ''држев'' самиот во раце .. бебето ми се смееше, а во исто време влезе поп и ме праша кај е покојниот...
E cea wild dolphin јас си имам свое толкување на овој сон заосновано на психолошка база, единственото толкување е тоа дека како и секој друг човек се плашам од сопствената смрт и смртта на моите најблиски а другиот дел од сонот го толкувам како желба и потреба за некои времиња , места и луѓе од минатото. Се е просто и јасно. Ме интересира твое мислење!

Kajgana Shop

На врв Bottom