Режим на исхрана мислам дека немам потреба од правење, сега за сега. Одсекогаш сум внимавал што јадам, така да тоа сега и нема да ми игра некоја улога. Мрсни меса избегнувам, буреци, јагнешко воопшто не јадам, свинско истотака.nema odreden rok za pocetok so proteini. togas koga ke napravis rezim za ishrana, zemi i protein. proteinot e potreben vednas posle treningot-za da se nahrani muskulot. a veruvam ne moze vednas posle trening da jades (nema logika). taka da sredi ja ishranata i zemi protein.
Има секакви случаи. Еден дел од нив најверојатно ги занемаруваат вежбите кои у ствари (заедно со претходно кажана исхрана) ги намалуваат маснотиите (на стомак и било каде). Други сигурно она што погоре е спомнато, земаат више него што трошат...разни случаи се ваљда, не моеш да генерализираш. Од човек до човек, а стомак многу тешко се топи (за обликување да не збориме, ептен треба запињање).Грешам или можеби вистина е така?
Вака сеа,режим на исхрана можи да биди за слабеење и дебелеење,зависи што сакаш да постигниш.Бидејќи како што прочитав погоре ти си слаб,според твојата висина,тебе ти тебе режим на исхрана за накачување на маса,а тоа значи поголем внес на калории дневно,т.е да ти биди избалансиран внесот на протеини јаглени хидрати и масти. Мастите треба да внимаваш колку ги внесуваш,али мора да ги внесуваш.Режим на исхрана мислам дека немам потреба од правење, сега за сега. Одсекогаш сум внимавал што јадам, така да тоа сега и нема да ми игра некоја улога. Мрсни меса избегнувам, буреци, јагнешко воопшто не јадам, свинско истотака.
Искрено и не знам дали би правел воопшто режим на исхрана. Немам ни вишок на килограми, единствено мешето ми е опуштено.
За мене има логика после тренинг да се јаде. Не дека јас сега како почетник ке солам некого памет, ама мислам дека држи логика. Тоа барем до сега сум го сретнал по интернет сајтовите, скоро секаде тоа го пишува. Телото треба да надополни тоа што изгубило во текот на вежбањето. Не да се јади обилно, ама сепак да се внесе количина за да се задоволат потребите.
The information about not eating after a workout is completely wrong. Every responsible source in bodybuilding and athletics recommends that you eat after training, and preferably within 45 minutes (maybe up to 60) after a workout. This period, known as the golden hour, is when the muscles absorb the most nutrients and when glycogen, an energy reserve in your muscles, is replaced most efficiently. The actual composition of the post-workout meal is a matter of some debate; for optimal glycogen replacement, most people recommend carbohydrates, but a certain amount of protein (at least 10 percent of the meal) is needed for muscle repair and growth.
Еве после неколку денови поминати во теретана, сакам да прашам нешто кое мислам дека некој ке знае да го одговори.
Гледам доаѓаат батки развиени, напумпани, развиени рамена и гради.
Ама скоро 95% од нив имаат и стомаци големи. Им се познаваат.
Е сега можеби мојава перцепција е грешна, ама дали тие не ги вежбаат стомачните или ги вежбаат ама јас не можам да заклучам дека е така?
Исто така, голем дел од нив ретко вежбаат и нозе.
Грешам или можеби вистина е така?
6.ОБРОК –140г. макарони и туна со салати по избор (2 часа пред легнување)
Режим на исхрана ти треба, но не онаков каков што погоре ти го имаат предложено, од причина што ти воопшто немаш намера да се појавиш на некој натпревар. Менито е баш наменето за натпреварувачи, почетници.Гледам доаѓаат батки развиени, напумпани, развиени рамена и гради.
Ама скоро 95% од нив имаат и стомаци големи. Им се познаваат.
Е сега можеби мојава перцепција е грешна, ама дали тие не ги вежбаат стомачните или ги вежбаат ама јас не можам да заклучам дека е така?
Исто така, голем дел од нив ретко вежбаат и нозе.
Грешам или можеби вистина е така?
Примерот овде, е нешто што ќе ти помогне да зголемиш телесна тежина и во повеќето случаеви, да се здебелиш.
Епа тоа така не оди, не е можно на истата маса која ја имаш сега да се издефинираш и да ја имаш пак истата килажа, треба прво да качиш маса, па да го стопиш вишокот сало и да дојдеш издефиниран на посакуваната килажа.Не сакам да се здебелам. Сакам да останам исто онаков каков што и сега сум, ама дефиниран.
па сега ако сакаш да се дефинираш т.е да се исушиш и да ти остана само мускулчина на тебе, не треба да јадиш многуНе сакам да се здебелам. Сакам да останам исто онаков каков што и сега сум, ама дефиниран.
Доколку тоа подразбира и малку повеќе килограми, тогаш во ред. Сеуште не контам некои работи, ама нема да ми замерите, пола месец нема како што вежбам.
А да провереше назад во темата...имаш една купица постови, што..како..кој..зошто!Некој совет за workout plan, пред 2 дена почнав, сите мускули ги почнав, за да ги навикнам на вежбање. Колку денови од неделата се вежба, кои мускулни групи одат заедно? Сериозно сакам да се бавам со ова, да се набилдам асално. И да продолжам да билдам :salut:
2 недели сите групи мускули по малку.Некој совет за workout plan, пред 2 дена почнав, сите мускули ги почнав, за да ги навикнам на вежбање. Колку денови од неделата се вежба, кои мускулни групи одат заедно? Сериозно сакам да се бавам со ова, да се набилдам асално. И да продолжам да билдам :salut:
Штаките беа за допунски тренинг? Инаку имаш 1, 2 и 4, а 3???2 недели сите групи мускули по малку.
после почни:
1. Бицепс + грб
2. трицепс + гради
4. рамо + нога
И на крај на секој тренинг трбушњаци, на хиљаду трбушњака...
Искусниве билдери ќе ти кажет појќе. Јас сум екс-аматер. Ама ко вежбав вака, во средно имав бицепс 35 цм, стомак за пофалба, гради да држет мајца убо и лептир ко пролетна напалена пеперутка (океј, за ова и штаки носев едно време,ама то не е во тренингот) )