Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Зашто читав дека баш после вежбите се гради мускулната маса...
dummy градење на мускулна маса се случува постојано, а не само после вежбање. Но
дали некој може да препорача што поточно да се зема, некој протеински шејк , ко со веќе ми препорачаа или нешто слично
не знам поискусните како мислат, ја не би земал протеински додатоци при таков вид релаксирано вежбање, барем за почеток, барем без малку повеќе напор и со мали текчиња од по 4 кила-ова е пак релативно. А зависи и што јадеш, пиеш, зависи дал си дебел, слаб,како ти троши организмот...треба сам да се гледаш и осетиш колку топиш и колку внес ти одговара.
Вистина ли е дека кога одиш во теретана или општо дигаш тегови, кога си во пубертет не растеш?
А да ве прашам нешто,колку сте високи ?
Имате галерија момци, ево вам висина :)
http://forum.kajgana.com/album.php?albumid=2476

Не да не раснеш него...еве ти пример, едниот 190 и нешто другиот околу 2 м, првиов у задње време се замасти, другиот е саде мускули (регуларни плочки, рамења, раце...ма огромен и издефиниран-порано мислам и нешто со такмичења има пробувано)...нема правило за вакво нешто.

Ne zabegujte. Sreduvajte stomacite so ishrana (nema da umrete bez hamburgeri i tulumbi) i vleguvajte vo teretana. Ide leto.:helou:

Ne zabegujte. Sreduvajte stomacite so ishrana (nema da umrete bez hamburgeri i tulumbi) i vleguvajte vo teretana. Ide leto.:helou:
Не е само за стомачни работава, треба сите мускулни групи истовремено да се вежбаат.

Иначе, кај мене, за 5 дена одење во теретана, бицепсов го накачив цели 2cm. Кога почнав беше 28.5cm, сега е 30.5cm мислам, не ми текнува добро, вчера баш се мерев.
Има резултати, се осеќам по стегнат, по снажен. И тоа уште сум на почетокот од почетокот. Со Господ напред, до лето ќе накачам некое килце и ќе ставам некој мускул +, не дека сега немам. :)

rekov sredete stomacite-za ishrana ne za stomacni. :)
i aman site za biceps sefakjate, dur ne vidam jaka noga djabe vi e benchot.

Се хранам најнормално, колку што можам здраво. Само финтава е што после вежбањето е потребно внесување на протеини и масти зошто ТОГАШ СЕ ГРАДИ мускулната маса, додека се мускулите загреани, па затоа прашувам дали некој може да препорача што поточно да се зема, некој протеински шејк , ко со веќе ми препорачаа или нешто слично
Ако толку се интересираш,ќе ти кажам дека мускулот расте додека спиеш.Затоа е важно да имаш браем 8 сати сон.А добар оброк после вежбање е 30 гр протеин,5 гр креатин и 50-60 гр декстроза или глукоза(гроздов шеќер).Се ти е за џабе ако немаш добра исхрана.Исхраната ти е 70 % од успехот,вежбањето 20 %,а додатоците 10 %.

Ако толку се интересираш,ќе ти кажам дека мускулот расте додека спиеш.Затоа е важно да имаш браем 8 сати сон.А добар оброк после вежбање е 30 гр протеин,5 гр креатин и 50-60 гр декстроза или глукоза(гроздов шеќер).Се ти е за џабе ако немаш добра исхрана.Исхраната ти е 70 % од успехот,вежбањето 20 %,а додатоците 10 %.

ти во постов ги напиша само 10% -те додатоци, а за исхрана му зборуваш.
Каде е тука поентата ? 100% додатоци ?

Бато јас му напишав за после вежбање најдобар оброк.За исхраната нека расчепкат наназад.Пишено е за то.

rekov sredete stomacite-za ishrana ne za stomacni. :)
i aman site za biceps sefakjate, dur ne vidam jaka noga djabe vi e benchot.
Многу ја занемаруваат ногата, но без нога е ко да градиш куќа без темел. Јас барем за нога можам да се фалам, 3 години вежбав Таеквондо, спорт во кој што 90% се работи со нога.

Иначе, отворив кај тебе на профил, сликите ги видов. Оној ,,малиот’’ што е со тебе сликан, знаеш за кој ти зборам, беше во Колосеум на Dj Funkerman. НЕМАШЕ МЕСТО ЗА ДИШЕЊЕ, ДОДЕКА МАЛИОТ НЕ СЕ ТРГНА.

Еве една сликичка :)

Свака част. :vozbud:

Сакам да прашам...

Вежбам Понеделник, Вторник, Среда, Петок и Сабота.
Денови за одмор ми се Четврток и Недела.

Но, оваа недела Петок, Сабота и Недела нема да сум во Скопје и нема да имам пристап до некоја теретана.

Како да направам? Оваа недела во четврток да одам во теретана или...?

Не сакам да си изгубам континуитет.

Не е само за стомачни работава, треба сите мускулни групи истовремено да се вежбаат.

Иначе, кај мене, за 5 дена одење во теретана, бицепсов го накачив цели 2cm. Кога почнав беше 28.5cm, сега е 30.5cm мислам, не ми текнува добро, вчера баш се мерев.
Има резултати, се осеќам по стегнат, по снажен. И тоа уште сум на почетокот од почетокот. Со Господ напред, до лето ќе накачам некое килце и ќе ставам некој мускул +, не дека сега немам. :)
си го напумпал мускулот и 2-3 дена ти бил 2 цм поголем, реално ни за 2 месеци не можеш да го зголемиш 2 цм

си го напумпал мускулот и 2-3 дена ти бил 2 цм поголем, реално ни за 2 месеци не можеш да го зголемиш 2 цм
Изгледа јас не сум реален.

Сакам да прашам...

Вежбам Понеделник, Вторник, Среда, Петок и Сабота.
Денови за одмор ми се Четврток и Недела.

Но, оваа недела Петок, Сабота и Недела нема да сум во Скопје и нема да имам пристап до некоја теретана.

Како да направам? Оваа недела во четврток да одам во теретана или...?

Не сакам да си изгубам континуитет.
Вежбај од Понеделник до Четврток, можеш да одмориш 3 дена. После тоа ќе бидеш уште посилен, како нов.

Па да се зголемуваше бицепсот по 2цм секој 5 тренинга до сега ќе бев Ервин Катона..
Немора да значи дека се зголемува после СЕКОЈ тренинг. Ако за една недела ми се зголемил 2cm, не значи дека секоја недела по 2cm ќе ми расте(мускулот). Секој човек е различен, не сме сите исти. Кај некој побрзо се развива, кај некој побавно.
И да, метрото што го имам дома не лаже ;)

Немора да значи дека се зголемува после СЕКОЈ тренинг. Ако за една недела ми се зголемил 2cm, не значи дека секоја недела по 2cm ќе ми расте(мускулот). Секој човек е различен, не сме сите исти. Кај некој побрзо се развива, кај некој побавно.
Ако си на стероиди :)
Иначе, додека е напумпан е поголем, а за реално да порасне потребно е вреееееме, 3-4 месеци за 2-3цм

Нити реков дека метрото лаже нити пак дека сите сме исти. Како прво тоа ти е моментална ситуација пошо викаш си почнал 5 тренинга и одма ти пораснал мусколот, гарант си го воспалил и мислиш дека е пораснат, и како второ има има повеќе работи кој можат да влијаат на мускулите како на пример телесна температура, замор, и психолошка состојба така да измери го во повеќе различни периоди од деност мускулот при нормална температура па напрај просек. Знам и јас да го измерам после тренинг па да се фалам као ми пораснал 3цм од што сум го напумпал со вода...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom