Kоја е последната претстава што сте ја гледале во театар?

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Комшилук наопаку во вторникот у драмски...а ми се иде на Касапски кучиња незнам коа ке ја има на репертоар пак

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Е сега, мора да искористам нов пост, бидејќи никој нема да го прочита ова заедно со претходниот.
Денес ја гледав “Демонот од Дебар маало“. Знам доцна, но ете. Немам оправдување.
За разлика од претходниот мој пост, Унко покажува “олд скул“ режија. Но нема потреба да кажувам колку ми се допадна она што вечерва го видов. Ќе кажам само дека покрај беспрекорната глума, фантастично склопената сценографија и одличната режија секој просечен Македонец треба да ја види, а секој Македонски “буџован“ МОРА да ја види. Претставата е бунт во вистинска смисла. Против системот, владата, народот и светот, се` заедно. Но пред се` против општеството наше македонско и транзиционо. Против срањата кои ни се случуваат секојдневно а сите се прават дека не гледаат. Претстава за Скопјани, за оние кои го сакаат градот, кој го почитуваат стариот дух на Скопје, на Дебар Маало и на скопјани како група и како институција (бидејќи скопјанец како таков Е институција).
Фантастична претстава... се` на се`.

латас

паметен глупак
Член од
5 август 2007
Мислења
128
Поени од реакции
0
пред месец-дена ја гледав `мме кој прв почна` - фантастична изведба, а сеа у петок се токмам да идам да ја гледам `бегалка`...
купив и карта веќе... :)

латас

паметен глупак
Член од
5 август 2007
Мислења
128
Поени од реакции
0
сеа у петок се токмам да идам да ја гледам `бегалка`...
купив и карта веќе... :)
добро е шо си купив карта порано, пошо ептен беше гужва!
али претставата беше ФЕНОМЕНАЛНА!:vozbud: :vozbud: :vozbud:

по втор пат доживеав катарза на претстава, после мме...

Emma

Supergirl.
Член од
7 јуни 2006
Мислења
3.045
Поени од реакции
157
Kомшилук наопаку. И Демонот од Дебармаало.

Член од
22 август 2006
Мислења
497
Поени од реакции
1.000
Последно гледав предпремиера на "Од кол на кол" од Коле Ангелоски претставата е лудница:D:D смееејне до дрт:) иначе се игра во Прилеп во народниот театар Војдан Чернодрински.

Mädchen

Smile
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.571
Поени од реакции
38
Еј во последно време ич немам ојдено на театар.Порано одев редовно и ги имав сите претстави во Бт гледано.А баш ми се оди на театар.

M*A*J*A

The girl..*
Член од
11 јули 2006
Мислења
98
Поени од реакции
0
Небо без рамка..И тоа оддамна..Ич не сум по театарот:wink:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Откако отидов на КУПИДОНА ми се изгуби желбата да одам на драми, а сакам, само страв ми е да не налетам пак на таква грозотија.
На што личи тоа лигавење, фаќање, штипење...ууххх грозно, ми надојде на повраќање.
Ако може некој да ми предложи добра драма да гледам, слободно :), и така сега имам повеќе слободно време.

Steve Ray

Texas Huriccane
Член од
24 ноември 2007
Мислења
1.131
Поени од реакции
182
Posledna so ja gledav bese "Krvavo crveni cevlicki" germanska predstava bese u dramski pred nekoe vreme....

Emma

Supergirl.
Член од
7 јуни 2006
Мислења
3.045
Поени од реакции
157
Откако отидов на КУПИДОНА ми се изгуби желбата да одам на драми, а сакам, само страв ми е да не налетам пак на таква грозотија.
На што личи тоа лигавење, фаќање, штипење...ууххх грозно, ми надојде на повраќање.
Ако може некој да ми предложи добра драма да гледам, слободно :), и така сега имам повеќе слободно време.
Ни мене не ми се допаѓа Купидона баш. Ради Лилиќ ја глеав до душа... Не ме воодушеви воопшто.
Во Драмски... Демонот од Дебармаало мора да се гледа. Јас малку подоцна отидов, ама вредеше и те како. Прекрасна е.
Комшилук наопаку исто, задолжително. На Жугиќ изведбата...
Уште ми стои сликата во глава. Ладало, не баш.
Диво месо е фантастична, мојата омилена. Ако ти прави проблем фаќање, штипење и слично, да знаеш, има една сцена и овде... Ама тоа си е до режијата, што мене ни малку не ми пречеше, страшно добро е спакувано. Малку поинаку е... Не е поентата да ти кажувам, како и да е, одлична е претставата, вреди да се погледне. :)
Македонски рулет е добра. Борче Начев имаше улога колку што се сеќавам. И оваа е за гледање.
МНТ... Буре барут. Меѓу моите омилени. Болва в уво - не.

Не знам на репертоарот што има сега, ти кажувам дел од тоа што јас сум гледала, а ми се допаднало. Ако начекаш нешто од ова, обавезно да гледаш. И Јонадаб не е нешто посебно. Ама не знам каде ја гледав таа. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom