Kоја е последната претстава што сте ја гледале во театар?

Денес (поточно вчера, нели е скоро 2) бев на `Стари времиња` у Драмски и супер си поминав, мала сцена, тројца актери, конечно театар:smir:

Пред неколку дена ја гледав Филип 2.Монолог беше и многу беше убава.

Пред некое време, на ФДУ, на претстава во која глумеа студентите од прва година, одлична претстава, се згазив од смеење. :)

На ФДУ последниве 2 недели театарски се просветлив и тоа со 2 драми од Чехов и нешто што не знам како се викаше поточно, нешто беше Мајко офф леле(да не трескам) поточно етиди по предметот „Македонска драма и театар“...у секој случај етидите повеќе ме бендисаа

На Позориште на Теразије во Белград, го гледав мјузиклот „Кабаре’’.
Па пофеноменално нешто не ми се дало прилика да гледам во животот. Немам зборови, беше нешто неописливо,професионално,перфектно во секој поглед. Алал!

Песијазол. Премиера. Интересна комедија, ми се допаднаа глумците.

Бев на "Сомнително лице" во МНТ центар, беше одлично. Салата беше преполна, претставата траеше некоиси 2:40 минути без паузи а сепак успеа да ни го задржи вниманието, актерите беа убаво одбрани ( Никола Ристановски, Игор Џамбазов ги издвојувам), владееше онака позитивна енергија у просторот, дури актерите почнаа да се смеат без да им биде наложено тоа (Игор дури тоа го вметна во својот говор прашувајќи го другиот: што ти е смешно тебе бе:)), а после аплаузот беше 5минутен. Е, оваа би ја гледала по втор пат.

minatiot cervrtok ja gledav somnitelno lice so igor dzambazov, odlicna bese no malce predolga za po moj vkus:)

Вчера, велешки театар, претставата ,,Дон Жуан,,. За тие 2 саата актерите успеаа да ме намеат до солзи и да ме расплачат од тага. Алал да им е.

У Југословенском Драмском Позоришту у Бгд-у ( вчера)
со феноменална поставка и глумачка екипа секогаш актуелниот "Тартиф" од Молиер
(Светлана Бојковић, Слобода Мићаловић и.т.д.)

,,Комшилук наопаку" во Драмски театар.... али не ми остави некој посебен впечаток:toe:

Во второ одд. не носеа на театар од школото и тие што одеа немаше да учат а тие што не одеа учеа па не ми се одеше на школо и затоа отидов на театар тоа ми беше прв и последен пат :pos::pos::pos::pos::pos:,а претставата не ја догледав цела и не се сеќавам како се вика важно многу ми беше глупо :)

"Облачна исповед" - монодрама со Драган Спасов Дац во Драмски, нормално мала сцена. Претставата беше одлична и она што ме запрепастува е тоа колкава способност и умешност треба да има актерот за да ја изнесе целата претстава на свој грб...значи во една секунда да плаче, а веќе во друга да се смее хистерично, да го менува ликот, гласот, изразот толку брзо, да изигра дијалог...
PS. Слабо активна тема, зашто?!

"Облачна исповед" - монодрама со Драган Спасов Дац во Драмски, нормално мала сцена. Претставата беше одлична...
Очајно ми се гледа претставава! :icon_eek: Дац... Може ли лоша да биде...?

Инаку, Сите лица на Петре М. Андреевски, Драмски.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom