Ѕвезда на тапет (Вес Андерсон)

• Креатор на темата Креатор на темата RocknRolaa
  • Време на започнување Време на започнување
Жити се, во кој филм досега си го гледал како негативец?:)

Во ниеден. Ќе биде негативец во Star Trek и новите продолжениа на The Hobbit.

Како појава а и со тој карактеристичен глас ептен е создаден за антагонист. Не го сметам за ограничен во оваа улога во никој случај, заедно со Michael Fassbender мислам дека се следното најдобро нешто што ќе се наметне на Холивуд.

Мое скромно мислење.

Ни треба ново дете. Овој пат Расел Кроу. :)

russell-crowe-1.jpg

Кога ќе погледнете во негова биографија засега стои вака: еден оскар, други 40 награди на останати манифестации и плус уште други 40 номинации. Што значи дека често е номиниран за своите изведби. Па прашањата се, дали Кроу се наоѓа на заслуженото место во актерскиот свет? Дали ви се допаѓа неговата игра и во кој филм најмногу ви се допаднал? Која улога мислите дека не му требала?

Кога и да го видам ми текнува на

Born in New Zealand in sixty-four
A hot-headed actor named Russell Crowe
He loves to act but he loves one thing more:
Fight-in’ Round The World!
He fight his directors and he fights his fans
It’s a problem no one understands
If there’s two things he love it’s fighting and,
Makin’ movies, makin’ music and
Russell Crowe!

Комбинација на добар физички изглед и минимално надпросекот добра глума, само тоа треба за да успееш во тој холивуд а Расел кроу е школски пример за тоа.

Како глумец добро си ја врши работата, иако не ми се допаѓ што себеси се сваќа премногу сериозно. Глума не е сериозна ствар па така и пристапот треба да му биде полабав со оглед дека е милионер. Во beautiful Mind докажа дека знае да се внесе во улогите и тоа за мене беше кључе момент дека не е како останатите мрсули што се нарекуваат себеси глумци.

srsly
Тепањето во СП било аналогија за неговата кариера. Man, come on. :rolleyes:
За твој жал уште пред да биде таа епизода имав можност да бидам информиран за неговиот шупаклуп како личност. Тоа нема врска со неговата глума и кариера нели.
СП само го потврди погоре кажаното :sick:

Расел - солиден актер , кога глуми се внесува ептен во улогата. Мене ми се погоди фактот што сум љубител на историски филмови , а токму тој глуми во неколку такви.
Најдобри филмови : Beautiful Mind и Gladiator.

Не сум нешто премногу воодушевен од него, мислам, не ми е омилен глумец. Но се гледа дека се труди, дека има талент и беше одличен во Прекрасен ум, и во уште неколку други филмови. Што се однесува до Гладијатор и неговата изведба таму, на мислење сум дека дека и филмот и глумата беа малку преценети.

Тек ќе биде на тапет... критичарите го зедоа на мета за Лес Миз. Од самиот трејлер се гледа дека е „најслаба алка“. Но за тоа во февруари.

Инаку според мене е одличен актер посебно во филмови во кои знае да долови емоции без премногу текст, како во Cinderella Story и The Next Three Days. Во првиот беше фатастичен, ја би го оскарирал но тој филм дојде 1 година по Million Dollar Baby, па го ставија во втор план, незаслужено.

Скинер , СИД 6.7 тоа се првите сеќавања за фацата ,па коа дојде периодот на Максимус и Џон Неш - го запамтив како Расел Кроу.
После тоа не ми е ни гајле шо како му иде :свиркам:

Дее на која сцена поточно на трејлерот примети дека е најслаба алка?
Пеењето. Многу послабо од останатите, макар што и да се покаже дека е така во филмот (како што викаат) мене многу нема да ми смета, пошто „Глумците Пеат“, не може се да е перфектно. Башка се работи за пеење во живо и ова е прв мјузикл кој е целосно снимен live.

Она што мене ми боде очи е изборот на Расел за оваа улога на тежок негативец (која перфектно ја имаат играно Џефри Раш и Џон Малкович во немјузикли). Расел не можам да го доживеам како негативец по толку фини улоги... ќе биде тешко.

Се разбира, трејлер е трејлер, филм е филм, а критичарите се обично цинични гадови.

Пеењето. Многу послабо од останатите, макар што и да се покаже дека е така во филмот (како што викаат) мене многу нема да ми смета, пошто „Глумците Пеат“, не може се да е перфектно. Башка се работи за пеење во живо и ова е прв мјузикл кој е целосно снимен live.

Она што мене ми боде очи е изборот на Расел за оваа улога на тежок негативец (која перфектно ја имаат играно Џефри Раш и Џон Малкович во немјузикли). Расел не можам да го доживеам како негативец по толку фини улоги... ќе биде тешко.

Се разбира, трејлер е трејлер, филм е филм, а критичарите се обично цинични гадови.

Човече, па Расел Кроу пее со години. Има свој бенд, како може да е послаб од Ен Хатавеј за пеење (не ја вреѓам Ане чисто споредба правам)? Чудни муабети се ова. Башка на невидено, греота е да го кудиме за улогата во филмов. Критичари, митичари, знаат да јадат вафли колку да се каже нешто. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom