Ѕвезда на тапет (Вес Андерсон)

• Креатор на темата Креатор на темата RocknRolaa
  • Време на започнување Време на започнување
Епа ај, јас се откажувам од факултетов. Филмов ќе ме научи
Listen, here's the thing. If you can't spot the sucker in the first half hour at the table, then you ARE the sucker!

На страна од горенаведениот цитат кој може да те научи да не си го пикаш носот кај што не ти е местото, можеш да се запрашаш и:

Why do you think the same five guys make it to the final table of the World Series of Poker EVERY YEAR? What, are they the luckiest guys in Las Vegas???

Ако ги толкуваш филмовите површно , нормално дека ќе извлечеш површни заклучоци. Пораката на филмот не е дека е убаво да станеш коцкар (види Едвард Нортон) туку дека е убаво да го работиш тоа во кое си најдобар и те прави среќен. Мет Дајмон е најдобар во ова и го прави „да се чувствува жив“, со fuck it, таква му била среќата, не го бива за ништо друго.

Everything I know, I learned from movies! :)

Да не сме оф-топик, Теди КГБ е една од најјаките улоги на Џон Малкович. Ќе се навратам на него деновиве. Инаку уште не сум го гледал оној филмот "Being John Malkovich", некој да каже нешто во врска со тоа...?

Listen, here's the thing. If you can't spot the sucker in the first half hour at the table, then you ARE the sucker!

На страна од горенаведениот цитат кој може да те научи да не си го пикаш носот кај што не ти е местото, можеш да се запрашаш и:

Why do you think the same five guys make it to the final table of the World Series of Poker EVERY YEAR? What, are they the luckiest guys in Las Vegas???

Ако ги толкуваш филмовите површно , нормално дека ќе извлечеш површни заклучоци. Пораката на филмот не е дека е убаво да станеш коцкар (види Едвард Нортон) туку дека е убаво да го работиш тоа во кое си најдобар и те прави среќен. Мет Дајмон е најдобар во ова и го прави „да се чувствува жив“, со fuck it, таква му била среќата, не го бива за ништо друго.

Да не сме оф-топик, Теди КГБ е една од најјаките улоги на Џон Малкович. Ќе се навратам на него деновиве. Инаку уште не сум го гледал оној филмот "Being John Malkovich", некој да каже нешто во врска со тоа...?
Шо си ме означил бе? :)

Не мислев на такво знаење. Го немам ни гледано филмот. Филмот не ме учи на детерминанти, функции во ц++ и слично, туку (може) да ме учи за работи од животот кои најверојатно треба веќе да ги знаеш зашто татко ти/дедо ти ти има солено памет како мал.

Пак ништо не ме научил филмов. Веќе знам дека не треба да се пикам кај што не треба (освен ако она сака). Веќе знаев дека треба да го правиш тоа кое те прави среќен (иако она нејќе). А поракава ич не ми е од корист ако веќе го знам тоа, освен нели да се напалам на филмот и да ставам цитати по фејсбук статуси :D

Ова можеш да го научиш само ако си немал некој ментор or whatever во животот да те замара цело време со поуки од/за животот.

Se setiv deka ne ceka derbi pa resiv da ne te stavam vo negativna konotacija do nedela

Se setiv deka ne ceka derbi pa resiv da ne te stavam vo negativna konotacija do nedela
Сабота? :D
Being John Malokovich го предложи некој на форумов одамна, а го спуштив и 2 години ми седеше во хард диск за после да го изгледам. Мене ми се свиѓаше многу, јак е :D има оригинална идеја, и Џон Кјузак е добар :D.
А презимето на режисерот е Jonze, чуди се од кај ми е познато :D ...

А мене Being John Malkovich сите ми го пратија во три лепе и се откажав од негово гледање (а ми седеше на хард преку година дена).
Туку како тргнавте Nicolas Cage, John Malkovich, следен ај John Cusack и да го комплетираме Con Air :)

sigurno vi se sluchilo da nekoj glas ve tera na spienje... e mene 2 glasa mi se takvi, eden e na glup ama zboram za glup po site standardi, vraboten na t-home, a drug glas e na malkovich, mozham da go slusham i onaka da uzhivam, sovrshenstvo.

tolku samo, za gluma i raboti nema da komentiram zoshto ne me boli bash :D

Само во Con Air и Being John Malkovich ми се свиѓал.

Многу ми е сличен во улогите, не ми прави мерак.

Џорџ Клуни

MV5BMjEyMTEyOTQ0MV5BMl5BanBnXkFtZTcwNzU3NTMzNw@@._V1._SY314_CR8,0,214,314_.jpg

Следната ѕвезда на тапет. Има голем број на улоги, беше најпосакуван ерген во Холивуд (можеби и уште е, не пратам), повеќе пати бил номиниран, а еднаш освоил оскар за најдобра споредна улога во Syriana. (не сум го гледал, само копирам) :D

Јас мислам дека Клуни е одличен актер, има харизма, но сепак, уште не го има искористено целиот потенцијал. Кога ќе разгледам низ кои се филмови глумел, најмногу ми се свиѓаше во The Man Who Stare at Goats, From Dusk Till Down и O Brother, Where Art Thou?
И добар е, за вакви кул филмови... не добар, одличен. :D

Од неговите понови филмови, голем впечаток ми остави Up In the Air, а The American и The Descendants уште не сум ги гледал, па тука не можам ништо да кажам.

Anyway, ви се свиѓа? Не ви се свиѓа? Која ви е негова омилена улога?
Дали за Клуни може да се рече дека поминува на "изглед" повеќе отколку на талентот за глума? Дали, како што спомнав погоре, го има искористено целиот потенцијал, you know... almost every movie, the cool guy and shit?

Клуни ми е ок. Некако ме потсетува на онаа постара генерација актери, од типот на Кери Грант, па и на Конери во помладите години. Секако е харизматичен. Исто го делам мислењето од горниот пост, дека Клуни како солиден актер, се` уште ја чека својата голема улога, но исто така многумина актери ја чекале и ја чекаат, па никому ништо. Можеби поминува времето на големи идеи и на големи филмови.

Сосема солиден актер, не ме импресионира нешто посебно, но си ја знае работата, не би одбил да гледам негов филм дури и ако сум нерасположен, што значи на место си е.

За разлика од некои, јас немам аверзија спрема актери/ки кои изгледаат добро па дури и лошо и никогаш не дозволувам да ми бидат одбивни заради тоа, добар актер е добар актер.

Клуни е страва од шизик, ама далеку од врвен актер, а смешно е на 50 години некој од него да очекува дека не му дошла уште животната улога. Ако ме прашате мене, од она што го имам гледано од човекот, тој веќе го одигра својот максимум Up In The Air. Толку може човекот, тоа е најдоброто од него. Среќа негова што е благословен со добар изглед, па и на 60-ка ќе изгледа како шизик, ама замислете да не беше толку физички атрактивен. Тешко дека ќе го забележел некој врз база на талент. Тој е еден од оние за кои можам да речам дека физичкиот изглед му е плус. За разлика од на пример Бред Пит за кој мислам дека заради физичкиот изглед, луѓето не можат да видат колку добар актер е.

Да се разбереме, Клуни не е лош актер. Ама подобар од она што е сега не може да биде. Можеби да беше посветен повеќе на филмот, отколку на шмекерството ќе направеше повеќе. Ама отиде тој воз.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom