Хомосексуалност (општо)

• Креатор на темата Креатор на темата NightWish...
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.128
Ако твоето различно мислење е дека ЛГБТ лицата не заслужуваат еднакви права, тогаш си хомофоб. Ова не е рефлективно одбивање поради што имаш различно мислење - тоа е дефиницијата на хомофоб.
Сите треба да се еднакви пред закон, никој не треба да биде дискриминиран за вработување, запишување на факултет, нити пак навредуван за тоа што е.
Тоа што ти ми велиш дека сум хомофоб ама баш ми е гајле, никаде не пишав дека не заслужуваат еднакви права. И пак доаѓа ако некој не се согласува со вас тогаш е фашист/националист/хомофоб.
Јас кога се објаснував што ќе се случи со договорите со Бугарија и ГРција и дека за нашата мизерија не се криви идентитетот и името "либерали" ми велеа дека сум фашист, русофил, националист и дека по дома ќе си бидеме Македонци и ако не ми се допаѓа да се иселам. Тогаш не ве видов да протестирате пошто бевме дискриминирани и ни се погазија правата.
Еве јас затоа ви велам по дома бидете си што сакате, ако не ви се допаѓа иселете се. Или пошто сте толкави либерали и демократи организирајте референдум и за тие права што мислеете дека ги немате.

Аоо сине:pos: па ете на власт во последниве неколку години не се свињетините туку либералните бањати двоцефки и до кај сте со патот на прогресот?
Инаку убаво вака да го извадиш малото хитлерче од тебе и да покажеш колку си ти толерантен спрема останатите, да се погледнеш во огледало пред да започнеш да обвинуваш останати, хомофоб исфрустриран.
Во октомври овој месец конечно во државата донесоа соодветен закон за антидискриминација - тоа е одличен прогрес. Конечно го решивме конфликтот со Грција со името, официјално.

Еј, јас сепак мислам дека антиквичарите заслужуваат право на брак. Ти си тој што треба во огледало убаво да се види.
Автоматски споено мислење:

Сите треба да се еднакви пред закон, никој не треба да биде дискриминиран за вработување, запишување на факултет, нити пак навредуван за тоа што е.
Тоа што ти ми велиш дека сум хомофоб ама баш ми е гајле, никаде не пишав дека не заслужуваат еднакви права.
Малце си vague со оваа изјава. Ако мислиш дека заслужуваат право на брак и посвојување, тогаш не си.

Во октомври овој месец конечно во државата донесоа соодветен закон за антидискриминација - тоа е одличен прогрес. Конечно го решивме конфликтот со Грција со името, официјално.

Еј, јас сепак мислам дека антиквичарите заслужуваат право на брак. Ти си тој што треба во огледало убаво да се види.
Џабе сте го решиле проблемот со Грција кога нема никакви придобивки од тоа, повторно не сме во ЕУ блокирани сме, воздухот е сеуште загаден, здравството е сеуште најмизерно во свет, стандардот и сиромаштијата се уште победни, инфраструктурата уште поутепана, корупцијата уште повисока, човековите права на најниско ниво итн да не набројувам каде виде ти прогрес во се тоа?
И јас мислам дека гејовите имаат право на брак, и никој тоа не им го забранува, повторно бесрамно лажеш.

Малце си vague со оваа изјава. Ако мислиш дека заслужуваат право на брак и посвојување, тогаш не си.
Само за посвојување и за лгбт пропаганда на деца сум против.

Инаку ти не си либерал, класичен фашист си. Штом си против моите права на самоидентификување и кога се прегазија правата на Македонците и ги подржавте тогаш си еден класичен фашист и ништо повеќе.

Зошто сте направиле толкав неред? Два дена не може комуналец да очисти после вас?
На парадата најмалку имаше припадници на ЛГБТ заедницата. Чудно е ѓубрето со нив да се поврзува..

Само за посвојување и за лгбт пропаганда на деца сум против.

Инаку ти не си либерал, класичен фашист си. Штом си против моите права на самоидентификување и кога се прегазија правата на Македонците и ги подржавте тогаш си еден класичен фашист и ништо повеќе.
Тогаш не си за еднакви права. Не можеш ти да си викаш „Ги поддржувам еднаквите права, ама не ова, не ова и не она“. А дали си и против хетеро пропагандата на децата што сме ја правиле со векови уназад? Или тоа си е океј?

Што има врска твоето право на самоидентификување со ова? Можеш како сакаш да се идентификуваш.

И јас мислам дека гејовите имаат право на брак, и никој тоа не им го забранува, повторно бесрамно лажеш.
Законот тука им го забранува

Последно уредено:
Јас цело ЛГБТ движење го враќам до одвратниот Роналд Реган во САД. Ако сакате да најдете виновник за модерниве паради, барајте го во него, а не во хомосексуалците.

Има консензус овде, како што гледам, дека хомосексуалци имало од најстаро време па не довеле до уништување на човештвото преку хомо секс без деца. Напротив популацијата расти и расти. Му тежиме на светот. Милијарди гладни усти бараат од една малечка сина планета да им обезбеди ресурси на сите.

Кога бев во САД многу од интернационалните студенти од цел свет знаеа да го употребат терминот - Land of AIDS за да ја опишат САД. Кај нас имаше тивок консензус дека САД и нејзините лабаратории стојат позади вирусот на Сида. Како тоа вирусов не може да преживее во водух, како тоа живее само во крвта, која знаеме дека е топла, а за вирусите не е вообичаено да се вгнездуваат во топли средини. Напротив виреаат на студ и мраз, дивеаат и косат на зима, тогаш царуваат, тогаш е нивната доба.
Овај ултра-христијански расположен претседател на САД беше тој кој изјави дека Сидата била божја казна за хомсексуалците.
Ако е божја казна, тогаш како чекал 4.000 години за да ги казни?
Како тоа не го казнил Александар со Сида? Или Леонардо да Винчи? Како тоа оваа болест почна да казнува дури во 80ти? Што чекаше толку многу. А хомосексуалци низ историјата врие. Како тоа вирусот не се оформи порано?

Дури после 80ти овие ЛГБТ здруженија земаат замав, затоа што за прв пат хомосексулацот е нападнат на начин како никогаш во историјата.
Од Сида денес умираат повеќе жени од мажи.
Се надевам дека ако приказните од имагинарниот свет на Реган се вистински, тој гние во пеколот кај Луцифер на најбрутален и најужасен начин.

Тогаш не си за еднакви права. Не можеш ти да си викаш „Ги поддржувам еднаквите права, ама не ова, не ова и не она“. А дали си и против хетеро пропагандата на децата што сме ја правиле со векови уназад? Или тоа си е океј?

Што има врска твоето право на самоидентификување со ова? Можеш како сакаш да се идентификуваш.
Па нели се бориме за правата на сите или не ја сфаќаш поврзаноста и лицемерието што го имате. Зашто јас да подржувам тоа што го барате со овие паради кога ти отворено се залагаш и учествуваше во кратење на моите права и понижување на тие што се чуствуваат Македонци ? Еве мене ми велеа да се иселам ако ми смета, така еве јас ти велам 40 евра е карта за еден правец до Ајндховен преку Љубљана и ќе те пречекаат со отворени раце таму во земјата што толку ај спомнуваш. Сеа што си скриен фашист нема везе, ќе се вклопиш таму и ќе просперираш далеку од стегите што ти ги прават овде.

Пошто викаш дека сте либерали и демкрати организирајте референдум за посвојување деца. Такви големи демократи и либерали сте што сигурно ќе ја почитувате волјата на мнозинството. Така се тоа прави во Холандија, Швајцарија ти е пример за директна демократија, еве Британија ја почитуваше волјата на мнозинството и излезе од ЕУ(52% беа за излез од ЕУ). Сигурен сум ти ко пример за либерал и демократ ќе ја почитувате волјата на мнозинството. Неверувам дека си лицемерен скриен фашист.

Јас цело ЛГБТ движење го враќам до одвратниот Роналд Реган во САД. Ако сакате да најдете виновник за модерниве паради, барајте го во него, а не во хомосексуалците.

Има консензус овде, како што гледам, дека хомосексуалци имало од најстаро време па не довеле до уништување на човештвото преку хомо секс без деца. Напротив популацијата расти и расти. Му тежиме на светот. Милијарди гладни усти бараат од една малечка сина планета да им обезбеди ресурси на сите.

Кога бев во САД многу од интернационалните студенти од цел свет знаеа да го употребат терминот - Land of AIDS за да ја опишат САД. Кај нас имаше тивок консензус дека САД и нејзините лабаратории стојат позади вирусот на Сида. Како тоа вирусов не може да преживее во водух, како тоа живее само во крвта, која знаеме дека е топла, а за вирусите не е вообичаено да се вгнездуваат во топли средини. Напротив виреаат на студ и мраз, дивеаат и косат на зима, тогаш царуваат, тогаш е нивната доба.
Овај ултра-христијански расположен претседател на САД беше тој кој изјави дека Сидата била божја казна за хомсексуалците.
Ако е божја казна, тогаш како чекал 4.000 години за да ги казни?
Како тоа не го казнил Александар со Сида? Или Леонардо да Винчи? Како тоа оваа болест почна да казнува дури во 80ти? Што чекаше толку многу. А хомосексуалци низ историјата врие. Како тоа вирусот не се оформи порано?

Дури после 80ти овие ЛГБТ здруженија земаат замав, затоа што за прв пат хомосексулацот е нападнат на начин како никогаш во историјата.
Од Сида денес умираат повеќе жени од мажи.
Се надевам дека ако приказните од имагинарниот свет на Реган се вистински, тој гние во пеколот кај Луцифер на најбрутален и најужасен начин.
https://en.wikipedia.org/wiki/Stonewall_riots - Мислам дека ова имаше поголем удел

Пошто викаш дека сте либерали и демкрати организирајте референдум за посвојување деца. Такви големи демократи и либерали сте што сигурно ќе ја почитувате волјата на мнозинството. Така се тоа прави во Холандија, Швајцарија ти е пример за директна демократија, еве Британија ја почитуваше волјата на мнозинството и излезе од ЕУ(52% беа за излез од ЕУ). Сигурен сум ти ко пример за либерал и демократ ќе ја почитувате волјата на мнозинството. Неверувам дека си лицемерен скриен фашист.
Не верувам во целосна демократија - мнозинство на гласови од целото население треба да има само за одредување кој стапува на власт. За поединечни закони неизмиените толпи не се доволно едуцирани за да донесуваат одлуки.

Последно уредено:
На парадата најмалку имаше припадници на ЛГБТ заедницата. Чудно е ѓубрето со нив да се поврзува..

Па се слагам со тоа, најчесто у тие кругови се вртат сороспиите што лапаат пари од невладини за да промовираат елџибитизам. Целава работа околу тоа смрди, и некој длабоко се офајдува на сметка на хомосексуалците.

Не верувам во целосна демократија - мнозинство на гласови од целото население треба да има само за одредување кој стапува на власт. За поединечни закони неизмиените толпи не се доволно едуцирани за да донесуваат одлуки.
Кои "неизмиени толпи" носат закони, кога законите ги носи Собранието!? Трескаш глупости од ракав.

Ни мнозинството не влијае секогаш кои партии (или партија) ќе дојдат на власт. Може да се направи коалиција помеѓу партии (како што има е сега) каде севкупното гласачко тело на опозицијата е побројно од она на позицијата односно оваа власт освоила помалку гласови од сите парламентарни опозициски партии. Дури може и да има партии со ист број мандати, а различен број гласови. Може и онаа со повеќе мандати да има помалку гласови. Зависи како ќе бидат распоредени.

Еден човек- еден глас. Твоево ништо не се разликува од времето каде сиромашните, црнците или жените немале право на глас.

пи.ес. Полн си со фрустрации. Го навредуваш константно народот, а и соговорниците. Плус трескаш глупости. Прочитај нешто за 1848 или 1965 околу правото на глас. ;)

Може некој да објасни(некои кои беа на протестот)кои се тие права кои го немаат кај нас овие лица?

Може некој да објасни(некои кои беа на протестот)кои се тие права кои го немаат кај нас овие лица?

Понекогаш ми се чини дека толкавото инсистирање на паради, месеци на ЛГБТ+, пропаганда од филмови преку музика, школи и еве сега градинки е поради тоа што дел од "активистите" едноставно не може да се помири дека веќе нема за што да се борат.

Гејовите се легални, брак помеѓу гејпедери е легален, дискриминација е забранета, напротив има и предности ако си хомо при вработување. Ете на запад може и деца да посвојуваат.
Сите големи корпорации, организации па и цели влади се про ЛГБТЉЊСДРЅ+.
Ебаните професионални војници на УСА мора да носат знаме со винжито. Ладнокрвни убици како маринците мора да парадираат со тоа знаме.

И сега "активистите" нема како да бидат различни, нема како да го прикажат својот бунт против системот бидејќи сега (на запад барем) они се дел од системот.
Веќе не се спешл. Сега се секојдневни и досадни како другите.

И затоа мора секој ден да бараат се повеќе и повеќе, затоа што се зависни од внимание.

ТЛДР
Attention whoring.

Која е целта на наркодилерот?Преку наркомани да наоѓаат здрави млади лица со цел да ги навлечат на наркотици и да ги претворат во идни наркомани.Така е и со ЛГБТ преку пропаганда во градинките и училиштата да навлечат и претворат што повеќе малолетни деца во идни хомосексуалци и лезбејки и тоа на најрана возраст.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom