- Член од
- 19 ноември 2020
- Мислења
- 2.524
- Поени од реакции
- 9.405
Сите треба да се еднакви пред закон, никој не треба да биде дискриминиран за вработување, запишување на факултет, нити пак навредуван за тоа што е.Ако твоето различно мислење е дека ЛГБТ лицата не заслужуваат еднакви права, тогаш си хомофоб. Ова не е рефлективно одбивање поради што имаш различно мислење - тоа е дефиницијата на хомофоб.
Тоа што ти ми велиш дека сум хомофоб ама баш ми е гајле, никаде не пишав дека не заслужуваат еднакви права. И пак доаѓа ако некој не се согласува со вас тогаш е фашист/националист/хомофоб.
Јас кога се објаснував што ќе се случи со договорите со Бугарија и ГРција и дека за нашата мизерија не се криви идентитетот и името "либерали" ми велеа дека сум фашист, русофил, националист и дека по дома ќе си бидеме Македонци и ако не ми се допаѓа да се иселам. Тогаш не ве видов да протестирате пошто бевме дискриминирани и ни се погазија правата.
Еве јас затоа ви велам по дома бидете си што сакате, ако не ви се допаѓа иселете се. Или пошто сте толкави либерали и демократи организирајте референдум и за тие права што мислеете дека ги немате.