C
cige
Гостин
Кога ќе ја напушташ Америка треба да се пријавиш негде? Како на пример тетка ми од Канада кога доаѓа од аеродром иде право во полиција да се пријави, и пред тргање се одјавува. Дали такво нешто се прави во Америка?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Кога ќе ја напушташ Америка треба да се пријавиш негде? Како на пример тетка ми од Канада кога доаѓа од аеродром иде право во полиција да се пријави, и пред тргање се одјавува. Дали такво нешто се прави во Америка?
значи ептен ме изнервира ова, да знаев немаше да аплицирам на лотаријатаДа да... ако имате барем еднаш аплицирано за лотарија нема шанси да ви да виза дури ни туристичка.. Пишува при алицирањето за визаво формуларо дали некогаш сте учествувале во лотарија.. ама ти и не да пишиш тие че те најда, американци се то не се зафрканција![]()
Нема врска тоа, ја годинава зедов J-1 виза а имав аплицирано и за green card lottery, така да не се нервирај.значи ептен ме изнервира ова, да знаев немаше да аплицирам на лотаријата
Sent from my U8600 using Tapatalk 2
фала ти друже, значи за виза најважно е среќа да те прати друго ништоНема врска тоа, ја годинава зедов J-1 виза а имав аплицирано и за green card lottery, така да не се нервирај.
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
Има и тоа како врска, си имал голема среќа штом си земал ти, јас знам многу случаеви од оваа година каде што не им давале виза поради тоа, и тоа директно им кажувале дека се одбиени поради тоа што имале аплицирани за грин кард и со тоа демек се гледала нивната намера дека сакаат да останат во Америка.Нема врска тоа, ја годинава зедов J-1 виза а имав аплицирано и за green card lottery, така да не се нервирај.
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
Има и тоа како врска, си имал голема среќа штом си земал ти, јас знам многу случаеви од оваа година каде што не им давале виза поради тоа, и тоа директно им кажувале дека се одбиени поради тоа што имале аплицирани за грин кард и со тоа демек се гледала нивната намера дека сакаат да останат во Америка.
Кои се критериумите за добивање на виза или се е до среќа?
Што влијае врз нивната одлука?
Дали нередовно полагање испити прави фрка?![]()
Nekoj da se javi shto bil vo Masacusets t.e. so rabotel vo ovaa drzava ?
Кои се критериумите за добивање на виза или се е до среќа?
Што влијае врз нивната одлука?
Дали нередовно полагање испити прави фрка?![]()
Според колку што разбрав до сега, критериум за виза е да знаеш англиски(иако има случаеви каде издаваат виза на човек кој незнае да зборува македонски а не пак англиски), на интервјуто да посочуваш дека планираш да се вратиш во Македонија, и по никој случај да не асоцираш дека би останала таму, а со испитите не е воопшто проблем, баш ги пуштаат оние кој што не им се сите испити земени бидејќи ги плаши демек чиста ти е годината и ќе останеш таму.
Ke idam tamu jas letovo, vo Brewster potocno vo resortot Ocean Edge.
Drugari odat vekje 2 godini po red tamu i se epten zadovolni.
--- надополнето: 24 ноември 2013 во 20:04 ---
Pravat frka ispitite. Kolku povekje zaostanuvas na faks toa pomali se sansite da dobies viza.
--- надополнето: 24 ноември 2013 во 20:05 ---
Sto ti e be?![]()
Ај размисли убаво, еве да речеме си четврта година(иако се тогаш најмали шансите за да ти дадат виза) и ги имаш сите испити земено и се пријавуваш, тие прво што ќе помислат е дека планираш да појдеш таму и на црно да останеш.
А ако имаш испит кој не ти е земен тие тоа го гледаат како нешто што те обврзува да се вратиш и да го завршиш факултетот.
Секоја година се помалце и помалце праќаат студенти во Америка бидејќи се наголемува бројот на студенти кој остануваат таму оти овде е шит.
Ај размисли убаво, еве да речеме си четврта година(иако се тогаш најмали шансите за да ти дадат виза) и ги имаш сите испити земено и се пријавуваш, тие прво што ќе помислат е дека планираш да појдеш таму и на црно да останеш.
А ако имаш испит кој не ти е земен тие тоа го гледаат како нешто што те обврзува да се вратиш и да го завршиш факултетот.
Секоја година се помалце и помалце праќаат студенти во Америка бидејќи се наголемува бројот на студенти кој остануваат таму оти овде е шит.