Work and travel USA

• Креатор на темата Креатор на темата *ANE*
  • Време на започнување Време на започнување
Размислувам за која работа да се одлучам.. дали да биде во NY во нивните membership only клубови, но ми изгледа премногу строго, иако и храна и смештај е обезбедено.. но не ми изгледа дека има шанса за втора работа или да барам нешто за кое сама ќе треба да си обезбедам храна и да плаќам смештај до 100 долари неделно, но ќе имам шанса за втора работа..
има премногу избор.. не знам за што да се одлучам.
Во кој клуб во NY ако не е тајна и ја бев годинава исто со платен смештај и јадење и бев презадоволен, време за втора работа не али работев по 10-11 сати дено, не му ја мислев шо че јадам денеска и колку пари да одвом за то, а ни кога че ми побара пари за смештај да не неамм кеш чиста работа.. Плус ако имаш една работа по 10-11 сати дено е поубо одколку две по 5 сати пошто нема да фајчаш прекувремени ;)

Дечки, ако сакате убаво да си поминете, а и да заработите, заебете ги националните паркови. Ниту можете да најдете втора работа, може да се случи ни 40 часа неделно да не ви даваат, а ќе бидете заглавени во планини, нема да може да најдете место тост кај да купите а пак да не зборам за излегувања, дискотеки и такви работи. Правев муабет со еден Белорусин летово што бил баш во Јелоустоун и ми кажа дека да не била тогаш девојка му со него, би полудел 200%. Неверојатно досадно и без можност да направите нешто побеќе.
Јас летово бев во Атлантик Сити и си поминав фантастично. Најдов одлична втора работа и заработив доста. Да не зборувам за проводот таму, тоа е нешто неверојатно. Така да, мој совет е да одите некаде на Источниот брег, неспоредливо подобро ќе си поминете.

Istochen breg bate? 7.25 od saat? Molim te. Vo Jelloustoun sigurno 10 dollari od saat mu e, 40 saati ke ima ko nishto, za vtora rabota neznam. Provodot e tapa jebiga, za toa se soglasuvam.

Kraj krajeva ako zamizhish za provod i ti se motivacija parite probaj North Dakota @Lu5, a i kje bideme blisku:D.

Абе оние во амбасада чуден критериум имаат и сега човек треба да размисли три пати дали да аплицира или не..

Istochen breg bate? 7.25 od saat? Molim te. Vo Jelloustoun sigurno 10 dollari od saat mu e, 40 saati ke ima ko nishto, za vtora rabota neznam. Provodot e tapa jebiga, za toa se soglasuvam.

Kraj krajeva ako zamizhish za provod i ti se motivacija parite probaj North Dakota @Lu5, a i kje bideme blisku:D.

8.5 од саат земав плус по некој долар бакшиш. Во Јелостоун за лани што беше понудата 9 долари од саат, од 35 до 40 саати неделно, од 15 Јуни до 1 Септември, уште се сеќавам. Неспоредливо е, верувај ми. :)

дали е подобро кантри и голф куб каде што очигледно е строго и префинето и нема можност за втора работа, ама платено ти е и смештај и храна, или пак некаде каде што ти е полабаво и поинтересно во однос на втора работа, но не ти е платено ни смештај ни обезбедено храна..

Значи ако имаш евтин или бесплатен смештај и особено храна можиш многу повеќе да заштетиш и со една работа. Зависи што позиција ќе во колф клубот но дефинитивно е подобро отколку да се скапваш од работа на две места.

Абе оние во амбасада чуден критериум имаат и сега човек треба да размисли три пати дали да аплицира или не..

Не знам во која агенција ти аплицираш, меѓутоа викинг травел ги враќа сите пари ако не добијаш виза освен $180 за визата и 20e за апликацијата.. некои агенции не враќа ни денар од целата сума 750е или 500е зависи од програмата... Зато се разгледува секоја можност а не после првата препрека да се одкажиш.. така никош нема да заминиш

Не знам во која агенција ти аплицираш, меѓутоа викинг травел ги враќа сите пари ако не добијаш виза освен $180 за визата и 20e за апликацијата.. некои агенции не враќа ни денар од целата сума 750е или 500е зависи од програмата... Зато се разгледува секоја можност а не после првата препрека да се одкажиш.. така никош нема да заминиш

Бев јас минатата година токму од кај Викинг..фала богу мене ми дадоа виза но имаше премногу одбиени и реално 180 евра не се малце

20 или 200 за апликација пошо прочитав некаде дека 200 евра е кога аплицираш?

20 или 200 за апликација пошо прочитав некаде дека 200 евра е кога аплицираш?

Аплицирањето ти е 20е а после за програмата че си доплатиш уште 750, значи само да ги подајш документите ти зема 20е во некои агенции е 1500ден

Гледам во Вајкинг Травел бараат добар ЦВ и Мотивационо писмо, тие што биле преку нив или пак што имаат искуство со таа работа ако може да помогнат како оди и што да се напише, и дали помагаат агенциите да го напишеш или останува се на тебе.

Ме интеренсира за агенцијава DC Travel која е претставник на High Sierra Pools во Македонија. Дали имате слушнато за неа, дали некој ке сподели искуство можеби? Планирам да аплицирам оваа година за работа преку нив, па сакав да слушнам досегашни искуства со нив. Има ли некој кој годинава аплицираше тамѕ за работна понуда lifeguard? Ве молам пишете многу ке ми помогнете да се одлучам :)
--- надополнето: 21 ноември 2013 во 20:53 ---
исто така доколку има некој кој годинава ке аплицира за работна понуда како lifeguard во некоја друга агенција нека пише, јас неможев да најдам работни понуди за оваа позиција освен во DC travel агенцијата. Па доколку некој знае нека даде линк. Многу ке ви бидам благодарна :)
--- надополнето: 21 ноември 2013 во 20:53 ---
исто така доколку има некој кој годинава ке аплицира за работна понуда како lifeguard во некоја друга агенција нека пише, јас неможев да најдам работни понуди за оваа позиција освен во DC travel агенцијата. Па доколку некој знае нека даде линк. Многу ке ви бидам благодарна :)

дали некој знае доколку имаш аплицирано на DV Lottery дали има шанси да те одбијат за виза токму поради тоа?

дали некој знае доколку имаш аплицирано на DV Lottery дали има шанси да те одбијат за виза токму поради тоа?
Ова му се случи на еден другар во амбасада годинава,беше 2-година на факултет,имаше се положено,и англискиот му е супер,ама поради DV Lottery го одбија,барем така ми кажа.

Да да... ако имате барем еднаш аплицирано за лотарија нема шанси да ви да виза дури ни туристичка.. Пишува при алицирањето за визаво формуларо дали некогаш сте учествувале во лотарија.. ама ти и не да пишиш тие че те најда, американци се то не се зафрканција ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom