Work and travel USA

• Креатор на темата Креатор на темата *ANE*
  • Време на започнување Време на започнување
http://www.ciee.org/wat/job/your-own.aspx

Ако можиш сам да си најдиш работа уште подобро, затоа што многу поефтино ќе ти излези да ја платиш само програмата во Агенција околу 400 евра помалку мислам излегва.

Фала многу за страницава, белким ќе најдам нешто, само имам уште едно прашање, можам каде сакам да работа(мислам на локација) агенцијата ќе ми обезбеди патување и останати услуги за да земам виза, точно или има само одредени градови каде што можам да работам?

Фала многу за страницава, белким ќе најдам нешто, само имам уште едно прашање, можам каде сакам да работа(мислам на локација) агенцијата ќе ми обезбеди патување и останати услуги за да земам виза, точно или има само одредени градови каде што можам да работам?

Значи локацијата зависи каде ќе си најдиш работа. Агенцијата ти е само посредник за програмата work & travel . Работната понуда можи да си ја најдиш сам или да одбериш нешто од тоа што тие нудат. Само во случај ако сакаш нешто од тие што нудат тогаш си ограничен со локација.
Гледај да не одиш во големи градови, можеби има повеќе работа но трошоците ти се двојно поголеми ако не и тројно. Исто ако одиш на места каде што се работи сезонски гледај да одиш кога е топ сезона. Пример не оди Мајами, сезоната е декември јануари феб. Истото за Зимските центри.

Има некој искуство во Провис Таун - Масачусетц?

постојано бараат нови работници во Баров
Зошто не се осмелите и појдете да работите и живеете во најтмурното место на земјата каде 65 дена во годината сонцето воопшто не се појавува -ама затоа пак ќе имате одлична заработувачка и екстра висока плата

Некој предлог за машка работа?
Не ги делам работите на машко/женски али сепак housekeeping ми е женска работа

Басер, келнер, обезбедување, спасувач на базен и ред други.

Инаку заборавив претходно да кажам дека околу една седмица работев како обезбедување, има трка со Едрилици/Јахти и се работи 24 часа на островот и има требаше екстра обезбедување. Фаца работа 11 долари на сат се плаќаше, плус си зборваш со луѓе , едно другарче си зеде 20 долари бакшиш затоа што додека си седеше на врата си зборвал со некој и му се бендисал муабетот :) и еве ти бакшиш за добриот муабет. Е сега има мали инциденти со разбрани се луѓето, особено ако не се премногу пијани и треба 2 сати да се објаснуваш.

Дали случајно има некоја си страна на која можам да најдам Work and Travel работодавачи. Јас бев годинава и се беше во најдобар ред меѓутоа ми рекоја дека годинава ќе гледаат да вработуваат со H2B виза затоа што тие се на подолго време таму и останувват преку цела сезона додека сите шо се со Ј1 останвува само дел од летото и си ода и тоа на Американците не им одговара.. па така да не е сигурно дали че можам и вгодина на истото место а мн ми меше погодено се платено, платата чиста за мене ни станој ни храна ништо се тие... па сакам пак ако можам такво нешто да најдам пошто по нашите агенции сите се со $9-$10 плата али се сам да си плајчаш а мене то не ми одговара :/

Ако си мрза најубо Life Guard пошто најлесно е а и помалце платено ако не бусер то е исто шо и келнеро само шо не се замараш мн мн со англиски, а бакшишо го делите мн нормално :D

Дали случајно има некоја си страна на која можам да најдам Work and Travel работодавачи. Јас бев годинава и се беше во најдобар ред меѓутоа ми рекоја дека годинава ќе гледаат да вработуваат со H2B виза затоа што тие се на подолго време таму и останувват преку цела сезона додека сите шо се со Ј1 останвува само дел од летото и си ода и тоа на Американците не им одговара.. па така да не е сигурно дали че можам и вгодина на истото место а мн ми меше погодено се платено, платата чиста за мене ни станој ни храна ништо се тие... па сакам пак ако можам такво нешто да најдам пошто по нашите агенции сите се со $9-$10 плата али се сам да си плајчаш а мене то не ми одговара :/

Ако си мрза најубо Life Guard пошто најлесно е а и помалце платено ако не бусер то е исто шо и келнеро само шо не се замараш мн мн со англиски, а бакшишо го делите мн нормално :D

Тука можиш да си најдиш, инаку H2B ти е подобра опција , но нешто не даваат последно. Имам другари што одат 2 години со ред со H2B и оваа година ги одбија 4-ца . Не се знај зошто :)Но се шпекулира бидејќи премногу оставуваат таму.

Тука можиш да си најдиш, инаку H2B ти е подобра опција , но нешто не даваат последно. Имам другари што одат 2 години со ред со H2B и оваа година ги одбија 4-ца . Не се знај зошто :)Но се шпекулира бидејќи премногу оставуваат таму.

Кај нас издава Н2В??? ако убо проверив јас последнио пат, не издава Н2В кај нас.. иначе мн нормално дека е поуба ти дава на 6 месеци со можност да ја продолжуваш до 3 год :D

Кај нас издава Н2В??? ако убо проверив јас последнио пат, не издава Н2В кај нас.. иначе мн нормално дека е поуба ти дава на 6 месеци со можност да ја продолжуваш до 3 год :D

Да од пред две години можиш и од Македонија да одиш со H2B.

Dali nekoj ima iskustvo so JK travel za rabota vo amerika

Не знам не ми е познато, меѓутоа Јас годинава одев со Viking Travel и бев презадоволен. Пред да одам гледав да биди најевтината и таја беше најевтина (прам муабет за лани нз за годинава). Малце каснев со пријавувањето јас и мн доцна ми го закажаја интервјуто за виза и агенцијата веднаш интервенираше и ми беше преместен датумот за поарно. Знам за нерон дека мн се жаелја ем превисоки центие ем услуга и пристап кон студентот никаков, а Коузум се преваратни.. Е пошто јас одев Self Placemant не знам дали има добри работни понуди. http://vikingtravel.mk/ повели линк и разгледај слободно :D

Размислувам за која работа да се одлучам.. дали да биде во NY во нивните membership only клубови, но ми изгледа премногу строго, иако и храна и смештај е обезбедено.. но не ми изгледа дека има шанса за втора работа или да барам нешто за кое сама ќе треба да си обезбедам храна и да плаќам смештај до 100 долари неделно, но ќе имам шанса за втора работа..
има премногу избор.. не знам за што да се одлучам.

Размислувам за која работа да се одлучам.. дали да биде во NY во нивните membership only клубови, но ми изгледа премногу строго, иако и храна и смештај е обезбедено.. но не ми изгледа дека има шанса за втора работа или да барам нешто за кое сама ќе треба да си обезбедам храна и да плаќам смештај до 100 долари неделно, но ќе имам шанса за втора работа..
има премногу избор.. не знам за што да се одлучам.
Не оди во Њу Јорк, оди надоле по плажите ако сакаш лесно до втора ра бота. Њу Џерси, Вирџиниа, Керолајна............

дали е подобро кантри и голф куб каде што очигледно е строго и префинето и нема можност за втора работа, ама платено ти е и смештај и храна, или пак некаде каде што ти е полабаво и поинтересно во однос на втора работа, но не ти е платено ни смештај ни обезбедено храна..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom