Windows 8 - Touch the Future

• Креатор на темата Креатор на темата ervorocks
  • Време на започнување Време на започнување
Незнам зошто ама некако ич не ми се свиѓа интерфејсов на метрово, можеле поубаво да го средат. Гледам по видеа навигацијата е одлична и мазна, топ реагира на допир и има доста интуитивни работи. Времето ќе каже дали ќе го биде или не, ама вака на прв поглед од дизајнерски агол не ми се свиѓа воопшто, празно делува,како да не е многу труд вложено.

Дотогаш, ќе се дружам со ХР-во, Vista-та и 7-цата не ги задоволија моите барања, се надевам 8 ќе ме премисли.

Ја незнаев дека со хаксор си праам муабет, отвараш мај компјутер со тастатура њоњ. Нула аргументи за отстранување на старт менито, пиши кога ќе имаш бар еден.
Изгледа не знаеш што пишуваш. Ти рече дека го користиш старт менито за run и my computer ...и ако ова ти е единствена причина за твоето бунење дека го нема старт мени...(а знам дека нема друга причина ако имаше ќе кажеше, а не да го тупиш со други работи) така да твоите аргумент за да се врати старт мени е една голема 0. Истите работи што ги правиш со старт мени можеш и без...и тоа на побрз начин.

Шо убо си прочитал само дел од постот.

Еве ми го старт менито, најди ми побрза замена. И да, кога седам на компјутер раката не ми е секогаш на тастатура, најчесто си ги чешам јајцата.

WG583.jpg

Еве ми го старт менито, најди ми побрза замена. И да, кога седам на компјутер раката не ми е секогаш на тастатура, најчесто си ги чешам јајцата.

WG583.jpg

Looks like someone needs Google Chrome... :icon_mrgr:

herp derp, јас сум ти average joe costumer. Немам потреба од практичност per se, тука сум заради иновативноста и се уз тоа пропатно. Реално, ова ми е аргументот. Твојот е, шокур да мењам не се исплаќа за брзината, лоадирање и слично, тие неколку секудни ништо не ми менуваат а како контра аргумент користиш муабети во стил.. губам 3.7 секудни повеќе дoдека најдам My Computer, дека знаете уште не сум навикнат.

>be hatin
>flawless logic breached
>kudos to wot, he's kinda badass

:X3:

WG583.jpg

5459489706_9de3164ae9.jpg

А ти изгледа воопшто не си ме прочитал. Побрз начин да дојдеш до било која програма дури и тие што ги немаш во старт менито е :ќе притистеш старт копчето-или со маусот на лево ..долниот агол и куцаш 2-3 букви. Сигурен сум на овој начин ќе имаш најбрз пристап до било што. Друга алтернатива е да инсталираш rocketdock или нешто слично или pin to taskbar. Еве ти решение на твојот проблем со старт мени и не го тупи повеќе.
И да не зборувам само колку тие програмите што си ги ставил во старт мени се глуп пример. Skype не отвараш секоја мин да провериш дали ти пишал некој( веќе го имаш доле кај нотификациите)- во оваа катерогија се и dropbox, utorrent, foobar и другите.

Според тебе побрз начин е, да употребам лева рака за да стиснам шорткат на тастатура, да напишам 2-3 букви и да стиснам наместо да стиснам два пати. Стварно се надевам дека ме тролаш, одбивам да верувам дека некој стварно го мисли ова.

Целосен промашај им е метрото на десктоп, ко да живеам во некој меѓу свет од таблет и декстоп.
10p3uhd.jpg

Прочитај и за алтернативата..чим толку си запнал со маус да работиш. Ако имаш нешто паметно, со факти да кажеш кажи спротивно ќути и прави тоа што си правиш со слободната рака додека другата ти е на маус :)

<irony> Што!!? My Computer е преименуван само во Computer!? Windows 8 sucks! </irony>

:facepalm:

(y)(y)

Во Vista мислам дека ги тргнаа тие MY јас уште си ги користам.

НИКОЈ НА НИКОГО не фаѓа во гуша да го користи оперативниов, незнам зошто се расправате. Како второ НЕЗНАЕМЕ како ќе биде финалниот продукт сега е намерно пуштено за мајкрософт да ги знае реакциите. Кога ќе дојде верзија RC е тогаш ќе се караме .

Во Vista мислам дека ги тргнаа тие MY јас уште си ги користам.

НИКОЈ НА НИКОГО не фаѓа во гуша да го користи оперативниов, незнам зошто се расправате. Како второ НЕЗНАЕМЕ како ќе биде финалниот продукт сега е намерно пуштено за мајкрософт да ги знае реакциите. Кога ќе дојде верзија RC е тогаш ќе се караме .
Да никој не тера да го користиме, ама си направија завист од нивниот производ и ова е сосила терање веќе, бидејќи ти викаат до тој датум имаш подршка после тоа ние не одговараме, арно ама си платил пари за ОС (барем така е на запад), што значи ова е присилување. Зошто не се обрнува толку внимание на Linux и Mac OS, како за Windows-от бидејќи market share е многу мал.

Да никој не тера да го користиме, ама си направија завист од нивниот производ и ова е сосила терање веќе, бидејќи ти викаат до тој датум имаш подршка после тоа ние не одговараме, арно ама си платил пари за ОС (барем така е на запад), што значи ова е присилување. Зошто не се обрнува толку внимание на Linux и Mac OS, како за Windows-от бидејќи market share е многу мал.

Брат подршка за ХП има уште да не правам муабет за 7-кава...

+ Незнаеме што ќе биде до крај, сега се дозна од што чепкале по регистрите дека ќе има 8 верзии на оперативниов. (Home, home +, ultimate.... ) ме сваќате како. Можеби во некое од нив нема да го има Метро стилот.

Според тебе побрз начин е, да употребам лева рака за да стиснам шорткат на тастатура, да напишам 2-3 букви и да стиснам наместо да стиснам два пати. Стварно се надевам дека ме тролаш, одбивам да верувам дека некој стварно го мисли ова.

Целосен промашај им е метрото на десктоп, ко да живеам во некој меѓу свет од таблет и декстоп.
10p3uhd.jpg
Многу си напнат :pos: .... никој не те присили да користиш 8-ка и плус сето тоа што го збориш е напразно, гледам повеќето тука напишаа дека немора да се користи метро стил , но и да се користи сигурно ќе има App Launcher прозор .... уште не испадната целосната верзија а веќе прогласен за промашен ОС :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom