Windows 8 - Touch the Future

• Креатор на темата Креатор на темата ervorocks
  • Време на започнување Време на започнување
Не знам шо е со хејтов, ја па едвај чекам да го освежам писиво со осмица.

Го пробав и заклучокот е - некојси хибрид за писи/таблет (екстремно оптимизиран за таблети), OS шо компјутерот ти го претвора во Windows Phone смартфон + маус и тастатура.

Доколку има опција за да го снема "метротo", тогаш би било подобро.

4wEHI.png

Го пробав и заклучокот е - некојси хибрид за писи/таблет (екстремно оптимизиран за таблети), OS шо компјутерот ти го претвора во Windows Phone смартфон + маус и тастатура.

Доколку има опција за да го снема "метротo", тогаш би било подобро.

4wEHI.png
http://www.mstechpages.com/2011/09/14/disable-metro-in-windows-8-developer-preview/

Повеќе хејтери на Мајкрософт одошто на Apple, не можам да ви се доначудам. Новата политика на Мајкрософт е Put people first и сигурен сум дека во финалната верзија ќе има опција за гасење на метрото, или пак целосна верзија без метро. Поддршка има сеуште за ХП што е преку 10 години стар, што значи дека минимум до 2017 ќе има и за 7ката поддршка. Но, но, на long-term план, навикнувајте се. :)

Изгледа не знаеш што пишуваш. Ти рече дека го користиш старт менито за run и my computer ...и ако ова ти е единствена причина за твоето бунење дека го нема старт мени...(а знам дека нема друга причина ако имаше ќе кажеше, а не да го тупиш со други работи) така да твоите аргумент за да се врати старт мени е една голема 0. Истите работи што ги правиш со старт мени можеш и без...и тоа на побрз начин.

Имам Mx518 на 1600 dpi го користам, од Кантер деновите сум доста прецизен.

Идење до иконата за старт мени од било каде на екран - 0,2 секунди (ќе се тестираме ако сакаш), кликање на некој од посакуваните програми кои стојат таму, нели сум прецизен - 0,5 секунди.
Значи за помалце од секунда јас си избирам што ми треба.

Не е дека хејта некој зашто прават промени, се хејта зашто промените им се тиње. Зашто нема старт мени? Доле малата кружна икона толку им сметаше?

Не, туку тргнато е за да пишат "100,000 промени", така да не треба да ги правдате премногу.

Ова е за девелопер превју, на оваа верзија сега ја нема. На минатата врзија јас имав многу паметен хак "Си имаш старт мени најобично како што си го имаме до сега, НО АКО се задржиш со глушецот 1 секунда одиш на метро стилот"

Е тоа е тоа што се бара. И готово решени проблеми. Ми смета и мене метро стилот многу, ама пак има работи кој многу му ги сакам и сега еве сум на Windows 7 после 2-3 дена користење ми фали некако.

Не е дека хејта некој зашто прават промени, се хејта зашто промените им се тиње. Зашто нема старт мени? Доле малата кружна икона толку им сметаше?

Не, туку тргнато е за да пишат "100,000 промени", така да не треба да ги правдате премногу.
Најверојатно ќе има неколку верзии на Windows 8, една за таблет, една за PC, и една за ARM процесорите... и најверојатно ќе има опција за Windows Classic изглед, тоа уствари го направи Windows тоа што е сега... не вервам дека така лесно ќе се откажат од изгледот, мада ќе си ги туркаат идеите од типот на метро-то... Е сеа колку ќе биди прифатено, е прашање. И работата со рибоните во офис 2007/2010 беше одпрво глупа ваква таква, па не глеам сеа некој да се буни, читај си легнаа на брашното...

Рибоните се права глупост. Што ку* мене ми треба горе во рибонот да ми ставаат икони за селект алл, или за нов фолдер? Ми фаќа пола екран за џабе. Попрво тоа ќе го тргам отколку метро стилот.

Брат подршка за ХП има уште да не правам муабет за 7-кава...

+ Незнаеме што ќе биде до крај, сега се дозна од што чепкале по регистрите дека ќе има 8 верзии на оперативниов. (Home, home +, ultimate.... ) ме сваќате како. Можеби во некое од нив нема да го има Метро стилот.

на сите ке го има метро стилот едино на стартер верзијата да го нема
--- надополнето: 3 март 2012 во 13:19 ---
Нека не ве чуди тоа што е грд сега ако некој ја користел бетата на Vista таму ке приметите дека личи многу на XP исто и со Windows 7 ако некој ја користел бетата на win 7 таму па многу личи на виста и така си тече тоа

Еве ви виста
desktop.jpg

еве ви 7

windows7.jpg

Ако се секавате нели баравте фиксови за отклучување на новиот taskbar и слични срања

и така и вој 8 ке се смени драстично од прилика знаеме како ке излега ама мислам дека ке биде срање нај големо од microsoft во историјата ке си отиде кај win 2000 кај 95 кај виста и ред други срање што се

Дечки зошто на лаптопов кога го инсталирам CP, се инсталира се, и кога се рестарира, кај Boot Menu има Windows 8 Consumer Review и Windows 7, и кога ќе отидам на Win 8, стои само црна слика (малку посветла од изгасен екран). Го оставив 1 саат и уште така беше.
Пробав и на друга партиција да го инсталирам - исто беше.

Што се попаливте толку, до финалната верзија ке излезат уште најмалку 20 верзии...

Што се попаливте толку, до финалната верзија ке излезат уште најмалку 20 верзии...
А шо мислиш какви ќе бидат тие верзии ? Тотално различни од оваа ? Оваа така само ја направиле за курташак, па наредната верзија нема ни да личи на оваа, туку ќе бие сосем различен ОС. Ма немој да ме јебеш бре...

А шо мислиш какви ќе бидат тие верзии ? Тотално различни од оваа ? Оваа така само ја направиле за курташак, па наредната верзија нема ни да личи на оваа, туку ќе бие сосем различен ОС. Ма немој да ме јебеш бре...
А што и фали на оваа верзија? :cautious:
Ти го тргнале старт копчето? :facepalm: Биг дик.
Еве види го и постот на Dark HaCkeR да видиш како изгледаа бетите на Виста и 7.

Закажан е за 2012, нема време за никакви измени. Ќе си биде истото срање.

Мене лично ми е битно да го има и стариот интерфејс покрај метрото и побитно ми е да биде стабилна, респонсибилна, брза и компатибилна.
Со старт или без старт, who gives a fuck.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom