Windows 8 - Touch the Future

• Креатор на темата Креатор на темата ervorocks
  • Време на започнување Време на започнување
Wind. 8 интерфејсот на десктоп личи како на смартфон WIinMobile за во иднина и е во план да се поврзуваат како да речам како Remote Control за било која ампликации и интернет вмрежување да си инсталират помеѓу смартфони и десктоп просто и едноставно впрочем Нокиа му е мајката ,е сега има една финта(клаузула) не можеш да инсталиаш пиратски ампликации како кракови,патчови,лоадери како што ни се познати нас од предхотните верзии 7,ХП, Виста бидејќи е планирано е така поради АКТА,ЦОПА срање така да сега засега се уште е во Бета верзија можеш да му правиш што сакате патчови,кракови,ампликации ама после финалната верзија ќе видиме;):)

Изгледа дека нема да има потреба да се префрлам од седмица, вака како што е ич не ми се свиѓа. Како тоа стандардниот интерфејс без Старт копче? Метро за десктоп PC е :гомце: (додека за таблети и смартфони е полн погодок) многу малце луѓе ќе го корситат не знам што мислеле. DX11/11.1 има на Win7, некои измени во кернелот за подобро/поефикасно користење на повеќе јадрени CPU-а нема, не гледам зашто десктоп корисници би се префрлале на ова, освем ако им значи толку многу старт-ап времето, само не ми иде во глава сеуште тоа што го нема Старт копчето.

Зошто се мачат Microsoft ? Што сакаат да постигнат 100 во едно ? И за Десктоп и за Лаптоп и за Таблет и за Тач и за Мобилен ајде ако не и за фиксен телефон нека го приспособат оперативниов. Чисто :гомце: е. Јас не знам ај метро стилот добро али стандардниот ? Посветиле ли малку внимание на тоа ? Сакаат да го користат и десктоп корисници а жива утка им е оперативниов, за таблети ајде ајде се јаде како така ама за обичен јузер ма немој да ме јебеш. Најголем промашај до сега.
На што требало да посветат внимание? Што му фали на стандардниот стил?

На што требало да посветат внимание? Што му фали на стандардниот стил?
Зошто некој би се префрлил од 7 на 8 ? Која е разликата ? Да ме нервира метрото и да користам испеглана win 7 околина која секако ја имам на седмицата која е доста стабилна. Да си тупам глава со багови цела година додека не испаднат закрпите ? Ќе ми значат неколку секунди помалку на стартап ? Секако на хајбернејт го ставам секогаш многу ретко шат даун му правам. Да инсталираш 8 и да не можеш дуал бот да си направиш...? Не благодарам ќе си ја користам сеуште седмицата за која итекако има голема поддршка на интернет за што и да ми затреба. А за оперативен на Таблет би го одбрал Андроидот што е многу подобар од :гомце: на мајкрософт. Што сакаат да постигнат они ? Ајклауд на Ејпл ??? Тоа им е целта ни никогаш нема да ги стасаат Ејпл. Мајкрософт полека полека ја губи битката со технологијата. Не е доминантен како пред 10 и повеќе години....

Пријателе ова уште не е ни бета версија, preview е. Во финалната ке бидат поправени и баговите и ке има дуал бут и сите останати работи.
Инаку да, лудост е да ја инсталираш оваа preview верзија сега како примарен ОС.

Пријателе ова уште не е ни бета версија, preview е. Во финалната ке бидат поправени и баговите и ке има дуал бут и сите останати работи.
Инаку да, лудост е да ја инсталираш оваа preview верзија сега како примарен ОС.

:pos: Ќе бидат поправени баговите да :) Затоа SP 1 за седмицата испадна година ипол после. Инаку со дуалботот си зезнат. Мајкрософт сакаат да направат да не може да се инсталира ни друг Windows на компјутерот доколку веќе еднаш си инсталирал 8 а не па друг оперативен. :) Така да :гомце: од Мајкрософт не би го користел :)

Добро бе вие цело време кликате на старт менито и го зјапате? За што го користете старт менито? Јас го користам само да прeбарам нешто( име на апликација или фајл ) и клик на тоа..не знам што толку го тупите со тоа...навика е ...исто како и некои луѓе што се на XP така ќе има и некои што ќе заглават со седмица долго време.

Сите шорткати ми се во старт менито, контрол панел ми е во старт менито, мај компјутер ми е во старт менито, шат даун ми е во старт менито, ран ми е во старт менито, срч ми е во старт менито. И место сето тоа добивам мочан скринсејвер што изгледа смешно на 22 инчен монитор а не па на 27. Ова неможеш да го споредуваш со икспе и седмица пошо старт менито е во њиндоњс од 95ката навака. Практично ти менуваат нешто што си користел цел живот и ти даваат полоша алтернатива наменета за таблети а не за десктоп компјутери.

И за вас фанбојс, да свесни сме дека ќе има фиксови и глупости, али тоа не значи дека не заслужуваат хејт за правецот во кој одат моментално.

not-sure-if-serious-or-just-stupid.jpg.pagespeed.ce.0to9hF1p-O.jpg

Не знаев дека некој го користи старт менито за run или my computer -.-
Да ти скратам маки малце...наместо старт мени користи комбинации: start(копчето)+е, start+r и за било што друго start+f и доволно е првите 2-3 букви да напишеш и ќе имаш се во едно место.
Помина времето со старт мени во оперативни системи. Сега или покасно ќе го прифатете тој факт.

Доста е еден пост, нема ни да се обидам пак.

>Помина времето со старт мени во оперативни системи

oh boy.

Па пријател...чим старт мени го користиш за побрз пристап до my computer или run...немам што да дискутирам со тебе а и нема :icon_lol: ..
Не знам дали воопшто си користел други оперативни системи(linux/unix) па да видиш што се случува со нив и какви промени истрпија последнитe 2 години..по некоја случајност промените се слични ;)

Бидејќи имам лиценциран виндос 7 на 8-ката највероватно би одел малце покасно, ако воопшто одам на лапопот со овој оперативен. Продажбата на десктопи лапоти опаѓа. Ги гледате какви се новите лапоти, сите ултра со тач скрионви или се останато е таблети. Мајкрософт не ги тера така, туку тоа го сака народот.

Сега како што седи windows 7 на лапот windows 8 на таблет. Како што е сега за сега со ајпадов ако не прават големи проемни оперативниот богами ќе си имаат проблеми. Очекувам iOS 6 да има 50% украдени работи од windows 8 .

Ја незнаев дека со хаксор си праам муабет, отвараш мај компјутер со тастатура њоњ. Нула аргументи за отстранување на старт менито, пиши кога ќе имаш бар еден.

Бидејќи имам лиценциран виндос 7 на 8-ката највероватно би одел малце покасно, ако воопшто одам на лапопот со овој оперативен. Продажбата на десктопи лапоти опаѓа. Ги гледате какви се новите лапоти, сите ултра со тач скрионви или се останато е таблети. Мајкрософт не ги тера така, туку тоа го сака народот.

Сега како што седи windows 7 на лапот windows 8 на таблет. Како што е сега за сега со ајпадов ако не прават големи проемни оперативниот богами ќе си имаат проблеми. Очекувам iOS 6 да има 50% украдени работи од windows 8 .

Ма дали си ти нормален ? Тоа никад нема да се деси никад. Apple да не измислат нешто уникатно, нешто ново нешто нивно туку да "украдат" од Microsoft никад....

Ма дали си ти нормален ? Тоа никад нема да се деси никад. Apple да не измислат нешто уникатно, нешто ново нешто нивно туку да "украдат" од Microsoft никад....

Да да гледам, нотификациите на iOS5 им се најиновативни. Без зелени те молам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom