Windows 8 - Touch the Future

• Креатор на темата Креатор на темата ervorocks
  • Време на започнување Време на започнување
Закажан е за 2012, нема време за никакви измени. Ќе си биде истото срање.
Абе што ти е ? ќе претрпи уште најмалку 20 измени не се заебавај. :pos:

Абе што ти е ? ќе претрпи уште најмалку 20 измени не се заебавај. :pos:
Знаеш ли дека до сега се направени околу 90 build-ови на осмицата?

До сега ? Сега сме 2012 а кога испадна седмицата ?
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aqq5TxpCCPvedEMweEN6emljS3BKS3NmMEltZmY4dUE&hl=en#gid=0 плус листата не е ажурирана од build 7989, a сега моментално најновиот е build 8250.
Како што гледаш првиот е излезен на 16.8.2010. За година ипол се излезени 90+ build-ови. Во просек 5 build-ови месечно, бидејки од 21.04.2011 листата не е ажурирана, инаку се многу повеке, а од листата може да се види дека излегувале и по 15 build-ови месечно...
Нормално дека нема да биде којзнае колку различна финалната, но ке биде.
А уствари што не ти се допага на тебе? Гледам цело време плукаш, кењаш, а не си кажал што конкретно не ти се свига. Метрото? Па не мора да го користиш, имаш и обичен интерфејс. Обичниот интерфејс? Па ист е како на 7, како може да не ти се свига ако ти се свига интерфејсот на седмицата. Не ти се свига ни интерфејсот на седмицата? Епа пријателе си ја промашил темата, тогаш фурај на дедо ХР или некој линукс.

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aqq5TxpCCPvedEMweEN6emljS3BKS3NmMEltZmY4dUE&hl=en#gid=0 плус листата не е ажурирана од build 7989, a сега моментално најновиот е build 8250.
Како што гледаш првиот е излезен на 16.8.2010. За година ипол се излезени 90+ build-ови. Во просек 5 build-ови месечно, бидејки од 21.04.2011 листата не е ажурирана, инаку се многу повеке, а од листата може да се види дека излегувале и по 15 build-ови месечно...
Нормално дека нема да биде којзнае колку различна финалната, но ке биде.
А уствари што не ти се допага на тебе? Гледам цело време плукаш, кењаш, а не си кажал што конкретно не ти се свига. Метрото? Па не мора да го користиш, имаш и обичен интерфејс. Обичниот интерфејс? Па ист е како на 7, како може да не ти се свига ако ти се свига интерфејсот на седмицата. Не ти се свига ни интерфејсот на седмицата? Епа пријателе си ја промашил темата, тогаш фурај на дедо ХР или некој линукс.

:) Кога имам обичен интерфејс зошто би го користел ? За да ме нервира метрото ? Останувам на 7 на раат без метро

:) Кога имам обичен интерфејс зошто би го користел ? За да ме нервира метрото ? Останувам на 7 на раат без метро
Метрото и мене не ми се свига и сметам дека е тотален промашај за десктоп/лаптоп и дека е наменето за тач уреди, али сум си мирен бидејки знам дека ке го има и стандардниот интерфејс.

Кога се прават некои промени не се прават да му се отежни работата на корисникот, сигурно има причина за таквите измени и за олеснување на работата ...еден пример: истото се случи и со 7-та сигурно многу сте се запрашале зошто Десктоп на таскбарот е ставен десно во аголот (Сите бевме навикнати на "quick launch" или Win+D) но откога ќе се прочита причината зошто е така сваќаме дека е многу полесно(многумина можеби и сеуште не знаат зошто) без да ја нагодуваш стрелката над иконата туку со дирекно движење на стрелката надолу и десно автоматски те позицира на тоа место и без да гледаш кај е стрелката .... истото ќе биде и со метро на 8-та само треба време да се навикнеме

:pos: :pos: :pos:

internet-memes-microsoft-trolling-tech-support-agents-since.jpg

Дечки, пробав да инсталирам 8ката, и се си е ок, и кога на крајот ќе се стартува, се појавува рипчето, си врти то тркалцето долу и се јавува црн екран и не реагира :( го инсталирам како втор ОС на посебна партиција и е спуштен директно преку програмчето од Microsoft. Помош?!

Дечки, пробав да инсталирам 8ката, и се си е ок, и кога на крајот ќе се стартува, се појавува рипчето, си врти то тркалцето долу и се јавува црн екран и не реагира :( го инсталирам како втор ОС на посебна партиција и е спуштен директно преку програмчето од Microsoft. Помош?!
И кај мене исто, имав напишано на претходната страница. Некој да знае решение ?

Помош нема или не е инсталиран како треба или нечини цд или толку е асална верзијата

Помош нема или не е инсталиран како треба или нечини цд или толку е асална верзијата
па дирекно од мајкрософт е спуштен, то ако нечини, шо остана за другите
пробав и преку цд, и преку усб, пак истото :(

па дирекно од мајкрософт е спуштен, то ако нечини, шо остана за другите
пробав и преку цд, и преку усб, пак истото :(

Aко памтам убаво, поназад имаше некој таков проблем, го симнал одново и се' било во ред.

Кај мене проблемот е само на лаптопот. Си го инсталирав уште претходно на десктопот и таму си работи одлично, но тука ... :confused:

И кај мене исто, имав напишано на претходната страница. Некој да знае решение ?
Со самото тоа ви кажува "Не ме инсталирајте :гомце: сум" :):):)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom